Merhabalar. Birkaç gün önce memeye tekrar döndüğümüzü yazmıştım. Bebeğimin daha sonra burnu tıkandı ve tekrar memeyi emmek istemedi. Kaşıkla denesem de çok zorlandı ve kıyamadığım için biberon verdim tekrar. Sütüm de iyice azaldı. Kuru dut hoşafı,solgar brewers yeast b12, oceans mummy kullanıyorum ama yok artmıyor. Manuel pompaya geçtim iki memeden 40cc çıkıyor sadece ama gece uykuluyken emzirebildiğim için sütün gelme sesini ve doyduğunu hissediyorum. Gece mama vermiyorum. Bütün yolları denedim. Kaşık biberona geçtim şimdi de. Yine çok ağlıyor dayanmam lazım ama ne yapacağımı şaşırdım. Galiba yakında pes edicem. Gece emmeleri dışında bebeğimi emziremiyorum. Çok üzgünüm ve daha 3 aylık çok küçük en azından 6 aya kadar emzirebilseydim. Başka denenecek benim aklıma gelmeyip sizin kullandığınız yöntemler varsa hem meme tutturmak hem de süt arttırmak için lütfen yardım edin
Merhaba ben de meme reddi cok yaşadım 3 aylık ken de yaşadım suan 6 aylk oldu şükür benim yönetimim ac bırakacaksın gece sürekli uyanıp uykulu esnasında emzireceksin gün içerisinde ayakta emzireceksin bide 3 aylk bebek bazen emmek istemiyor tok bizde meme reddi olduğunu sanıyoruz ve korkuyoruz çünkü ben de bu durumu yasadım kendimden biliyorum benim bebek çok agladı biberon için en sonund a sinir olup verdim ve akşamları uykuluyken emzirdim 3 gün sürdü bu ama sonuc alıştı süt için su gece gündüz su iç fark edeceksin hatta ben bestlak damla kullanıyordum artık ek gıda verdiğm için almadım 5 ay boyunca bestlak damla kullandim fark ettim sütüm vardı hatta bu ay kullanmıyorum bi farklılık var olsada bişy olmz doymasa da dedigim gibi ek gıda dönemindeyiz
Burnu tıkalı olduğu zaman emerken zorlanıyorlar o yüzden emmek istememiş olabilir burnunu açmayı denediniz mi bizde öyle oluyor burnu açılınca rahatlıyor
Pilates topunda hafif hafif zıplayarak emzirmeyi deneyin. Gebe okulunda öğrendiğim bir yöntem.
Her şeyi denedim. Burnunu açtık,pilates topunda, sallanarak, ayakta. Her yolu denedim sadece uykuluyken emiyor. Artık uyandığı ve uyuttuğum zamanları kovalıyorum
O zaman bi emzirme danışmanından yardım alın bence. Hastanelerde oluyor, ya da ilçe sağlık müdürlükleri, aile hekimliğinizdeki sizle ilgilenen ebeye sorup öğrenebilirsiniz.
Emzirme danışmanını denemedim zaten memur olduğumuz için çok küçük bir ilçedeyiz. Çocuk doktoru,ebe herkes emzirmeye çalışın bol bol emzirin diyolar. Ben de biliyorum emzirmeyi de emmiyor işte. Online bulabilirsem son çare online emzirme danışmanlığı almak.
Cannm aç bırak bişey olmaz çok ağlar emer oda oda dolas ayna karşısına geç hem dolaş hem salla bebeği memeyi göstererek sonra yani ben öyle yapıyorum çok meme reddi yaşadık pes etme canm sürekli meme teklif ettim sürekli evde koşarak dolanarak meme vermeye çalıştım sende dene yap pes etme bazen pes ettiriyordu dayanamayıp mama veriordum snra yine aynı şekilde emzirmeye çalışıyordum o inatçı sen daha inatçı ol canım sonucunu yazarsın haber ver
Burnunda sürekli olarak temizle tıkanık burunla zaten ağlar uzun süre memede kaldığı için istemez bebeği günde iki kez temizlerim bazen üç bebeğin burnunu temizle her zaman ileri hastalık olmaması için
Benim 2. Oğlum böyle bırakmıştı memeyi sizi çok iyi anlıyorum önce gündüzü bıraktı sonra geceyi ve sadece emziriyordum biberon bile yoktu evde resmen 3 4 gün aç kaldı ve yine tutmadı geceyi de bıraktı her mama marka aldık zorla mamaya alıştı sizi çok iyi anlıyorum bazen olmayınca olmuyor
