Sütü sağarak verirsek kısa sürede kesilir mi

Bebeğim bir hafta sonra 4 aylık olacak sütümü sağarak veriyorum ve şimdilik yetiyor çok şükür ama etrafımda herkes kısa süreli olacağını emmeyle bir olmayacağını ve kesileceğini çoğu kişide öyle olduğunu söylüyor sağarak verip uzun süre emziren annelerimiz var mi

Hiç bir sağma makinası bebeğin emdiği gibi çekemez ve bebeğin dudaklari memeye temas ettiğinde süt uretimide artar belki ondan öyle diyorlardir özel degilse neden emzirmiyorsunuz acaba

Bir hafta hastahanede yattı biberona alıştı meme reddi yaşıyorum

1 Beğeni

Meme reddi için farklı çözümler var deneyebilirsiniz birde memeyi sürekli ağzına tutturun ara ara denemeyi bırakmayın çünkü sağım yapmak sütü arttırma sadece var olanı çekiyor ama bebek emdiğinde çok güçlü çekiyor o şekilde süt artışı oluyor o yüzden sağarak verdiğiniz sürece azalacak bebeği doyurmayacaktır. YouTube ta meme reddi için çok video var deneyebilirsiniz o yöntemleri

Bu arada geçmiş olsun benim bebeğimde hastane de yattı 1 hafta influenza dan maalesef süreç çok zor ama vazgeçmeyin emzirin hem emzirmek çok büyük bi duygu aktarımıdır bebeğe de sizede. Soğuk biberon vermektense ten tene birbirinize bağlı olun hep :heart: ben çok ağlamıştım bebeğim için günlerce bu yüzden sütümde çok azalmıştı ama sık sık emzirdim artsın diye istemese bile verdim memede uyuttum emmese bile meme kokusunda yüzünü memeye dayayarak uyuttum huzurlu mutlu güvende hissetsin diye ve bende böylece iyi hissettim sütüm arttı.

Azalıyor canım benim bebeğim 1 aylık iki göğsümün ucuda yara oldu ilk zamanlar o şekilde emzirmeye çalışıyordum biri çabuk iylesti diğeri daha kötü oldu kopacak gibi 15 gün falan emziremedim ama sağım yapıyordum kesilmesin diye düzelince emzirmeye başladım iki göğüsümde doluyor biri çok şişiyor emziremedigim sönük birini sıkınca 4 5 yerden fışkırıyor diğeri 2 tane anca inşallah düzelir

4 ayligiz benimde kesildi emdigi gibi olmuyo malesef

Bende ara ara sağarak veriyom. Makine ile 10 dk anca sutum geliyir oda cok az . Ama kizim emince hemen geliyir sutum .Bence kesilir ya .

Geceleri aciktigimda uykulu oluyolar o zaman kendiniz emzirin ayakta emzirebilirsiniz belki alışır tekrardan

1 Beğeni

6 ay sağarak besliyordum ama sürekli bebeğimin ağzındaki salyayi göğüs ucuna ve kahverengi bölgeye sürdüm. 200 ml e kadar da süt sağabiliyordum. Ailevi bir sorun yaşadım beni çok üzen ve sarsan ondan sonra bıçak gibi kesildi bir anda devam edemedim.

Bende aynı durumu yaşadım bi emzirme danışmanına sordum. Üç saate bir sağım yap dedi. Bebek emmeyince bir şekilde uyarı vermemiz lazım beyne. İleride inşallah meme reddi son bulursa sütümüz olmuş olur. Cevremizdeki insanların dedigine değil de bu işin uzmanlarına kulak vermek lazım.

İlk altı ay önemli diyorlar yine ne güzel anne sütü verebilmişsiniz bu sürede banada umut oldu ,sorun yaşadığınıza üzüldüm bebeğinizin rızkı okadarmış diyelim

Bende 3 saate bir sağım yapıyorum inşallah devam eder

Evet çok şükür 6 ay anne sütü aldı daha da alacağı var gibiydi ama dediğiniz gibi rızkı o kadarmis. Bebeğinizin salyasini uçlara ve kahverengi kısma mutlaka sürün

Tamam deneyeceğim Allah razı olsun tecrübenizi paylaştığınız için

1 Beğeni

İnşallah devam eder