Sütümü nasıl artırabilirim?

Bebeğim 11 günlük 6 gün yoğun bakımda kaldı çıkardım ama mememi tutmuyor sütüm çok az geliyor çünkü çok olduğu gün emiyo boşaltıyor mememi az olunca tutmuyo sağıp biberonla veriyorum üstüne bide mama veriyorum öyle doyuyor sütümü nasıl artırabilirim yardım eder misiniz

sütun hızlı tanzikli gelmesini seviyor olabilir

İlk zamanlarda bunlar olabilir moralini yüksek tut. Mamayı ver tabiki ama bunun yanında özel bir durumunuz yoksa sağmak yerine bebeği sürekli memeye tutun . En önemli artırma olayı sizin onunla temasınız. Sağma işlemini çocuk sizi emdikten sonra ve memene ne kadar tutabiliyosanız o kadar tutun o zamandan sonra yapın gerekirse buzluğunuza atın veya sonra verin ama ilk sizinle çok temas etsin. Bir de anne çayları var dere otu sonra günde i3 lt su bunları da muhakkak tüketin

Yoğun bakımda biberon vermişler alışmış şimdi doktor ağlasa verme diyo ama çocuğu aç bırakamam ki kaşıkla denedim boğuluyodu nerdeyse boğazına sıçradı kaç defa

Süt olunca tutuyo ama bazı vakitler damla akmıyo makine ile bile çekemiyorum anne çayı denedim alerji yaptı bebeğime verdiğim sütü olduğu gibi kustu bide kızarlıklık oldu hafif vücudunda

Dinlenmek, uyumak, bol su içmek, bebekle sık temas etmek, bol bol emzirmek arttırır. Stres kaygı sütü azaltır o yüzden moralinizi yüksek tutun daha bebeğiniz küçük zamanla sütünüz artar. Bu süre zarfında bebeğin aç kalmaması sarılık olmaması için mama verebilirsiniz.
Tüm bunların dışında beslenme de çok önemli birazdan aklıma gelenleri yazayım.

Bestlak damla kullanmıştım bana baya ise yaramisti. Deneyebilirsiniz. Bir de emzirme danışmanınin bir tarifi vardı o da baya artırıyor bulursam onu da atayım.

Kendimi üzmemeye çalışıyorum ama kaynanam sürekli kızını örnek gösteriyo onu sütü vardı o senin gibi değildi sen kendini acıtmamak için vermiyosun falan diyor artık eşimde aynı şeyleri söylemeye başladı beslenmeme dikkat ediyorum gece bile kalkıp bişeyler yiyorum 3 litreye yakın su tüketiyorum ama yinede olmuyor

Beslakı biri daha önermişti onuda deniyeyim tarif için de çok teşekkür ederim

Bestlak damlayı çok duydum burda

Ben de şu an bestlak damla kullanıyorum, 3. Şişeyi kullanıyorum. 2. Şişseyi kullandıktan sonra bırakmıştım o dönem sütüm yine azalmıştı. Ben sütüm artsın dite herhangi bir çaba göstermezsem hemen azalıyor. En etkili artırma yöntemi de bestlak damlayı düzenli kullanıp bol su içmek oldu benim için.

Rezene ve kimyon tohumundan birer tatlı kaşığı karıştırıp 4 5 dk demeleyip günde bikac bardak icebilirsin tahin helvasi,sabah akşam sadece tahin yemek de hem sütü arttırıyor hem de yaglandiriyor.insallah tez vakitte sütün bol ve besleyici olur​:palms_up_together: ayrıca çevrendekilerin olumsuz hiç bir dediğine kulak asma her bünye farklı belki senin sütün 3 5 güne şelale gibi akcak​:palms_up_together:

Hayırlı uğurlu olsun bebişiniz ve anneliğiniz. :smiling_face:Tahin pekmez karışımını her gün tuketirim ben de faydası var. İçtiğiniz suya ek sulu çorbalar meyve suları da tüketin günlük aşırıya kaçmadan. Ben çözümü 3 ana 3 ara öğün yapmakta buldum. Ara öğünlerde kuruyemişler yoğurtlar ayranlar meyve suları tahinler var. Bir de dinlenin uyuyun yedikten sonra inşallah etkisini gösterir bol bol sütünüz olur :revolving_hearts:

İnşallah ya teşekkür ederim

Mutlaka deniyecem sağolun

Teşekkür ederim :cherry_blossom:

1 Beğeni

Rezene çayı, kimyon çayı, susam, tahin, kuru dut, kurubaklagil, hoşaf, havuç, hurma ben bunları yerdim içerdim süt olsun diye. Duş almanın masaj yapmanın da faydası olur

1 Beğeni

Herkesin her şeye bir yorumu var zaten. Ne derlerse desinler siz bebeğinize odaklanın üzerinize düşeni layıkıyla yapacağınızdan şüphem yok çünkü siz bir annesiniz ve bebeğinizi sizden daha fazla sevecek kimse yok. Lohusasınız alıngan olursunuz duygusal olursunuz bunlar çok normal. İnşallah Allahında izniyle sütünüz zamanla artar. Bunları bende yaşadım ilk bir hafta sütüm yok denecek kadar azdı sonradan oldu ama bebeğimi doyurmaya yetmiyordu mamayla destekliyordum. Süt az olduģu için meme reddi de yaşadık emmeyi bırakırsa süt gelmez diye de çok üzülüyordum ama her şey düzene girdi sütüm de oldu bebeğim de bırakmadı. Şu an bebeğim 15 aylık çok şükür sütüm var ve bebeğim hala emiyor.

Aynı baskıyı bende yaşadım . Benim vardı sütüm ona rağmen. Bu dönemde özellikle lohusalık zamanı çok saçma ve zor geçti çok ah ettim . Sen kendini üzme bebeğine ve kendine odaklan sama bunu diyenlere Allah rezzak ismi hürmetine çocuğuma rızkını versin inşallah ben elimden geleni yapıyorum taktir Allahtan hiç bir anne çocuğunun kötüsünü istemez gelirse canım da acısa verieim onun annesi.benim de. Muhakkak söyle güzel ama ciddi bir dille yoksa saçma span konuşurlar bilirim

1 Beğeni