Sünnet Sargı

Arkadaslar cumartesi bebegimin sunneti yapildi. Sargi var ucunda ve doktor birkac gun icinde kendiliginden duser siz ellemeyin dedi ama hala dusmedi. Sizlerde surec nasil ilerlemisti?

Biz henüz olmadık ama görümcemin oğlu oldu doktor ona bol bol hava alsın alt tarafı demişti bazen bezi açıp hava aldırdı 2.gün düştü

Bizde iki sargı vardı ilki 2 günde düştü ucundaki 5 gün olmasına rağmen düşmedi çekincede gelmiyordu acıtırız diye korktuk sonra banyoya soktuk biraz ıslanınca çıktı. Pansumanı açınca beyaz beyaz iltihap varmış gibi gözükebilir ondanda korkma 2 haftada geçiyor

Tesekkurler :gift_heart:

Salı günü olduk doktorumuz ertesı gün etrafını vazelınle bır saat beklesın sonra kolayca cıkarabılrsn dedı oyle yaptım suan cıkmıs sekılde hafıf besle baglı ama nası dus aldırcsm bılmıyorum canı yanarmı havlusuyla nası kuruluycam dıye aklıma gazlı bez gelıyo onu üzerine örterim banyosundan sonra oraya havlu deydırmem dıyorm bılmıyorm cok uzuluyorm gördükce ben

Ben 15 günlükken yaptırdım ama sargı vs olmadı her gün krem ve batikon döküyordum dikişleri düştü kendiliğinden

Canım bizde çok korktuk banyoya sokarken ağlayacak kesin dedik ama hiç sesi çıkmadı bebeklerin eti kendini çabuk onarıyor bence bizim kadar canları yanmıyor

Bize 1 hafta yikamayin demisti

Bizimki 2 buçuk aylık şuan erkenden yaptırmak istiyorum ne zaman yaptırmamı önerirsiniz

1. Aydan sonra lokal anestezi ile yapilmiyor o yuzden bir an once yaptirin bence. Ilk gun biraz sikintili gecebiliyor ama cabucak toparliyor bebis. Bi de islem esnasinda yaninda olabileceginiz bi klinikte yaptirirsaniz daha iyi olabilir. Biz ozel hastanede yaptirdik, islem ameliyathanede oldugu icin bizi yanina almadilar. Bence o an yaninda bulunabilmek avantaj.

Banyosunu yaptırdım bugun bende napıyım bebegım cok rahatsız olmaya basladı artk altı duru suyla kafasını sampuanla yıkadım

Sargısı duruyor mu hala

Ben de yeni yaptırdım pazartesi bir hafta olucak krem sürüyorum batix döküyorum karton bardak koyuyorum

1 Beğeni

Sargisi duruyor, yarin 1 hafta olacak, kontrolu var doktor cikaracak.

Bebek ne kadarlık

83 gunlukken yaptirdik su an 89 gunluk

Benimki 4 ay 26 günlük pazartesi günü yaptırdım sünnet evde yaptırdım sargı felan yok kremini sürüyorum batix döküyorum karton bardak koyuyorum arka kısmını kesiyorum beze değmesin ağrımasın diye

Küçükken yaptırmak iyi oluyor rahat oluyor büyüdü mü zor oluyor

Evet biz sadece ilk gun biraz huzursuzluk yasadik cok sukur su an gayet iyiyiz. Yarin kontrolde sargisi cikacak insallah yine bi problem yasamayiz.

İnşallah