Sütüm fazla değil ama akışı hızlı fışkırır şekilde çıkıyor bebeğim 42 günlük boğuluyor emmek istemiyor ağlıyor son birkaç gündür ortaya çıktı bu durum süt artırıcı çay kullanmaya başlamıştım o sebep olmuş olabilir mi acaba hiperlaktasyonla ilgili birçok şey araştırdım ama çözüm olmadı
Aynısını ben de yaşadım o kadar rezil bir durum ki seni çok iyi anlıyorum. Sütün var ama bebeğini besleyemiyorsun öyle bir sıkıntı. Ben bir göğsümün şişip ağrımasına razı olarak iki gün boyunca tek göğüsten emzirdim. Diğeri haliyle kendiliğinden aktı, azıcık sağdım biraz rahatlasin diye ama o memeyi vermedim bebeğime. Yatak çarşaf ıpıslak oluyordu. Sonra o memedeki sütün tazyiki azalinca onu da vermeye başladım.
Şöyle söyleyim memeye hiç dokunmadığın halde fışkırarak akıyordu. Bebeğim tutar tutmaz aynı şekilde. Çocuk kafasını memeden çekince yüzüne fışkırıyordu. Ağrısı şişkinliği cabası, ama bu şekilde rahatladim şimdi normale döndü biraz.
Evet geceden beri doğru düzgün emziremiyorum aç olduğu için ağlıyor memeye gelince yine ağlıyor istemiyor korkuyorum emmeyi tamamen bırakmasından
Ilk zamanlar bende yaşadım bu durumu.
Pompa ile emzirmeden önce sagiyordum elimle kontrol edip şişkinlik indiğinde emziriyordum.
Ve gogus kalkanı benim işime yaşamıştı fazla sütü hazneye doldurup rahatlatiyordu.
40 günlükken ağır grip yaşadım.
Hala da geçmedi aslında.ve sutumde inanilmaz düşüklük yaşadım.Stoktaki sütler burada işe yaradı.
2 aylık olacağız, eskiden lıkır lıkır içtiği o süt günlerini ariyor ve sinirleniyor.
Her durumda sıkıntı yaşanıyor malesef.
Maalesef bende de var. 4 aylik olduk ama hala ustum başım süt oluyor. Yan yatarak emzirmeyi deneyin. Tek göğüs olayı bende işe yaramadi. Emzirme danışmanlığı bile aldim fayda etmedi. Bu konuda yetkin danisman da cok az. Büyüdükçe bebek öğreniyor bu sekilde emmeyi ama o zamana kadar perisan okuyor hem anne hem bebek. Ben uzun bir sure ayakta emzirdim, tikanacagini anlayinca kendim geri cekilip hemen geri memeyi verdim ki aglama krizinin onune geçeyim. Geri cekildigimde de mutlaka memeyi sıkıp tazyigi aldim. Soguk uygulamada cok ise yarıyormuş denemedim ama okudugum kadariyla kanallari gerdigi icin akisi yavaslatiyormus. Yan yatirarak emzirmede de yer cekimine karsi emzirdigin icin bebegin bogazina degil asagi dogru gidiyor sut ve agzinin kenarindan akiyor. Umarim en kisa surede alisir bebeğin