Süt alerjisi

Benim kızım haziranın 12 .de 3 ayına girecek doğduğundan bu yana kakasında kan olurdu makat çatlağı dendi fakat bir haftadır çok yogunlasinca tekrar götürdüm başka hastaneye makat catlagi yok süt alerjisi olabilir dedi doktor neocate diye bir mama verdi kızım hiç sevmedi zorla içiyorum bebeginde böyle bir durum olan varmı nasıl bir süreç bizi bekliyor neler yaptınız?

1 Beğeni

10 gün sonra 7 aylık olicaz 1 aylıkken doktora gittim kan geliyor du ayniz şekilde siizn gibi mukuslu çocuk doktoru bize alerji dedi alerji bolumine birde gastrtolojiye yönlendirdi gittik catlak bizede biri var diğeri yok dedi bidaha gitmedim sürekli deneme yanılma yaparak diyete devam bu süreçte online doktorlar görüştüm internette oda üç haftada bir diyet açmamı önerdi ama geçmedi şuan üç ay diyet yapmamı söyledi kafam karma karışık süt ürünleri şuan için tuketmiyirum içine süt giren herşey çok can sıkıcı bişey ek gidayla yenebilecegimizi soyeldiler şuan yeni başladık inşallah yeneriz sizde bir alerji doktoruna görünun ama onerecekleri bişey yokmuş diyet yapicaz gecene kadar

1 Beğeni

Mama neden önerdiler direk bize diyet yaparken sütünüz azalırsa bebek kilo almazsa yazarız demişlerdi

Sütüm yok mama içiyor

1 Beğeni

Mamaların tadı yok diye duymuştum pastanelerden icine tatlandırıcı katanlar vardı doktora bı danışın bence

Hicmi yoktu sütünüz mamaylami besleniyordu daha önce

Geçmiş olsun evet çok can sıkıcı bir durum Alerji testi gibi birşey söylemedi bize 15 gün diyet mama sonrası kendi mamasini kullanicak kanama devam ederse rapor vericem dedi mamaya başlayınca kırmızı kan kesildi kahverengi geliyor şuan sizde kaç gün sonra kesildi ? Diğer mamaya gecince devammi etti kanama?

1 Beğeni

Ben hiç mama kullanmadım çok şükür ben emzirdigim için diyet önerdi ler süt urunlerine kanamada bı kaç gün suruyordu sinra kesiliyordu eğer süt ürünleri tuketirs.yani süt hiç içmedim mesela yoğurt yada kek yesem üç gün sonra çocuktan gün boyunca nokta nokta kan geliyordu sürekli kaka yapıyordu dört beş defa

Çok zor bı durum alalh yardımcımız olsun

1 Beğeni

O mama 1 gram kilo aldırmadı bebeğime tadıda berbatdı zorla içiriyordum 2 hafta diyet yaptım bende hem anne sütü hemde mama veriyordum ama bizim alerjimiz kısa sürede geçti doktorumuz bazen direnç gösterebiliyor bebeklerimiz alerjiye demişti erkenden geçti çok şükür darısı size :palms_up_together:

1 Beğeni

Ayy amin inşallah bunu duyduğuma çok sevindim ben varsaa hiç gecmiyor saniyordum

Geçiyor canım merak etme büyüdükçe takip et bebeğinin kilosunu kilo aldırmıyorsa rapor çıkarma evolvia rp mama ve aptamilinde çoklu besin alerjisi mamaları var bunların tadının daha iyi olduğunu söyleyenlerde var ben kullanmadım ama doktoruna danışırsın çabuk atlatırsınız inşallah bu dönemi :smiling_face::heart_hands:

1 Beğeni

Benim kızımda da vardı süt alerjisi merak etme uzun yorucu bir süreç ama geçiyor bize de ilk devlet hastanesi sizin mamayı önerdi ben pek memnun kalmadım açıklamasından kendi doktoruna götürdüm onu içmez tadı çok kötü dedi dedi Evolviya rp1 mamaya rapor çıkarıp vermişdi hala evolvia kullanır 11 aylık kızım. Yinede içmezse vanilya şurubu aktardan alıp bir iki damla kullan demişdi ama kızım ilk gün içmekde zorlandı alıştı sonra . İsterseniz doktorunuza bu mamayı bir sorun. Diyet mamaları içinde tadı en güzel olan diyolar geçmiş olsun güzelliklerle büyüt bebeğini

1 Beğeni

Hanımlar kızım 9 aylık olucak 4. Ayında inek sütü ve yumurta alerjisi çıkdı. Şuana kadar diyet özel mama ek gıda ilerledik. Ve hiç bir şekilde süt ve süt ürünleri tüketmedi. Doktoru bu ay hastanede denetecek umarım geçmişdir. Aranızda alerjisi biten varmı kaç aylıkken bitti bu süreçte çok yıprandım inşallah geçmişdir

Merhaba bende kendi bebeğimden şüphe ediyorum. Her geçen ay gazı artıyor. Siz ilk nasıl anladınız hastanede nasıl alerji test yapıldı nerden anlıyorlar acaba ?

Ciddi pişik ve huysuzluk oldu kakası mukuslu idi 4 aylıkken yoğurt verdim peşine bu şikayetler oldu ilk test yapmadılar diyet ve özel mamaya geçtik şikayetler azaldı sonra ben istedim kan testi verdik ama çıkmadı testlere bakmıyolar şikayet üzerine doktorlar teşhis koyuyolar. 8 aylıkken hem kan hem deri testi istedim yine kan da çıkmadı deride sadece yumurta çıkdı ama doktoru teşhisini devam ettirdi. Bu ay deneyip ona göre yorumlıycakmış evden yoğurt vs getir dedi eğer bi şikayet oluşmassa geçmiş olur dedi