Terleme sorunu

Kızlar bebeğim 2 gündür aşırı derecede terliyo özellikle başı resmen şapkasının dışından belli oluyo oda sıcaklığı 24 derece üzeride kalın değil neden olabilir ki

Oda sıcaklığını düşürün bence 22-23 arası daha iyi

1 Beğeni

24 derece çok mu ki

Evet 24 te kızım çabuk bunaliyor bizimki 22-23 arası ev. 24 son sınır zaten bebekler için sonrası onları bunaltiyor

Valla bilmiyodum eşime kalsa biraz daha açacak

24 derece zaten sicak onlar icin, birde sapka takıyorsunuz cok bunalir çocuk. Evin icinde sapka takmaniza gerek yok, olabildigince hafif kiyafetler ve arkadaşımın dedigi gibi 22 derece ideal sıcaklık oluyor.

1 Beğeni

Açmayın aksine düşürün fazla sıcak sık hastalanmasina da neden olur.

Çevremde o kadar çok karışan insan var ki annemde buna dahil hasta olur şöyle olur böyle olur diye diye dediklerini yaptırıyorlar ilk çocuğum ve ister istemez etkileniyorum dediklerinden bana kalsa ben bildiğimi yapcam

Haklısınız valla inanın çok sıcak içerisi ve hassas bi çocuk olacak böyle böyle

Doktorumuz 23.9 a kadar olabilir ama 24 olmasin demisti bize de. Biz zaten 22-23 arasi tutuyorduk, sonra 21-22lere cektik. Siz bi de 24 derecede sapka takiyorsaniz bebeginiz terlemesi cok normal. Evde sapka takmayin ayrica ozel bi durum olmadikca.

Şapka 1 2 gün takmadım üşür dediler diye tekrar taktım

Evin icinde niye ususun ki, benim oglum 6 aylik ve hala kel gibi, daha 1 kere evde sapka takmadım. Maalesef bu eski nesilde bebekleri asiri sicak tutma merakı var. Sanki bebeklere anne karnindaki sıcaklığı vermek istiyorlar. Halbuki bebekleri anne karnindaki gibi sicak tutmaya calismak yani asiri isinmasina neden olmak cok tehlikeli ve ani bebek olumu sendromuna neden olabiliyor. Bir de bebeginizin uyku kalitesini de olumsuz etkiler. En önemlisi de empati yapip kendimizi onlarin yerine koyarsak gereginden fazla sicak tutulmanin cok rahatsiz edici olmasidir bence. Siz de insanlarin soylediklerine kulak asmayin. Tamamen goz ardi etmeyin tabii ki ama once kendiniz arastirin egrisini dogrusunu.

Evet çok haklısınız kız çocukları sıcağı sever diyorlar ama ben hiç istemiyorum kızımın o kadar eşyayla durmasını ben bunalıyorum onu görünce

Her bebek ayni degil elbette bazilari sicagi da sevebilir ama sirf bebek diye kat kat giydirmek cok yanlis. Siz dogru oldugunu dusundugunuz seyi yapin ve bebeginizi gozlemleyin, zaten zamanla onun neyi sevip neyi sevmedigini anliyorsunuz. Ama asiri sicak tutmaktan mutlaka kacinin :gift_heart:

Maalesef büyükler eskinin sobalı soğuk evleri gibi düşünüyor. Eşler bazen buyuklerin lafını tecrubeliler diye dinlemek istiyor. Ama gunun sonunda ev sizin bebek sizin. Sıcak soguktan daha cok hastalığa sebebiyet veriyor. Göğsü sırtı iliksa üşümüyordur. Ben yeni dogdugunda bile askili zibindan baska bir sey giydirmedim. Simdi de incecik kiyafetlerle geziyor evin içinde. Siz olabildigince kimsenin kucağına vermeyin, yuzune ellerine temas ettirmeyin. Virus yoksa hastalik olmaz zaten.

Ona en iyi bakacak olan tabiki benim :blush: zamanla dahada tecrübeli olcam inşallah

Yok kimseyi yaklaştırmıyorum eşim hasta diye kaç gün başka odada yattı zaten :blush:

Sapkayi çıkarana kadar bizimde öyleydi şapka takmayın ben bıraktım bir aylık olmadan

Bende çıkardım bugün dışarı çıkmadığımiz sürece takmıycam

1 Beğeni