Sütüm yetiyor mu

Kızim 7 ay 4 günlük emmeye devam ama ek gıda hiç yemek istemiyo sadece emmek istiyo kilosu 8 sizde ideal mi . Ben kızıma ek gıdayı nasıl sevdirebilirim herşeyi yaptım ama yok yani pişirme değiştim değişik tat verdim tadım yaptım yok yani yemek istemiyo ağzını kapatıp duruyo sizce ne yapmalıyım

1 Beğeni

Bebeğim 11 aylık çpk şükür yemede sorun yaşamadım 1 yaşından sonra değişir mi hala yer mi bilm ama . Ek gıda başından beri yesede yemesede durmak istemese dw :joy: mama sandalyesinde bizi izledi bunun faydası olduğunu düşünüyorum . Bi gün hiç öğretmeden parmaklarıyla yemeye başladı şaşırdık baya şimdi kendi yemek istiyor . Bide öğlen ben yemediğimde falan arkadan şarkı açtım oyun yapa yapa yedirdim

Ben arkadan şarkıda açtım bebek ilgisini çekecek bebek videolarida açtım izledi ama yeme içme yok istemiyo kilitliyor bildiğin ağzını istemiyo mama sandalyesinede oturttum yemek yerken de yok yani napcam bilmiyorim

Kansızlık olunca falan da yemiyorlar bildiğim kadarıyla teni falan nasıl beyaz mı uykuları nasıl

Benimki de 10 buçuk aylık et yemek istiyor bide çorba yiyor nedense katı gıdaları hiç istemiyor kendi de yemek istemiyor. 1 yaşından sonra kendisine yetmediği için yemeye başlayacaktır dedi doktor. O yüzden canını sıkma sütün yetmese o açlıktan ortalığı inletir :slight_smile:

Benimkide çorba yemiyor :woman_facepalming::woman_facepalming:

Kızım çok beyaz tenli değil zaten buğday tenli uykusu iyi uyuyo çok şükür simdlik problem yok gibi yani gece uykudayken uyaniyo bazen oturup oynamak istiyo uykuludur uykusu olmasına rağmen sabah çok erken uyaniyo

Blw usulü ilerleyebilirsiniz. Bebeğinizin önüne haşlanmamış sebzeyi veya ne yedirmek istiyorsanız onu verin. Bebeğiniz elleriyle yiyecekle oyun oynasın. Yiyeceğin dokusunu keşfetsin. Yemese dahi oynasın. Bir müddet sonra tadını da keşfetmek için ağzına götürecektir. Sonrasında haşlayıp küçük parçalar eline verebilirsiniz. Bebeğim 1 yaşında. Şuana kadar çorba gibi yemekler dışında her şeyi kendisi tüketti.

Yemek yerken dikkatini dağıtacak faktörlerden uzak durmanızı tavsiye ederim. Şarkı, cizgi film vb. şeyler bebeğinizin yemek yemesini şartlandırabilir. Şarkı yoksa yemek yemem gibi. Şuanlık kurtarıcı bir durum gibi gözüksede ilerde sorun olacaktır. Yeğenlerim ve çevremdeki bebeişlerden gözlemledim.:smiling_face: Sizinle birlikte yemeğe otursun. Siz farkına belki varmayacaksınız ama bebeğiniz sizin çatal kaşık tutuşunuza, ekmeği parçalamanıza, yiyeceği nasıl çiğnediğinize sofraya nasıl oturup kalktığınıza kadar sizi gözlemleyecek ve taklit etmeye çalışacak.

İyi o zaman şükür. O zaman tek çare karşısında yemek yemeniz patatesi vs iyşce haşlayıp önüne koyun ister yer illaki mıncıklayıp belki öyle yemek istiyordur . Muz . Muzlu pankek vs baya yumuşak oluyor minicik koyabilirsiniz

Kendi eline verin kendi yesin tatsin sofrada sizinle otursun yiycekleri minciklasin bir böyle deneyin

Tşk ederim kızlar sıraya birlikte mama sandalyesine oturtuyorum masada birlikteyiz ama yok yani öyle ağzını kolay kolayda acmiyo dediğinizi de deneyim tekrar çünkü haşlayip kendim verdigmde sonuç yok istediğim gibi yani tattiramadim bile