Sütüm kesildi ne yapmalıyım

Kızlar 1 aylık bebeğim var. Bugüne kadar sütüm çok iyiydi tek sağımda 90 ml çıkarıyordum hep göğüslerim dolu doluydu bir kaç gündür emzirmeye devam etmeme rağmen bir iki damla dışında süt gelmiyor sanırım stres ve uykusuzluktan zor bir dönem geçirdim. Şuan çok üzgünüm bebeğim meme+mama yiyor sadece meme yada sadece mamayla asla doymuyor ağlıyor bu sefer doymayınca morarana kadar. Ne yapmalıyım sütüm tekrar gelebilir mi?

Sütü kesildikten sonra tekrar gelen arkadaşlar okumuştum. Rezene çayı için bol su için 3 litre içmeniz lazım. Medine hurması gün kurusu kuru incir süt yapar. Duş alıp bebeğinin hayalini kurup göğsünü tarakla tarayıp dua okuyabilirsiniz. Yemek yemeyi asla aksatmamalısınız günde en az 3 öğün. Yulaf süt getirirmiş bunların en önemlisi bebeğiniz uyudukça sizinde uyumanız. Şimdilik aklımda kalanlar bunlar. Benimde 1 buçuk aylıkken azalıp 2 aylıkken tamamen kesilmişti. Ve ne yazık ki geri gelmemişti. Umarım sizinki geri gelir

4 Beğeni

Çok teşekkür ederim deneyeceğim hepsini umarım gelir. Bebeğim bir kaç gündür bundan huysuzmuş demekki bende farkedemedim şehir dışına çıkmıştım sütümü sağamamıştım. İnşallah işe yarar :folded_hands::heart:

1 Beğeni

Gerekirse yardım alın ve @Kuti dediklerini uygulayın ve mutlaka ama mutlaka dinlenin. Suyu asla ihmal etmeyin ve bestlak damla, süt artırıcı çay var onları kullanin. Yeşillik tüketin ama maydanoz veya ekşi ot değil. Roka marul yesil soğan

3 Beğeni

İşe yarar inşallah ve @Halimee nin dediği gibi bol yeşillikte tüketilmeli. Ama 3 litreden aşağı su içmemezlik yapmayın. En çok uyku ve su artırıyor

2 Beğeni

Çok teşekkürler mutlaka deneyeceğim kızlar :folded_hands:

2 Beğeni

Uyku çok önemli kuru dut kesinlikle helva yemeni oneririm çok güzel süt yapıyor

1 Beğeni

Canım sonradan farkettim bi hasta olacak gibiydim boğazım kulağım falan ağrıyor ve 38.6 ya çıkmış ateşim bundan dolayı sütüm kesildi bence geçici olarak acaba çocuğa da geçer mi hastalığım ve sütüm geri gelir mi çok kötüyüm ya :frowning:

1 Beğeni

Rezene anason kimyon 3nü aynı anda kaynat iç sık sık gelir

1 Beğeni

Çok geçmiş olsun cnm tabiki halsizlik uykusuzluk yapıyor ister istemez yemek Yemen’de azalır korkma cnm en önemli düşüncedir sütüm bebeğime yetecek ve geri gelecek de hepimizin başından geçti çok şükür geldi geri kendini üzme iyice gider azda olsa yemeye çalış suyu nbol iç ıhlamur nane limon içki biran önce toparlan bende bir ara çok çektim tamamen gitti üzüntüden çok şükür olumlu düşünce geri geldi bu arada bestlak damla kullandim oda faydalı oldu kuru dut ve kuru inciri birleştirip hoşaf yaptım hergun bir kase içtim sen bol bol emzir gelir geri annesi merak etme​:smiling_face_with_three_hearts: rabbim tez zamanda şifa versin inşallah :palms_up_together:

1 Beğeni

Hasta olunca kesilir çünkü vücut ancak kendine yetmeye çalışıyor. Ben de iki defa hasta oldum ve sütüm tamamen kesildi. İkisinde de iyileştikten sonra geri geldi. Hatta bir göğsümü emerken diğerinden akıyordu. Yeter ki sen kendine iyi bak ve stres yapma. Şuan yapman gereken tek şey iyileşmene odaklanmak. İyileşince sütün Allahın izniyle gelecek.

1 Beğeni

Allah razı olsun canım hasta olduğumu fark edince ondandır dedim araştırdım geçiciymiş sanırım sütten kesilmek dediğin gibi kendimi üzmüyorum tavsiyelerine de uyacağım inşallah bir an önce toparlarım çok teşekkür ederim :heart::folded_hands:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim evet hastalıktan olabiliyormuş bende başta hasta olduğumu anlamadığımdan sütüm kesildi sandım inşallah geri gelir şuan tek odağım iyileşmek ve bebeğim :face_holding_back_tears::folded_hands::heart: