Emiyor da emiyor yine emiyor …Ya bizimki 4,5 sürekli emmek istiyor. Gaz yok alt üst temiz. Doymuyor mu diyeceğim ama bez sayısı iyi gelişimi falan normal her türlü ideal kiloda? Anlamadım gitti atak matak diyoruz ama fena geçiriyor bana da ataklar geldi artik. Kucakta bile zor duruyor…Ağlamayla uyanmalar…Sürekli bir çığlık… Sabahları dövülmüş fıstık gibi uyanıyorum Güneşli günleri nerede cidden 5 olunca geçecek mi???
Dişi çıkıyor olabilir mi acaba ? Dediğin aynı şeyleri ben bu ara yaşıyorum diş çıkarmaya çalıştığı için. Belki bebeğin de erkenden diş çıkarıyordur.
4.ay aşısını biraz geç oldu geçen hafta oldu daha. Ondan mı diye düşünüyorum ama eli ağzında 3 haftadır, salya normal. Pek aşırısı yok. Kaşıntı oluyor belli dişliği ısırıyor. Benim çenemi bulursa ısırıyor meme ucu ısırma da var ama zevkine yapıyor gibi geliyor gülüyor çünkü sonra. Ben de günde 2-3 kere kaşıntıyı almak için kaşıyorum hafif hafif. Memnun oluyor belli ama kabarıklık, beyazlık falan hiçbir şey görünmüyor. Birkac yakınıma sordum yok diyorlar daha. Herhalde oluşum aşamasında diye düşünüyorum daha. Atak ayına yordum hani anlayamadım yani.
Aynı sorunlar bizde de var dördüncü ay asısını olur olmaz basladı huzursuzluk surekli aglama krizleri kucak dısında bir yerde durmuyor uyku desen yok uyusa da uykusunda aglayarak uyanıyor.Meme emmek istemiyor iştahı yerinde değil. Elleri sürekli agzında… Bebegin tamamen huyu suyu değişti. Aşıdan bir hafta sonra cocuk druna goturdum. Dr detaylı muayene etti. Tüm sıkıntıların aşının yan etkisi oldugunu soyledi. 11 gün oldu aşı olalı hala devam ediyor aglama krizleri azaldı ama sıkıntıları var devam ediyor… Bende ozellikle diş çıkardığından suphelenmiştim ama değilmiş. Bu surecte ben pert oldum hastalandım bebegi surekli kucakta tutmaktan belim tutuldu suan annem bize bakıyor hikaye bu kadar
Korkmustur fark edememissindir… kendini guvende hissetmedigi icin guvende olacagi en iyi yeri istiyo anne kucagi ve meme… bebeginuyanik oldugu zamanlarda gozunun onunden ayirma kucagindan indirsen bile seni gorecegi ıh dese yanında olabilecegin mesafede tut ki bebegin güveni geri gelsin senden uzaktada olsa yanında oldugunu,heran destek olacagini bilsin yavas yavas uzaklasacaktir senden nereye koyarsan koy kucagin haricinde koyacagin yere lappadanak birakma kucagindan indirirken once yanina uzan sende öle oyna ellerle cok ilgileniyolar yuzunun yakininda yavas yavas ellerini parmkalarini oynat izlesin dursun sora yavastan sen yanindan kalk elini izlemeye devam etsin yada cingirak vs yanında yatmadanda rahatca yatabiliyosa herseyi birak yattigi yerde bebegi ellerinle sagina soluna yuvarla hafif hareketlerle tabi yatirdigin yerin güvenilir oldugunu anlasın bir süre sora emzir geri yatır aldığın yere bu defa seni görebilecegi kadar uzaklas bebegin hazır oldugunu hissettiginde göremeyecegi ama sesini duyabilecegi kadar uzaklas vs vs sv
Çok sağolun Aslında bunların bir kısmını hep yapıyormuşum ama korkarak uyandığını farkettim gerçekten kabus görüyor nefes alışverişi değişiyor duyuyorum.
Yapacağım inşallah dediklerinizi