Sünnet hakkında

Kızlar bebeğim 40 günlük. Ne zaman sünnet etsem diye düşünüyorum. Fikirleriniz neler sizin

Osman Gönülal bugün paylaşmıştı. 3 aya kadar kesinlikle önermiyor. Sonrasında uygunsa 3 - 24 ay arası yapılabilir. 2 - 5 yaş da önerilmiyor. Bebeğim şuan 5 buçuk aylık. Bize de aralık ayında randevu verdiler

Biz 42 günlükken yaptırdık doktorumuz 40 güne kadar yapılmasını önermişti. Biz memnunuz ne ağrısı oldu ne acısı hiç bilmedik.

Bende 2 veya 2,5 aylıkken yaptırdım ve gerçekten çok hızlı iyileşti çokta rahat etti çocuk ne kadar az hareketliyken yapılırsa o kadar iyi olur bende hareketlendikçe zorlaşıyor

1 Beğeni

Ben 6 aylıkken yaptıracağım en idealiymiş

2 aylıkken yaptırdık ama deri sıkmış içe doğru katlanmış falan şimdi krem kullanıyoruz. İlk 3 aya kadar sıkıntılar olabiliyormuş böyle keşke birkaç ay sonra yaptırsaydım diyorum. Çok da büyümeden 4 5 aylıkken daha iyi.

Büyük oğlumu 23 günlükken küçük oğlumu 20 günlükken yaptırdık çok şükür hiç sorun yaşamadık anlamadık bile. 2 ay aşısında daha çok ağladı kuzum

Tam 3 aylıkken yaptırdım keşke 2 aylıkken yaptırsaydım diyorum çünkü çok bilinçliydi ilk gün bizi mahvetti sonrasında hiç sorun yaşamadık zaten ama ilk gün öyle böyle değildi bence erken yaptırın

Deri içe doğru sıkmış dediğiniz şey pipinin gömük durmasımı? Bizimkide gömük duruyor doktor kilolu olduğu için öyle duruyor ayaklandığında geçer dedi.

İki oğlumuda 1 aylıktı sünnet ettirdim. Hiç bi sıkınto yaşamadım. 1 aya kadar süresi var narkozsuz yapılıyor. Sonra narkoz veriliyor. Narkozsuz yapıldı sünnetleri.

Yok sizin dediğinizi biliyorum o kilolu bebeklerde oluyor, benim bebe kilolu da değil. Pipinin en uc kısmındaki deri içe katlanmış. Pantolonun paçasını içeri katlamışsınız gibi düşün. Çekince düzeliyor falan. Ve düzeltince de o katlanan kısım boğum şeklinde duruyor kızarık falan. İlaç ve masaj tedavisi yapıyoruz şuan.

1 Beğeni

Geçmiş olsun düzelir inşallah.

Sizinki de içine gömülme oluyormu. Doktor kaç defa düzelecek o dedi ama ben çok kafama takıyorum yapışırsa tekrar ameliyat olması gerekir diye sürekli derisini çekiyorum temizlerken.

1 Beğeni

Pipisini her açtığında gerdir dedi. Öyle yaptım şuan bi sorun yok. Ama biraz buruşma oluyor tabi

40gunlukken yaptırdım size hemen yapın diye tavsiye ederim :wink: