Sünnet ve emzik kullanımı hakkında

Selamlar herkese, oğlum bugün 27 günlük oldu ve lokal anestezi ile sünnetini yaptırdık çok şükürr, anestezinin etkisi geçince çok fazla ağlıyor bir türlü sakinleştiremiyorum, doktor ağrı kesici şurup verdi onu içirince uyudu çok şükür :palms_up_together:t2::pleading_face: Sünnet yaptıran tecrübeli annelerin tavsiyeleri var mıdır acaba bu süreci kolay atlatmak için ne yapmalıyım, bir de ben çok ağladığı için ilk defa emzik verdim sakinleşsin diye bebeğim emmeye başladı rahatlattı baya, emzik kullanımı ilk ayda zararlı mıdır bilemedim

Biz de 21 gunlukken basladik emzik kullanmaya. Gaz problemini ancak bu sekilde hafifletebildik. Hicbi sorun da yaşamadık su an 3 ayligiz. Hatta emzik tutmasa muhtemelen cok zorlanacaktik. Sunneti 2 hafta once yaptırdık. Ilk gun bizimki de cok huysuzdu, 2. Gun azaldi, 3. Gun hicbi seyi kalmamisti. Ilk gun hep kucagimizda uyuttuk sakinlestirmek icin.

1 Beğeni

Emzik konusunda her kafadan farklı bi ses çıkıyor kafam karıştı ya, gaz problemine de iyi geliyorsa çok iyi gerçekten ben kullanmaya devam ederim o halde​:hugs: umarım bizimde 3 güne iyileşir bebiş ağlamaya başladı mı bende ağlıyorum öyle kendinden geçiyor ki ağlarken içim sızlıyor :pleading_face:

Doktor bize alerji şurubu vermişti yan etkisi uyku yapması uyuyamazsa kullan diye biz gerek duymadık oğlum hiç ağlamıyordu. Doktor zaten sana olması gerektiği şekilde pansumanı anlatmıştır biz aralarda bol sarı kantaron yağı ve zeytinyağı döküyorduk altına. Kalıcı sargının üzerine gazlı bez koyuyorduk kalıcı sargıya kaka değmesin diye. 5. Gün banyo yaptırmıştık galiba sargı yapışmış çıkmıyordu suyu görünce çıktı hemen sonra normal hayatımıza döndük pansumanı bıraktık kantoron ve zeytinyağına devam ettik 15 günde dikişler falan tamamen iyi olmuştu.

1 Beğeni

Bizim de oyle olmustu, o gun beraber agliyorduk :smiley: emzik fizyolojik olarak gaz problemine bi katki saglamiyor ama bebegin sakinlesmesini sagliyor. Yine ayni sekilde biz uyuturken de emzik kullaniyoruz

1 Beğeni

Hayırlı olsun sünnetiniz :hugs: bizde tek sargı vardı onu da bu sabah doktorumuz çıkardı benim elim gitmedi ağlar canı acır diye çıkaramadım krem ve ağrı kesici şurup verdi şurupu içirince rahatladı gece de korktuğum gibi olmadı şükür bi kaç kere uyandı ama ağlama krizi olmadı :palms_up_together:t2::pleading_face: inşallah bir an evvel toparlanır

Bizim dün gece kurtarıcımız emzik oldu gerçekten bi kaç kere uyandı emzirdim karnını doyurdum ama bi türlü ağrıdan uykuya geçemedi emzik sayesinde biraz pışpışlayarak uyuttum :smiling_face_with_tear: benim bebeğim hep memede uyuyordu ama dün ilk defa emzik sayesinde beşiğinde daldı uykuya bu zamana kadar neden kullanmadım dedim hep

1 Beğeni

Evet bizim oglanin da emme refleksi cok guclu, gazi oldugunda, uykusu varsa veya herhangi bi can sikintisi varsa emmek istiyor. Ozellikle gazi oldugunda surekli emzirmek daha cok gazinin olmasina neden oluyor. Biz de gaz problemleri basladiginda emzige baslamistik. Ben de o zamana kadar ya meme reddi olursa diye hic vermemistim. Ama hic oyle bi sorun yasamadik cok sukur. Emzik tutmasaydi hala ilk gunlerdeki gibi saatlerce emziriyor olacaktim belki de. Yine uyutmak icin bile emzirmem gerekecekti. Emzik tuttugu icin cok şanslıyız yani :smiley:

@Birpolisbiranne Aramıza hoş geldiniz :white_heart::ribbon: