Ben yatarken bir bardak süt içsem bebeğime gaz yapar mı acaba
Bebekten bebeğe göre değişir size gaz yapıyorsa muhtemelen bebeğinize de yapar ama yine de denemeden bilemezsiniz
Öyle bir doğru bilenen yanlış aktarım var ne yazık ki gaz yapan şeyler yeme bebeğe gaz yapar diye hayırr yapmaz bebeğin bagisikligi ile senin bağışıklığın çok farklı sana gaz yapan bebeğe yapmaz yada sana gaz yapmayan bebeğe yapabilir ben doğumdan sonra kurufasulye de yedim nohutta yedim sütte içtim bunların hiçbiri bebeğime yaz yapmadı yediğin ictigin vitamin protein vs bebeğe geçer evet ama gaz olayı doğru değil bunuda kendim söylemiyorum bir doktor söylüyor her annenin her bebeğin bağışıklı farklı
Ben de bir doktordan öyle duydum açıkçası
O yüzden içebilirsin eğer gaz yaparsa icmezsin günlük 1bardak kadar
Aninenin bağırsakları ile bebeğin bağırsakları ayrıdır ne yersen ye ve süt içmenin gaz yapacak bişey yok. Sana yapar ayrı ona yapan olursa ayrı . Bir bebek de gazıyla bunun sebebi de yeni doğan zamanı ve sonrası bağırsakları florasının değişimi düzene oturması daha yeni doğan bir canlı sonuçta.
Ekleyim bir de her şey dozunda tüketilmeli.
Valla bence yapıyor normalde sakin uslu olan çocuğum bulgur pilavı yediğim gün sancıdan kriz geçirdi aynı hatayı nohutlu fasulyeli bir yemek yedim o günde yaşadık.
Dediğim gibi heer bebeğin heer annenin bağışıklığı farklı ben kuru fasulye de yedim nohutta inek sütü de içtim bişey olmadı illaki gaz yapcak yada yapmiycak değil ayrıca bunu doktorlar da söylüyor
Evet çocukta gaz problemi varsa daha çok etkileniyor yoksa sanırım etkilenmiyor