Arkadaşlar merhaba bebeğim 2 ay 10 günlük kolik bebek süt içerken zorlanıyordum ama iyi halindeyken bir şekilde yiyordu şimdi hiç yemek yemek istemiyor zorla ağzına koyıyorım atıyor kusuyor neden olabilir acaba
Merhaba. Yemek yemek derken anlamadım ya 2 aylık bebeğe? Sanırım benim gibi kimse anlamadı biraz daha anlaşılır yazar mısınız acaba?
Gazı olabilir mi reflüsü falan? O sebeplerle kusar çokça kusuyosa. Az bir kusma değil sanırım hepsini mi çıkartıyor?
Yok bu sıralar az az sık sık besliyorum çok abartılı derecede kusması yok ama neden süt içmek istemiyor iştahsız gibi sanki anlayamadım
Bende anlamadım
Konu sahibi emziriyor musunuz yoksa formul mama mı veriyorsunuz?
Emziriyorum
Emziriyorsanız bence biraz bekleyin sık sık emzirmeyi bırakın. Belki de istemiyor o kadar sık sık emmeyi. Acıkınca 2 saatte 1 deneyin , sessiz sakin bir odada deneyin, karanlık loş bir odada deneyin. Çok fazla uyaran alıyor da olabilir. Bunlara rağmen emmiyorsa bir de banyo ekleyin akşama doğru ondan sonra deneyin. Bir de yediğiniz şeylere bakın acılı, aşırı baharatlı tuzlu , turşu tarzı yiyecekler sütün tadını bozabilir diyorlar hep. Ben hiç yemem mesela… Kolik bebek diye doktor mu dedi bir de? Gösterdiniz mi hiç ne yapalım diye? Ben de gaz sancısını öyle kolik zannetmiştim ama gazmış kullanınca rahatlamıştık.
Bir de emsin diye zorla ağzına koymayın. Başını memeye zorla gömmeyin. Böyle yaparsanız meme reddine yol açar. Hiç istemez. Hele ağlarken hiç emzirmeye çalışmayın sakinleşsin öyle.