Sünnet meselesi

3 buçuk aylık şuan. 4. Ayına 5 gün kala yaptırsam mı? Anca randevu buldum. 2 aylıkken doktor zorlanırsınız dedi yapmadı. Sizce yaptırsam mı? Zorlukları nedir?

1 Beğeni

Biz bebeğim 2 aylıkken doktor tavsiyesiyle yaptırdık şu an 3 aylık hiçbir şeyi kalmadı. Randevuyu zor bulmuştuk biz de çocuk cerrahisinde. Çok korktum ama hiç de korktuğum gibi olmadı çok şükür. Temizliğine, bez değişimine çok dikkat ettim kuru tuttum. Ilık banyolar da çok iyi geldi hiç ağlamadı desem yalan olmaz. İlk 2 gün 6 saat arayla calpol verdim ağrısı için. Huzursuzluk oldu biraz ama uyudu genelde. İlk gün sargiyla durdu ertesi gün akşam suyla ıslatarak çıkardım. Aynı zamanda sabah ve akşam antibiyotik krem sürdüm komple. Altını çok sık değiştirdim hep havalandırdım. Çok çabuk iyileşti dikiş iplerini minik minik attı hep. 2-3 hafta boyunca da zıbını çıtçıtlamadım çok sıkı giydirmedim ve çok sıkı tutmadım sıkışmasın diye. Böyle geçti bitti çok şükür iyi ki bebekken yaptırmışız dedik.

Bende bu ay yaptırmayı düşünüyorum 3 aylık inşallah zorlanmayz

Siz böyle anlatınca zor geldi ya :blush::blush: bilemedim şuan

İlerde daha sağa sola dönmesi var, emeklemesi var daha hareketli zamanlarda daha zor olur bence. Daha aklı erdiğinde hele bunun iknası olacaktı korkusu olacaktı belki hastane doktor fobisi ohoo :sweat_smile:

Bilmiyorum kuzum ya kuzenlerim ve kardeşim 4 yaşında ikna yoluyla olmuşlardı eşimde kıyamıyorum dedi çok küçük dedi izin vermedi

Biz 2.ay 10 günlükken yaptırdık şuan bebeğim 2.ay 17 günlük zorlukları pet bardakdan dolayı çocugu rahat alamadım iilk gün korkudan. Bebeğin durumı ilk gün ağlamaklı ve çişini yaparken yanıyo normal olarak. O yüzden ilk gece bacaklarını karton bardağa vurmaması için yastık la bir vacagı yukarda bir bacağı yastığın altında kalıcak şekişde yapın ben yastıgın resmini atıcam aynısı olmasa bile bir fikir olsun nasıl olacağın dair başka bşr sıkıntı olmadı ama dediğim gibi ilk iki gün geceleri biraz zor uyur mesela saat 12 de uyuyan bebeğin 1 bucuk 2 gibi uyur ama ikinci günden sonra alışıyo bebekde .

1 Beğeni

Bir de şu olay var bizim doktorumuz ameliyattan 3 gün sonra kontrol ve sargıyı çıkarıcakdı bizim evde en üstteki gazlı bez düştü içindeki yapışmış pipisine biraz evde denedik ama siz denemeyin kim ne derse desin korkmayında biz doktor acıtır diyip evde kurcaladık çocuk ağlaya glaya bi hal oldu zaten dontor birşey döküp hemen alıyo tabi çocuk ordada ağlıyo ama döktüğü şey acıttığı için sonra krem veriyo size bunu alın kullanın diyo bitene kadar eve gittiğinizde her altını açtığında sür dedi doktor bana banyo ypmaya da başlayın dedi neyse o kremi ilk gğn sğrdüğünde nasıl ameliyattan sonraki ilk iki gün canı yandıysa bebeğin yine kremi sürerken ağlıcak acıcak ama o bebekten bebeğe değişir bu kadar sonrası zaten kabuk tutucak falan iğleşicek

Ben 4 aylık olmasına 10 gun kala yaptırdım cok memnunum hiçbir zorluk yapmadı sadece ilk sunnetten cıkınca cok agladı daha sonra ilk tuvaletini yapınca sonra hıcbır sorun yaşamadık o gun biraz huysuzlastı fitil verdi dktor ertesi gun agrısı bıle yoktu keyfi yerindeydi. Uyku problemid3 yaşamadık 3 4 gun sunnet bolgesine altı kesilmiş pet bardak koyduk acımadı beze degöedigi için altını da sık sık degiştim

4 sene önce biri 6 biri 3 yaşındaydı ikisini sünnet ettirdik lazerle kesmişlerdi dikiş falan atilmamisti sizinki normal mi kesildi de dikiş atıldı acaba

Evet dikişli yapıldı

İkna etme konusunda sorun yaşadınız mı