Kızlar her gelen sütün kaynıyor mu memen sızlıyor mu diyip duruyor ben halbuki kaynama falan hissetmiyorum nasıl olur onu da bilmiyorum hayır hissetmiyorum diyince o zaman sütün azdır bebeğe yetmez diyorlar ama yetiyor sütüm çocuğum doyuyor. Bu konuda beni aydınlatabilecek biri var mı nedir bu süt kaynaması
herkeste olmak zorunda mı
Ben ilk defa duydum demekki benim sütümde kaynamıyor göğsünün şişmesi sızlaması anlamında söylüyorlar belki 2-3 saat emzirmediğim zamanlar oldu onda benim göğsümde sızlıyordu çok sütüm olmamasına rağmen
Ahahahah benim göğüslerim zaten büyük beden bide ekstra şişiyor evet ara sıra sızlama bende de oluyor ama bunların dediği o değil yok üst göğüs tarafından kaynamaya başlayıp akıyormuş anne de bunu hissediyormuş efendime söyleyeyim işte böyle olunca bebek tam doyarmış çünkü süt çok demekmiş
İneklerinde sağım zamanı sağmazsan sütü akar o zaman ineklerinde sütü kaynıyor
Yok artık daha neler duyacağız Allah’ımm 37 derecede süt mü kaynarmış
Benim üç çocuğum var hiç öyle şeyler hissetmedim ki ikinci çocuğuma ek mama vermedim sadece anne sütü alıyordu tam bir tosuncuktu. Ne çok biliyorlar öyle sağa sola bakmamak lazım bi teyze bana yaklaşıp tavsiye verirse hıhı tamam öyle yaparım diyorum artık kimseye laf anlatacak güç bulamıyorum kendimde
Kaynamak derken ondan bahsetmiyorlar sanırım göğüse düşen sızı gibi bahsediyorlar insanlar şaşırmış gerçekten ben de şok oluyorum
Yaa demekki herkeste olmuyormuş ben de aynen öyle yapıyorum hatta o kadar çok soruldu ki evet evet kaynıyor diyorum artık
O dediginiz sızı bende oluyor ama kaynama dediklerini ilk defa duydum. Bebegim emmeye başladıktan 20-30 saniye sonra her iki gogsumde de bi sizlama baslayip 5-10 saniye devam ediyor. Bazen 2 3 saat emzirmedigimde de ozellikle egilirsem falan yine basliyor. Ama ilk cocugum ve olmasi gereken nedir valla ben de bilmiyorum. Hatta acaba emzirme boyunca devam etmesi mi gerekiyor acaba yoksa sutum az mi diye dusundugum oluyordu benim de
Tarif ettiğinizi aynısı oluyor bende de geceleri daha fazla sızlıyor hatta. Sürekli gelen giden sorunca acaba bende anormallik mi var diye düşündüm ben de
Evet banada soruyorlar göğüs lerdeki o sızlama isde kaynama diyorlar
Sende var mı peki
Evet oluyor
Benimde iki göğsümde de süt çok dolduysa bebiş emdikten sonra fıskiye gibi süt çıkıyor kenardan oda kaynama sayılır mı
Sütün çok olduğu için akıyor ucuna biraz masaj yaparsan akması duracaktir birde süt akarken sizliyorsa goguslerin kaynamadir yani öyle derler
Ben mii
Canısı bebeğin acıkınca memelerde sızlama oluyor sutun az olup olmadığını veya yetmediği için deil acıktığı için sızlartakip et sizladiktan bi kac dakika sonra acıktığıni belirticek bnim işim oldugi zmn aşırı sızlama oluyo ve anlıyorum ki bebisim açıkmış sonra esim sesleniyor gel Mustafa acıkmış susturmayom diyo sen takip et fark edersin
Maşallah canım sütün bol
Evet benim de sızlayınca bebişim huysuzlanıyor gerçekten dikkat etmiştim daha önce buna.
Ve fark edersen de sut birden hızla gelir işte ona süt kaynıyor diyorlar hatta o sut belli bir süre sonra artik kendisi gelmiyor zaten o süt kaynamasıyla bebek cabuk doyuyor iste annelik ne guzl bir duygu Allahın yarattığı her şey güzeldir memnin sızlamasimdn bebeğinin acıktığıni anlıyorsun
Aynen öyle hamdolsun bu günleri gösterene Allah hepimizin evlatlarını bağışlasın