Nasıl gidiyor ek gıda…
Bizim deride buğday kandada çok az süt çıktı diyet vermediler ama ek gıda zamanı en son verin dediler sizce bidaha alerji doktoruna gitmeye gerek varmı napmalıyım evde denesem olurmu
Aynen canım evde denersin herhangi birşey görürsen gidersin
Teşekkür ederim
Peki şikayetiniz varmı? Varsa nasıl diyet önermedi Yani şaşırdım açıkçası diyet vermediklerine. Benim kızım da vardı ve asla kullanmamam gerektiğini söyledir. 1 yaşında hepsi geçti gerçi ama 4. Ayında anladık biz ve diyet özel mama ve süt yumurta ürünleri aslla kullanmadık sonra kontrollü bi şekilde yavaş yavaş açtık diyeti
Kakası mukuslu ve egzaması vardı ara ara çok az iğne ucu kdr kan geliyodu hatta üniversitesi hastanesine götürdüm sendeki antikor olarak geçiyo bunlarda yanılma olabilir ek gıdaya başlarken dikkatli ol dediler diyet önermiyoruz dediler bende şaşırdım
Açarken belirtileriniz nelerdi evde tek başınamı açtınız nelere dikkat etmem lazım yardımcı olur musunuz
Bence farklı bir alerji doktoruna götürün. Hemde testte çıkmış. Benim kızımın testte çıkmıyordu ama mukuslu kaka ve egzama gerçmeyen iltihaplı pişikler şikayeti üzerine direk kesiceksin dedi kaç doktora götürdüm hepsi aynısını söyledi. Alllah muhafaza solunum sıkıntısı bile yaşatabilir. Bizi doktorumuz 9. Ayda diyeti açtırdı oda şöyle oldu hastane bize uzak diye kontrolünde vermemi söyledi herhangi bir komplikasyon da acil müdahale edilmesi için. Ben akşamdan verdim zaten ilk 4-6 saatte allah göstermesin solunum sıkıntısı belli oluyor. Verdiğimi söyledim tekrar yanında da verdim yoğurt la başlattı. Sonra üç gün yoğurt peynir denedim ilk 10 gün takip et dedi herhangi bir değişiklikde kes demişdi. Süt ürünlerinde sorun yaşamadım süt ürünlerini bir ay kullandım sonra kek verdim ilk gün yumurta için ikinci gün yumurtayı sade verdim şikayetlerim oluşdu pişik oldu döküntü dökdü. Doktoruna yazınca kesmemi söyledi. Aradan bir ay geçti tekrar ilk kek sonra yumurta denedim allaha şükür bişey olmadı o şekilde hemen hemen 1 yaşında geçmiş oldu
Sebze corbalariyla meyve pureleriyle gidiyor işte yumurta sarısını verdim bı sorun olmadı beyazinuda deneyecem bir ara alerjik bebege gerçekten zor oluyor ne yedirecegimi sasiyorum bizim süte var sadece
Başka doktors götürim ozaman çok teşekkür ederim ![]()
Umarım tez vakitte geçer zor ama geçmeyecek bişey değil güzelliklerle büyütün bebeğinizi
Teşekkür ederim sizde sağlıkşa mutşulukla büyütün inşallah
Evet ya çok Zor oluyor Allah yardımcımız olsun ne kadarlık sizin
Bizimde mesela kanda deride çıkmadı ama döküntüler oluyor yumurta sütte benim anladığım o bizim doktorda haftada bir ver dedi bı gün mesela genelde ilk gün birşey olmuyor ama 2. İllaki egzama oluyor coo şükür nefes darlığı felan risklerden bahsetmedi hani genel geçer şeyleri dedi işte egzama kanlı kaka döküntü huzursuzluk gaz ilk başlarda gaz olayı yaşadık ona probiytik başladı mesela şükür onu aştık diğer ay kontrol var bakalım ne olacak
Solunum sıkıntısı genellikle görünmüyor ama olabilir. Bize ilk doktorumuz dikkat etmezsek o bile olabilir diye tembihlemişdi. Tabi şikayetlere göre hekimlerin verdiği tavsiyeler de değişebilir bişey diyemiyorum ama ben yaklaşık 5 ay kullanmadık hiç bi şekilde sonra deneyerek açtık. Siz de de sürekli oluyorsa her hafta denemeyin bence araya bir ay koyun çocuğa da yazık yani sürekli döküntüler vs. Bide benim kızımın döküntüleri geçmiyor du mesela ciddi pişik oluyordu iltihaplı falan o yüzden yasakdı yani umarım sizin de tez vakitte geçer
7 ay üç günlük
Yok şükür krem surunce sönüyor bizimki ileri boyutta değil yani çok zorlamiyorum bende ya zamana yaymak lazım durumu inşallah uzun sürmez de herşeyi yedirebilirim
1 ay var aramızda
Sizinki kaç aylık alerji ne zaman başladı sizin
8 ay 5 günlük bziimde benimki ek gıda ile başladı mama yiyordu zaten anne sütü çok az aldi