Kızlar bebeğimin iki gündür poposunda sivilce tarzı şeyler dökmüş aşırı değil ama özel bölgesi ve poposunda var. Neyden kaynaklı olabilir acaba alerji mi yoksa başka bişey mi. Bilenler yazar mı ne yapmam gerekiyor acaba
Merhaba, bu tarz durumlar gerçekten can sıkıcı olabiliyor ama çoğunlukla kolayca çözülüyor, merak etme. Bebeklerin poposunda ve özel bölgelerinde bu tür döküntüler genellikle pişik, alerjik reaksiyon ya da isilik gibi durumlardan kaynaklanabiliyor. Bez değişimleri sırasında yeterince temizlenmeyen cilt ya da cildin nemli kalması da bu tür sivilcelere sebep olabilir.
Alerji ihtimali de olabilir; yeni bir bebek bezi markası, ıslak mendil veya kullanmaya başladığın bir krem varsa bu da böyle bir reaksiyona yol açabilir.
Yapabileceğin şeyler arasında:
- Poposunu sık sık havalandırmak.
- Bezi daha sık değiştirmek ve cildi iyice kuruladığından emin olmak.
- Parfüm ve kimyasal içermeyen, hassas ciltler için uygun ıslak mendil ya da temizleme pamuğu kullanmak.
- Pişik kremini kullanmak (doktor önerisiyle).
Eğer döküntü artarsa ya da bebeğin rahatsız görünüyorsa, en iyisi bir doktora göstermek olacaktır. Geçmiş olsun, umarım kısa sürede düzelir!
Aslında başından beri aynı bez ve kremi kullanıyorum. Islak mendil değilde pamuk kullanıyorum. İki gündür bu şekilde oldu neden acaba diye düşündüm. Altını değiştirirken çok ağlıyor hızlı hızlı değişip kapatmak zorunda kalıyorum. Birde fazla açık bırakınca soğuk alıyor sancılanıyor diyolar o yüzden fazla da açık bırakmıyorum doğrusu
Pamuk islatip yapiyorsan nemli birakiyor olabilir
Bence yenidogan izotonik sulu islak mendil kullan daha az sulu oluyor
Uni babynin var şuan ilk başta onu kullandım da sonra pamuğa geçtim. Birde ıslak mendille deniyim
Bende unibaby 0-6 kullanıyorum
Pisik icinde mutlaka sudocrem öneririm