Tıkalı süt kanalları

Merhaba ben 9 gün önce doğum yaptım. Meme ucum olmadığı için bebeğimi ilk günler emziremedim sütüm geldi göğsüm şişti sertleşti ters şırıngayla ucunu çektik tıkalı kanal açılsın diye bir iki delik açıldı ama yetmiyor bebeğim emerken süt akmayınca sinirleniyor emmeyi bırakıyor pompa ile sağım yapıyorum ama o da yeterli gelmiyor. Bu tıkalı kanalları başka nasıl açabilirim. Her gün gsıcak duş alıp elle sağım yapmaya çalışıyorum ertesi gün yine tıkanıyor

Canım Allah analı babalı büyütsün öncelikle bende çok çektim sağım makinası alıp sağım yaptım sıcak duş aldım sürekli sabunla göğüslerimi ovalayıp sonra yıkadım ama en iyi gelen şey sıcak havlu oldu ütüyle havluyu iyice ısıttım göğsüme koydum bu işlemi birkaç kez tekrarladım o şekilde daha iyi sonuç verdi

Çok teşekkür ederim bu işlemleri ben de yapmaya çalışıyorum ne kadar yapmam gerekiyor bazen gün içinde vakit bulamıyorum bebek uyumadığında sabah ve akşam yapabiliyorum sadece

Fırsat buldukça yap canım zararı yok zaten inşallah şifa olur çok zor gerçekten bende çektim çok iyi anlıyorum

İnşallah çok teşekkür ederim

1 Beğeni

Allah analı babalı büyütsun canım ilkaylarda çok normal ilk 3-4 ay sonra zaten göğüs terbiye oluyor ilk 3-4 ayda beyin sadece süt üretmeye odaklı olduğu için üretiyor sonra bebeğin ihtiyacına göre üretiyor ilk 3 ay göğüslerim gayet iyi bebeğim güzel emmesine rağmen göğüslerim koltuk altıma kadar şişer patliycak gibi olurdu mastit olmama ramak kalmıştı biraz sabretmen gerekiyor sağım yapmaya bebeğini 2-3 saate bir emzirmeye masaj yapmaya devam et