Bugün oğluşum sünnet oldu ama keşke olmasaydı diyorum resmen… eve geldik çok ağladı katıla katıla… nasıl susturacağımı bilemedim. Kilosuna göre yarım ölçek (2.5ml) calpol verin yazmışlar kağıda ama sözel olarak da 6ml verin demişler. Biz de 6 ml verdik çocuk ilaç etki etmeye başladığından beri uyuyor baygın gibi. İlacın etkisi bitince ağlamaya başlarsa ne yapacağım bilmiyorum… yavrum uykusunda bile iç çekiyor. Bu süreci yaşayan var mı sünnet sonrası dikkat etmem gereken şeyler var mı? Yada ben şunu yaptım çok rahatladı hızlı iyileşti dediğiniz şeyler?
Sünnet hastanedemi oldu? Benim oğlum 42 günlüktü yaptırdık hiç bilmedi ben ne olur ne olmaz diye 2 kere calpol vermiştim. Bide alerji şurubu yazmıştı uyuyamazsa verirsin diye öyle bi durum olmadığı için vermedik. Belki bizimki daha küçük diye bilmemiştir. Doktorun dediği şekilde pansuman yaptık günde iki kez. Aralarda bez değişimindede bol bol zeytinyağı ve sarıkantoron yağı döktük.
Pipisinde kalıcı bi sargı vardı o sabit kalıyordu üzerine bi tane gazlıbez koyuyorduk kaka değerse onu atıp yenisini koyuyorduk kaka değmezse tekrar koyuyorduk. Doktor böyle yapmamızı söyledi. Kalıcı sargıya kaka değersede bol bol zeytinyağı döküp o şekilde temizle demişti.
Ben 15 günlükken yaptırdım sünnet sargı yoktu kağıt bardak koyuyordum ayrıca doktorun verdiği batikonu her alt açmada döküyordum onun dışında kremini sürüyordum calpol bir çay kaşığı verdim eve gelir gelmez onun dışında vermedim hiç bir problem yaşamadık o can acısı o ile ağladı yavrum korkma tekrar etmez
Bizim de hastanede yapildi, o gun cok agladi. Bence aglama sebepleri acıdan cok stresten. Çünkü lokal anestezi yapip cocugu bi yere sabitliyorlar. Aglasa da tutup kaldiran olmuyor. Bizim oglan ozellikle gazi olursa yatirilmaktan hic hoslanmaz, katila katila aglar. O gun de en az yarim saat dumduz yatmak zorunda kaldi, kolunu bacagini istedigi gibi oynatamadi, muhtemelen kimse de aglamalarina yanit vermedi. Haliyle bebek icin cok stresli bi surec oluyor. Sabah 9da yapilmisti bizim sunnetimiz, aksamina aglamalari azaldi yine gulmeye basladi. Hatta gece altini degistirirken bile hic aglamamisti, sonra sabah yine 1-2 kez altini degistirirken agladi. 3. Gunde hiçbi problemimiz kalmamisti. Ilk gun ben de sizin gibi keske yaptirmasaydik, biraz buyudugunde her seyin farkindayken yaptirsaydik, en azindan konusup anlatabilirdik falan diyordum ama gercekten cok cabuk iyilesiyorlar, su an iyi ki yaptirmisiz diyorum.
Evet hastanede oldu. Ben de şuan 2.kez calpol ü verdim 2 gün boyunca verin dediler. Pansuman da yaptırmıyolar bi plastik taktılar o çıkınca anca kantaron sürün dediler
Çok mantıklı ben de koyayım, kaka yaptı sabit kalan aparata da değdi acıtmadan siline kadar canım çıktı
Ay benim verdiğim resmen 1 yemek kaşığı 2buçuk aylığız diye herhalde ama bana o kadar çok geliyor ki. İnşallah yan etkisi yoktur
Eve gelince 2 kere çiş yaptı sanırım canı yandı yine çok ağladı ama sonra güldü şükür ağrısı yok sanırım
Acaba sunneti ozelde mi yaptırdınız
Yok hayır eğitim araştırmada yaptırdık ancak doktor arkadaşımız olduğu için özel ilgilenildi ayrı yapıldı
Devlette yaptırmayı düşünüyoruz da daha 15 günlük acaba onun için hangi bölüme gitmeliyiz
35 gunlukken olduk suan 44 gunlugguz canım bı krem verdı bıze antıbıyotık sargıdayken bıle ucuna degdırdım ertesı gun sargının etrafına vazelın surdum yarım saat beklettm sargıyı yavasca cıkardm sonra baya bı ben agladım bebısım degl kremı sürdüm bebek kulak pamuguyla altını sık sık degıstrdm hele kaka yapıyosa aslaaa durdurmadım kakalı enfeksıyon olmasın dıye zıbınını çıtçıtlamadm ve boool bır don giydirdim altınada yatagının carsafının alt acma alezı serdım uzerıne carsafını serdm cunku bezınıde gevsek bagladım ve kremı ben mutlaka bezınede sürdüm pıpısının denk gelecegı kısmı zaten kestırebılıyosn kapatır gbı yapıp suan alt kısımda bır beyazlık kaldı sanırm oda bı kac gune geceer nasıl olr bılmıyorm ama bezınede sür mutlaka kremı yapısmıyo
Çocuk cerrahısı ürolojo yada genel cerrah bunlar ypar kuzum bızımkını genel cerrah yaptı bende saglık personelıym calıstgm hastanede yaptrdm
Teşekkür ederimm erken yaptırmak istiyorum ama etrafımdaki herkes 6 aydan önce yapmadıklarını söylüyorlar bende emin olamadım o zaman çocuk cerrahı bölümünden randevu alıp yaptırabilirim
Tabıkıde bezın ıcınde daha ıyı olr dedı bana doktor hemen ıyılesır bılmez gel yapalım dedı ogun sekız yasında cocuklr gelmıstı yaptrmaya hepsıne tramva olustu resmen ya
Evet büyüdüklerinde daha acılı oluyor o yüzden erken olması herkes için daha iyi oluyor çok teşekkür ederim bilgi için