Meme tutturma konusunda maalesef bende başarılı olamadım. Erken doğdu zaten kızım. Doğduğu gibi mamayı da verdirttiler silikon uç da 2-0 geriden başladık zaten emzirme olayına. Bende çok şeyler denedim ama olmadı. Yine de gayretinizi koruyun tabi ama bebeğinizin ve sizin psikolojisini de önemseyin. Bazen inatlasma da ters teper bende öyle oldu. Bebeğim kucagimi istemez oldu. Kucağıma gelince feryadı basar oldu. Hem de ne feryat. Öyle olunca korktum pes ettim. Hala kucak sevmez kızım. İnatlastim diye olmuş gibi hissediyorum ve üzülüyorum içten içe. Süt arttirma konusuna gelince. Çok ama çok fazla su içmeye odaklanmanız ve sık sağım yapmanız gerek. Eller serbest sağım makinası tavsiye ederim. Ben 6 ayı o şekilde doldurdum. Ve bebeğin salyasini her fırsatta sık sık göğüs ucunuza kahverengi kısımlar da dahil sürekli süreceksiniz. Nasıl bebek emerken o kahverengi kısmın hepsini ağzına alıyorsa siz de salyayi sürekli o kısma süreceksiniz. Salyada süt üretimini uyarıcı maddeler var. Memeniz hala bebek emiyor sanmalı. Eller serbest sağım makinasında belirli ayarlar var önce masaj modunu çalıştırıp bir süre memeyi rahatlatacaksiniz daha sonra hızlı bir sağım modu ile başlayıp kademeli olarak hızı azaltın bebek nasıl çok açken hızlı emip çekiyorsa sütü makine ile bebeğin emiş gücünü taklit edeceksiniz. Ve nasıl bebek anne sütünü sık sık emerek alıyorsa sizde aynı şekilde oldukça sık sağım yapacaksınız. Bir yandan bol su ve süt arttırıcı yiyecekler yiyin. Yemenizi kesinlikle ihmal etmemelisiniz.
Eller serbest sağım makinem bu
Verim karşılaştırmasi da 40-60 cc sütüm çıkarken 180-200 cc yi gördüm. Benim sütüm ailevi sorunlardan birine çok fazla uzulunce birden kesildi. Yoksa yine devam edebilirdim diye düşünüyorum anne sütüne
Yine de en fazla 3 saatte bir 25-30 dk sağmaya devam et süt gelmiyor diye de emmeyebilir, bol su iç biberon vermemeye calis zate 3-4 güne sütün artar sık sık memeyi teklif et valla biz de 2 aylığız meme reddi vardı biberon vermiştim kiyamayip sütüm de iki memeden 30-35cc anca çıkıyordu emzirme danışmanlığı aldım memeye dönmesinde bişey yapmadi benim bebeğim kadına parayı ödediğim gecenin sabahında mememi aldı sonra da süt arttirma yaptık ama 2 gün daha biberon verdim 2-3 kere sonra bir anda kestim cok şükür bugün tam 8 gündür sadece beni emiyor o da silikonla valla emsin de silikonla falan farketmez sen de silikonla deneyebilirsin
Bebebao pompa bende de var. Başta çok iyi sağıyordu ama sonra parçalarını yıkadığımdan mı nedir hem sızıntı yapıyor hem de eskisi gibi çekmiyor. Ben de Lansinoh manuel pompa aldım o da iyi çıkarıyor ama sütüm çok değil maalesef. Tabii pompayşa bebeğin emişi bir değil ama yine de çıkan süt fikir veriyor. Sağım yapıyorum ama artmadı henüz.
Memeyi birden mi aldı ve emiyor mu hâlâ. Yani bazı insanlar geçici bir süre olduğunu söylüyor ama bizim biraz fazla uzun sürdü.
Ya ağlarken tutturmak zaten çok zor. Bi yerde memeyi tuttururken ağlarsa başka biri sakinleştirip size yine versin diyordu. Onu da denedik eşimle yok yani. Gözü açıksa emmiyor çocuk. Bazen yanlışlıkla tutuyor alışkanlık sonra anlar anlamaz bırakıyor. Ne yapacağımı şaşırdım
Evet benmmkide öyle yapior ama devam etmelisin biberon ne kadar verirsen o kadar istemez seni unutma
Kaşık biberonla veriyorum mamayı 2 gündür ama bir değişiklik yok takviye mecbur vericem de neyle vereyiö şaşırdım iyice
Valla o gün ödemeyi yaptım hastanede isim vardı oraya gittim bebise annem bakiyordu sabah 8 gibi cktim aksam geç kaldım 6 7 gibi döndüm geri kendimi sagdim anneme getirsene bebeği bidaha deneyim dedim nasıl oldu anlamadim emmeye başladı silikonla . Ne kadar doğru bilmiyorum ama burda birinden okumuştum özlesin sizi diyordu saçma gelmişti ama o emdiği an aklıma o geldi valla
Bardakla da ver ben öyle de yapmıştım sütümü sagmistim