Kızlar bebeğim televizyonsız yemek yemiyır altın temizleyemiyorum açınca yerinde duruyor eşimin ailesiyle yaşıyoruz yaminle hep açıyordular yapmayın deihordum bizdemi izlemeyelim diyib kavqa çıkıyordu evde küçük nereye götğreyim böype böyle alışdı şımdıde bir şey yapamıyorum barı sadece yemel yediğinde baksın diyorum eşimin babası sabah kalktığı gibi açıyor yok ben bakıyorum gözlerime bakıyor falan slıyorum kapatıyorum bu defade olmuyor ne yapayım yakında 11 aylık olacak 2 gün sonra mama dede baba nənə ade falan diyor yürüyor dişi yok kilo alımı yavaş selam veriyor tokalaşıyor isdeyince alkış yapıyor ninesi dans edelim dediyində əllərini açıb onu eline geçiriyor gelişimi normal bence ama yine konuşmasına falan sonra geç olur diye korkuyorum
Kelimeleri ne güzel var yürüyorda sadece biraz uzak tut onlar tv izlerken yemek yediklerinin farkında değillermiş doktor öyle demişti bize am biz elimizden geldiğince neredeyse hiç izletmek istemiyoruz daha çok birlikte karşılıklı oyunlar oynuyoruz ilgisini çekene kadar devam ediyorum bazen ilgisi yok dediğim anda bakıp ilgileniyor o da sen biraz tvyi kes yemek anlamında zaten keşimesi vst ve yürüyo çocuk
Aslında televizyonun zararı çocuğu etkileşimsiz bir şekilde televizyon başında bırakınca oluyor. Kimseyle konuşmadan göz teması kurmadan uzun sürülerce tv başında bırakmıyorsanız korkmayın bence. Tabi ki açılmasa daha iyi ama burada elinizde olmayan sebepler var. Anlattığınıza göre evde hep birileri olduğu için bebeğiniz kendi başına kalmıyor. Benim bebeğim 1 yaşini geçti ekran görmediği halde hiç kelimesi yok, anne baba bile demiyor. Doktor sosyalleşmesini söyledi. Demem o ki evdeki herkesten birşey öğreniyordur bu inşallah tvye baktığı süreyi telafi eder. Sadece şu konuda biraz sabır göstererek alıştırmaya çalışın. Yemek konusu. Ekran vermeden yemeye alışmazsa ileride sizi daha çok zorlar.
Kesinlikle doğru. Ya çok övünülecek bişey değil ama ben kısıtlamadım pek. Gurbette eşimle ikimiziz sadece dediğiniz gibi ekrana kilitlenmesine izin vermeden açtım o da kapattığım zamanlar niye kapattın diye ağlamadı. Kelime sayısı çok yüksek
dediğiniZ çok doğru
Evet birazcık yemek yediği zaman endişeliyim
Biliyorum canım rabbim yardımcı olsun sanada her çocuk farklıdır bizimkinin yanında hep birileri var hep birinin yanında her şey iyi mesaşe sana şunu söyleyeyim evde kim sofra başına geçiyor yemek yemeğe hemen yanına gidiyor kim ne yiyor oda ondan her şey iyi ama yemek yerken televizyon izlemese daha iyi olacak
Ben bir tek temelde sorun var biraz ağlar ama sonra durur kendini yerlere atmıyor oyun oynarken açıksa ara sıra bakıyor oyunlar oynuyor kendi halınde