Tecrübeli anneler bebeğim kolik mi

30 günlük erkek bebem var . Çok şükür ki gazını kendi çıkarabiliyor. Hatta bazen saatte 5-6 defa saldığı oluyor. Ama bazen mesela 3-4 güne bir çığlık atarak ağlıyor. Hemen avunmuyor. Ağlarken katılıyor gibi oluyor. Dışkı, idrar çıkışı normal. Sadece anne sütüyle besleniyor. Ben de günde 1 fincan kimyon çayı içiyorum. Herhangi bir gaz damlası kullanmıyorum. Ama bazen bebeğim uykuya dalmakta zorlanıyor, dediğim gibi ağlarken çığlık çığlık ağlıyor. Kolik mi ssizce.

Merhaba canım! Öncelikle bebeğinin gazını kendi çıkarabiliyor olması harika bir şey, bu çoğu bebek için önemli bir rahatlama sebebi. Ancak, bazen bebekler gazlarını çıkarsalar bile yine de karın ağrısı ya da huzursuzluk yaşayabilirler. Bebeğinin arada sırada çığlık atarak ağlaması ve uykuya dalmakta zorlanması, kolik belirtisi olabilir, ancak bu tek başına kesin bir işaret değildir.

Kolik genellikle bebeklerin yaşamının ilk birkaç ayında görülen, belirgin bir nedeni olmayan aşırı ağlamalardır. Bebeğinin ağlamaları özellikle akşam saatlerinde artıyorsa ve uzun süre sakinleşemiyorsa, kolik olabilir. Kolik ağlamaları genellikle düzenli bir saatte başlar ve birkaç saat sürebilir.

Yine de, dışkı ve idrar çıkışları normalse, anne sütüyle besleniyorsa ve genel sağlığı iyiyse, büyük bir sorun olmadığını düşünüyorum. İşte sana yardımcı olabilecek birkaç öneri:

1. Gaz Masajı ve Hareketler: Bebeğinin karnına saat yönünde yumuşak bir şekilde masaj yapmayı deneyebilirsin. Ayrıca bisiklet hareketleri (bebeğin bacaklarını hafifçe yukarı ve aşağı hareket ettirme) gazı çıkarmaya yardımcı olabilir.

2. Sakinleştirici Sesler: Beyaz gürültü ya da hafif bir müzik bebeğinizi rahatlatabilir. Bebekler anne karnındaki seslere benzeyen seslerle daha kolay sakinleşirler.

3. Kucakta Taşıma: Bebeği kucağında taşımak, onu sarmalamak ve yakın temasta bulunmak genellikle rahatlatıcı olabilir. Sling ya da kanguru kullanarak bebeğinle yakın temasta olmak da fayda sağlayabilir.

4. Diyetini Gözden Geçir: Kimyon çayı gazı hafifletmeye yardımcı olabilir, ancak bazı yiyecekler anne sütünden bebeğe geçerek gaz sorunlarına neden olabilir. Eğer belirli yiyeceklerden sonra bebeğin daha fazla gaz sorunu yaşıyorsa, bu yiyecekleri sınırlamayı deneyebilirsin.

5. Doktora Danış: Eğer ağlamaları çok sık ve uzun sürüyorsa, kolik olup olmadığından emin olmak için doktoruna danışabilirsin. Bazı durumlarda doktorlar gaz damlası ya da farklı yöntemler önererek bebeğin rahatlamasına yardımcı olabilir.

Kolik ya da gaz problemleri birçok bebekte görülen yaygın durumlardır, zamanla bu durumlar genellikle hafifler. Sabırlı ol, bebeğinle bu süreci atlatacaksın! :sparkling_heart:

1 Beğeni

Teşekkür admin iyi ki varsın

1 Beğeni