Merhaba kızlar oğlum 7 aylık sünnet yaptırmak istiyoruz ama sürünmeye çalıştığı bir dönemde yaptıranınız var mı ya da ne zaman yapılmalı sizce
Oğlum tam 4 aylık. Cumartesi yaptırdık sünnetini hiç bişey anlamadik çok şükür erkenden yapılmasında fayda var yürümeden yaptırın bence
Geçmiş olsun yaa işte şu ara dönüyor yüz üstü çok duruyor acaba sıkıntı olur mu diye sormak istedim bu dönemler de yaptıran var mı diye
Bizde 5 aylıgız sünnet düşünüyorum bu ayın sonunda belki yaptırırım.
Teşekkür ederim. Bende yüz üstü koyuyordum gün içinde ara ara ama bir hafta idare edicem. 4 gün oldu sünnet olalı iyileşti sayılır bile ağrı sızı bişey anlamadık. Taş çatlasin bir hafta idare edersiniz sonra zaten aynı şekilde devam eder. Yürümeden daha da hareketlenmeden yaptırın bence
Kesinlikle tavsiye ediyorum bende çok korkuyordum ama hiç bişey anlamadik. Koliginden daha çok çektim sünnetinden hiç bişey anlamadık
Yaa umarım öyle olur bizde de ben de teşekkür ederim
5 ay 10 günlüğüz bugün muayene için gideceğiz sonra gün alacağız inşallah.
Bazi doktorlar 7 yasindan sonra oneriyor. Biz 3. ayin sonunda yaptirmistik ama pediatristimiz 7 yas sonrasi onerdigini soyledi. Is isten gecmisti tabi ama yaptiracaksaniz da mutlaka hastanede veya klinikte isinin ehli bi doktora yaptirin. Cok kucukken yapilmasinin faydalari oldugu kadar sakincalari da varmis cunku.
Devlet hastaneleri zaten 1 yaştan önce yapmıyor. 1 yaş üstünüde uyutarak yapıyorlar. Biz o yüzden özel klinikte yaptırdık. Çocuk cerrahi yapıyor
İnşallah çok yormaz bizi o yüzden erken yaptıracağım en fazla 2 3 saat huzursuz oluyormuş
İlk oğlumu 10 günlükken ,2.oğlumu 20 günlükken yaptırdım.Çok çabuk iyileşiyor.Benim görüştüğüm doktorlar da hareketlenmeden önerdiler.Her doktor farklı şeyler önerebiliyor.
En iyi zaman bebeklerin 40 çikmadan çok çabuk iyileşiyor o dönem de ben bebeğimi 7 aylıkken sünnet yaptırdım perişan oldu resmen bebeğim acıdan saçini yoluyordu yavrum erkek annesi olmakda zor
Yaa kaç gün sürdü peki ağrısı ben en çokta sürekli yerde sürünmek için çabalıyor diye sorun olur mu düşündüm
6 gün kadar sürdü ama çok ağrısı vardı çok zorlandık biz kendini yerlere atıyordu sıkıldigi için bu seferde canı yanınca feryat figan bağırıyordu görümcemin salincagi vardı ozaman onu almiştik zorda olsa biraz onunla sakinleşiyordu yeni şeylere ilgisi vardı Allah yardımcınız olsun ne diyim
Bunu bizede dediler o yüzden beklemek istedi eşim ams ben bezden kurtarınca yaptırmak istiyorum ona anlatarak
Amin Allah razı olsun
2-7 yaş arasi tibbi zorunluluk olmadikca tavsiye edilmiyor, onu da dikkate alin isterseniz
Bebeğim 2 aylıkken doktor tavsiyesiyle yaptırdık şu an 3 aylık hiçbir şeyi kalmadı. Çok korktum ama hiç de korktuğum gibi olmadı çok şükür. Temizliğine, bez değişimine çok dikkat ettim kuru tuttum. Ilık banyolar da çok iyi geldi hiç ağlamadı desem yalan olmaz. Büyüyünce aklı erdiğinde daha zor olacağını ve travma oluşturabileceğini düşünerek erken yaptırmayı seçtik. İnşallah herkesin de iyi geçer.