Sünnet Hakkında Fikir ve Tavsiye?

Bilmiyorum kuzum ya kuzenlerim ve kardeşim 4 yaşında ikna yoluyla olmuşlardı eşimde kıyamıyorum dedi çok küçük dedi izin vermedi

Biz 2.ay 10 günlükken yaptırdık şuan bebeğim 2.ay 17 günlük zorlukları pet bardakdan dolayı çocugu rahat alamadım iilk gün korkudan. Bebeğin durumı ilk gün ağlamaklı ve çişini yaparken yanıyo normal olarak. O yüzden ilk gece bacaklarını karton bardağa vurmaması için yastık la bir vacagı yukarda bir bacağı yastığın altında kalıcak şekişde yapın ben yastıgın resmini atıcam aynısı olmasa bile bir fikir olsun nasıl olacağın dair başka bşr sıkıntı olmadı ama dediğim gibi ilk iki gün geceleri biraz zor uyur mesela saat 12 de uyuyan bebeğin 1 bucuk 2 gibi uyur ama ikinci günden sonra alışıyo bebekde .

1 Beğeni

Bir de şu olay var bizim doktorumuz ameliyattan 3 gün sonra kontrol ve sargıyı çıkarıcakdı bizim evde en üstteki gazlı bez düştü içindeki yapışmış pipisine biraz evde denedik ama siz denemeyin kim ne derse desin korkmayında biz doktor acıtır diyip evde kurcaladık çocuk ağlaya glaya bi hal oldu zaten dontor birşey döküp hemen alıyo tabi çocuk ordada ağlıyo ama döktüğü şey acıttığı için sonra krem veriyo size bunu alın kullanın diyo bitene kadar eve gittiğinizde her altını açtığında sür dedi doktor bana banyo ypmaya da başlayın dedi neyse o kremi ilk gğn sğrdüğünde nasıl ameliyattan sonraki ilk iki gün canı yandıysa bebeğin yine kremi sürerken ağlıcak acıcak ama o bebekten bebeğe değişir bu kadar sonrası zaten kabuk tutucak falan iğleşicek

Ben 4 aylık olmasına 10 gun kala yaptırdım cok memnunum hiçbir zorluk yapmadı sadece ilk sunnetten cıkınca cok agladı daha sonra ilk tuvaletini yapınca sonra hıcbır sorun yaşamadık o gun biraz huysuzlastı fitil verdi dktor ertesi gun agrısı bıle yoktu keyfi yerindeydi. Uyku problemid3 yaşamadık 3 4 gun sunnet bolgesine altı kesilmiş pet bardak koyduk acımadı beze degöedigi için altını da sık sık degiştim

4 sene önce biri 6 biri 3 yaşındaydı ikisini sünnet ettirdik lazerle kesmişlerdi dikiş falan atilmamisti sizinki normal mi kesildi de dikiş atıldı acaba

Evet dikişli yapıldı

İkna etme konusunda sorun yaşadınız mı

Bebeğim 6 buöuk aylık yarın sünnet olucak
Ağrıdan ağlarken calpol verdiniz mi
Kaö büyük büyğk kıyafet giydirdiniz
Bardak kağayacak mıyız
Bezi direkt bağlıyor muyuz
Kaç gün mama sandalyesi vs oturmayacak acaba

Ben cerrahi servisinde çalışıyordum bizde kapalı pansuman yapmıyorlardı. Bir beden büyük bez takmalarını öneriyorduk annelere onun dışında sünnet külodu bardak vs koymaya gerek olmuyordu. Çiş içinde daha hızlı iyileşme oluyor bu yüzden sık sık bez değişimi de yapılmasına gerek olmuyor kaka olmadığı sürece. Taburcu okurken ağrı kesici şurup ve antibiyotikli krem reçete ediliyor. Oturma durumunda ilk gün dışında bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama birkaç gün oturtmayadabilirsiniz diye düşünüyorum. Doktorunuz dikiş pansuman vs durumuna göre daha ayrıntılı bir şekilde bilgilendirir zaten :blush:

1 Beğeni

Normal koltukta da mınoturmayacak ?

Açıkçası biz oturma ile ilgili ekstra bir şey söylemiyorduk :sweat_smile: hafif kaykılmış bir şekilde oturmasında bence bir sakınca yok :person_shrugging: bebek rahatsızlık belirtisi vermediği sürece otırtabilirsiniz diye düşünüyorum

Ben bardak koyup bir beden büyük bez kullanmıştım. Calpol için dr sana saat ve ölçü söylüyor ona göre veriyorsun. Zaten krem de yazıyor onu da kullanıyorsun . Dr bize büyük beze ve bardağa gerek yok sadece pipisi kaka olursa batikon sık normal günlük hayatında nasılsa öyle devam et demişti. Ama bazi dr lar karton bardak koyduruyor.

Yok lazer kesim yapmıştı doktor ellerine tableti verdi sadece muayene ediyorum kalemle diyerek soğuk sprey sıkıp iğneyi vurmuştu uyussun diye hissetmediler bile sonra yine tablet verip oyalarken kesti heberleri bile olmadı onlar normal muayene diye gitti yani​:sweat_smile:

Besini sık mı değiştirdimiz

Bezini sık mı değiştirdiniz

Bezini sık mı değiştirdinizxxxx

Bez tam dolmadan değiştirmiştim öyle sık değil yani

1 Beğeni

Çiş daha hızlı iyileştiriyor diyordu doktorlar öyle sık sık değişime gerek yok normal rutininize göre değiştirebilirsiniz

1 Beğeni

14 ile 20 dk arasi. Ben de dun yqptirdim oglumu 7 aya yeni girdik.lokal istedim narkoz vermeyin dedim uyutmayin .doyurup yolladim geldi biraz qgliyordu agri kesici igne vurdular uyudu doktor dedi hemen emzirebikirsinde lokalde sikinti yok .hastanede yaptirdim

1 Beğeni

Dün ağladı mı mızmız mıydı ? Calpol verdinşz mi dün