Merhaba kizlar 3 gün önce 3 aylık oğlumu sünnet ettirdik. Fakat hala sislikler inmedi ne zaman iner ?
Geçmiş olsun. Şişlik öyle hemen inmiyor bizim 1,5 haftayı bulmuştu sanırım. Sıkıştırmamaya özen göstermelisiniz.
Bende yapmayı düşünüyorum acaba çok ağladı mi neler yaşadınız paylaşır mısınız
Biz bebeğim tam 2 aylıkken çocuk cerrahi doktorunun tavsiyesiyle yaptırdık şu an 3,5 aylık hiçbir şeyi kalmadı. Bizimkini lokal anesteziyle normal dikişli yaptılar. Ameliyat öncesi 1 saat önce yarım ölçek şurup vermiştim. Uyutup gönderdim. Çok korktum zor olmadı çok şükür. Temizliğine, bez değişimine çok dikkat ettim kuru tuttum. Ilık banyolar da çok iyi geldi hiç ağlamadı desem yalan olmaz. İlk 2 gün 6 saat arayla calpol verdim ağrısı için. ( Kilosuna göre yarım şurup kaşığı) Huzursuzluk oldu biraz ama uyudu genelde. İlk gün sargıyla durdu ertesi gün akşam suyla ıslatarak çıkardım. Aynı zamanda sabah ve akşam antibiyotik krem sürdüm üstüne komple ilk 4 gün. 3.gün sonunda banyo yaptirdik. Bunları hep hemşire sünnet sonrasında söyledi. Altını çok sık değiştirdim hep havalandırdım. Çok çabuk iyileşti dikiş iplerini minik minik attı hep. 1 hafta sonra küçük bir yeri daha fazla şişti biraz iltihap kaptı gibi oldu dikkat etmeme rağmen. Antibiyotik kremi 2 gün sürünce geçti. 2-3 hafta boyunca da zıbını çıtçıtlamadım çok sıkı giydirmedim ve çok sıkı tutmadım sıkışmasın diye. Doktor kontrole gelmenize gerek yok demişti gitmedik. Böyle geçti bitti çok şükür iyi ki bebekken yaptırmışız dedik.
Teşekkür ederim Allah şifa ve kolaylık versin inşallah bizimki de böyle geçer umarım çok korkuyorum ve üzülüyorum ama mecbur