Ben özel hastanede yaptırdım önceden randevu aldım şugün gel yapalım dedi kan almayacakmısınız önce çocuğu görmeyecekmisiniz dedim gerek yok dedi.
Biz ozel hastanede yaptirdik 3 aylikken, bizden de kan alip gun verdiler.
Eğer genel anestezi alarak yani uyutarak yapacaksa kanı o yüzden alıyor ama lokal anestezi alacaksa sadece o bölgeyi uyusturacksa kan alacağı bi durum olmuyo biz sadece iğneyle uyuşturuldu öyle oldu size de öyle tavsiye ederim uyutulması zararlı demişlerdi bana iğne olurken biraz ağlıyo ama sonrası bisey hissetmiyor. Ben bebeğim sabit yatmaz demiştim ağlar dedim ama 4 dk sürdü
Bizim genel anestesi degil lokal anestezi oldu ama yine de kan aldilar.
Bizde 15 günlük sünnet ettirdik kan alınmadı lokal anestezi ile oldu
4 aylıkken yaptırdık özel klinikte çocuk cerrahisi yaptı. Krem ismi verdi telefonda gitmeden 45 dk önce sürdük. Oraya gittiğimizde de muayene etti o bölgeyi iğne ile uyuşturdu bir süre bekledik yaptı eve geldik. Çok kolay oldu öyle kan falan durumları olmadı ayrıca el kadar bebekten ne kanı aldılar anlamadım. En erken 6. Ayda kan tahlili bakılıyor diye biliyorum yanlış biliyorsam düzeltin arkadaşlar
Benim de bebeğime kan aldılar hatta biraz kansızlık çıktı sorun olmadığını söyledi doktor gün verdi ve sünnet olduk bir sıkıntı çıkmadı çok şükür
Sünnet sonrası bakım falan nasıl oldu acaba 5 sene önce 2.5 ve 5 yaşında cocuklarim sunnet oldular doktor lazerle kesmişti dikiş vs olmamıştı 10 15 gün içinde iyilesmislerdi bunda doktor değişmiş dikiş falan atılırsa nasıl yapıyoruz pansumanı vs 40 bugün çıktı 2 aylık kontrolde doktora götürmek istiyorum bende erkenden olsun kurtulalım diye
Üzerindeki kalıcı sargıya hiç dokunmadık her alt açmada sargının üzerine doktorun yazdığı ilacı zeytin yağı ve kantoron döktük bol bol. Üzerine bitane daha gazlı bez koyuyorduk kalıcı olana kaka değmesin diye kaka değince atıp yenisini koyuyorduk değmesse aynısını tekrar üzerine koyuyorduk. 6. Gün banyo yaptık kalıcı sargıyı çıkardık ondan sonrada 3 hafta bi kantoron bi zeytin yağı dökmeye devam ettik. Zaten doktorda sünnetten sonra anlatır bakımını. Bize baya uzun anlatmıştı ben konuşurken video çekin sonra unutmayın dedi.
Dikiş oluyor kendiliğinden düşüyor dikişler. Bir hafta krem ve kantaron yağı sürdük dönüşümlü. Pansuman falan yapmaya gerek yok. Bardak bile kapatmaya gerek yok dedi doktor ilk gün kapattı sadece eve vardigimizda çıkardık onuda zaten. Sargı falan olmuyor. Eve geçince kremine başladık. Bir bez değişiminde krem diğer bez değişiminde kantaron yağı sürdük başka hiç birşey yapmadık. İlk gün anestezinin etkisi geçince calpol verdim birde ertesi gün verdim o kadar ne oğlum nede biz bişey anlamadık kolay oldu.
Masaallah bizde öyle kolay atlatırız inşaallah ben enfeksiyon kapar vs diye çok korkuyorum banyosunu falan nasıl yaptırdınız peki
Kalıcı sargı derken ucunda miydi genelinde mi ucundaysa idrarını nasıl yapıyordu acaba
Pipinin üzerinde sarılıydı uç tarafı açıktı ama banyoda bile zor çıktı 5. gün .
Bize sargı falan yapmadı Krem verdi onu sürdük birde kantaron yağı sürdük sık sık bezini değiştirdim o kadar
Bizdede bezini sık değişme çişin içinde daha çabuk iyi olur demişti.
3 buçuk aylık şuan. 4. Ayına 5 gün kala yaptırsam mı? Anca randevu buldum. 2 aylıkken doktor zorlanırsınız dedi yapmadı. Sizce yaptırsam mı? Zorlukları nedir?
Biz bebeğim 2 aylıkken doktor tavsiyesiyle yaptırdık şu an 3 aylık hiçbir şeyi kalmadı. Randevuyu zor bulmuştuk biz de çocuk cerrahisinde. Çok korktum ama hiç de korktuğum gibi olmadı çok şükür. Temizliğine, bez değişimine çok dikkat ettim kuru tuttum. Ilık banyolar da çok iyi geldi hiç ağlamadı desem yalan olmaz. İlk 2 gün 6 saat arayla calpol verdim ağrısı için. Huzursuzluk oldu biraz ama uyudu genelde. İlk gün sargiyla durdu ertesi gün akşam suyla ıslatarak çıkardım. Aynı zamanda sabah ve akşam antibiyotik krem sürdüm komple. Altını çok sık değiştirdim hep havalandırdım. Çok çabuk iyileşti dikiş iplerini minik minik attı hep. 2-3 hafta boyunca da zıbını çıtçıtlamadım çok sıkı giydirmedim ve çok sıkı tutmadım sıkışmasın diye. Böyle geçti bitti çok şükür iyi ki bebekken yaptırmışız dedik.
Bende bu ay yaptırmayı düşünüyorum 3 aylık inşallah zorlanmayz
Siz böyle anlatınca zor geldi ya bilemedim şuan
İlerde daha sağa sola dönmesi var, emeklemesi var daha hareketli zamanlarda daha zor olur bence. Daha aklı erdiğinde hele bunun iknası olacaktı korkusu olacaktı belki hastane doktor fobisi ohoo