Tıkanmış bebekk

Kızlarrrrr bebeğim 5 aylık burnu çok tıkalı ne kadar açsamda olmuyor doktora götürdüm boğazı da kızarmış balgamı çok var 30 ml mamayı zor içiyor ama ilaç yazmadılar günde 8 10 defa burnunu aç dedi zaten açıyorum lütfen yardımcı olur musunuz :pleading_face::hugs: birde kusması da varrr

Bizde 5aylıgız bizimde burnumuz tıkalıydı gold mix damla varya yakasına damlatıyosun ondan aldım cok faydasını gördüm oglumdada o damlayı kullanırdım hemen açılıyor burnu

Benim kızımda 3 aylik syrekli tıkalı burnu bu yuzden biberonla icmek istemiyor olabilir mi yani butun mama ve biberonla denedim olmuyor oguruuyor tıkanıyor

Aspiratör kullaniyor musunuz?

Kullanıyorum evet ama onun da fazlası zararmış diye duydum

İşe yarar diyosun yani çünkü gerçekten çok zor bir dönem boğazımızda kızarmış balgamı var

1 Beğeni

Birde öksürüğümüzde başladı :person_facepalming:

Ondandır canım tıkalı burunla nefes alamadıkları için mamayı yada memeyi reddediyorlar

şu sekilde yardimci olabilirim benim oglumdada burun tikanikligi arada oksurük oluyordu dr gitme taraftari olmadim hemen ilac verecekler diye cocuga kucuk yasta ilac yuklemek istemedim int de arastirmaya basladim ve bir forumda denk geldim öksurük grip soguk alginligi icin 3 adet sarimsagi rendeleyip uzerini biraz gececek sekilde zeytin yagi koyuyorsun bir kapali kaba 1 saat buzdolabinda bekleyiyorsun ve onu sabah aksam ayaklarinin altina surup corap giydiyorsun diye yaziyordu ve herkes memnuniyetini yazmisti tabi bunu 3ay once okudum okudugum anda yaptim hergun sabah aksam suruyorum ne burun tikaliligi ne öksurük Allahima sükür hepsi gecti bir tavsiye istersen deneyebilirsin ben cok faydasini gorüyorum

3 Beğeni

Serum suyuyla buhar verip postural drenaj yapın gunde 3 4 kez. Öksürüğü gunde 10 u gecerse tekrar doktora götürün, cigere inmesin. Cok tikaliysa burnu serum suyu tek basina acmayabilir, bebekler icin deniz suyu damlasi kullanın. Meme veya biberonu burnu acilir acilmaz hemen verin ki tikanmadan beslenebilsin. Postural drenaji mutlaka yapın yorucu ama cok ama cok ise yarıyor.

1 Beğeni

Teşekkür ederim :smiling_face:

1 Beğeni

Teşekkürler :smiling_face:

Tabiki herşeyin olduğu gibi azı karar çoğu zarar

1 Beğeni

Bizde yaradı bn iki cocugumdada onu kullandım yakasına damlatıyorum gece yatarken cok rahatlıyor inşallah sizdede yarar faydasını görürsünüz

1 Beğeni

İnşallah :palms_up_together: