8 yasinda kizim ara ara tırnaklarını koparıyor yada yiyor bunu okulda daha cok yaptığını öğrendim ne yapsam bırakır zorlamak istemiyorum onerisi olan varmi
Acı şeffaf oje sürebilirsin
Benmde 8 yaşındaki kızım yiyordu ama kanatır derecedeydi arkadaşın tavsiyesi üzerine eczaneden acı oje aldm çok faydasını gördüm sonra kesinlikle eline ağzına bile götürmedi
Ay Allah razi olsun bende alayim tsk ederim
Buna en başta çocuk hangi duygudan dolayı bu davranışı gösteriyor onu gözlemleyerek sonuç arayın tavsiyem. Çocuğun başa çıkmakta zorlandığı kendini strese sokan bir durum olabilir.
Eevt konuşuyorum kizimla birqz sesszi icine kapanik okulda daha cok cekingen o yüzden anlıyorum yaşadığımız şeylerden olduğunu biliyorum ins düzelecek
Sebebini bildiğinize göre çözümü daha kolay olur. Biran önce geçer inşallah
Erkenden önleminizi alın bu konuda acı oje falan işe yararsa alın. Ben 12 yaşımdan beri tırnak yiiyorum koparıp atarım yani etlerini koparırım ve canım çok acıyor gerçekten yiyince şuan 23 yaşındayım hala aynı devam ediyorum istemsiz şekilde acı oje falan aldım ama bende işe yaramadı o çocuk ya belki yarar. Stresten yapılıyor genelde ben 12 yaşındayken abimi kaybettik o günden beri yerim tırnak ve hala strese girince bişeye üzüldüğümde yiyorum istemsiz şekilde
Başınız sagolsun evet cok zor durum rabbim sabır versin kızım sa 3 yaşında yken babasiyla ayrıldık evlendim ben cok zor şeylerden gectik kizimda herseyin farkinda simdi bilmiyorum ne kadar etkilendi ama etrafında pervaneyim ins atlayacak
Amin Allah razı olsun. Sizede rabbim kolaylık versin inşallah ilerlemeden bırakır. Dışardan nekadar sorun gibi gözükmese de yiyen insan için gerçekten çok sıkıntılı bir süreç
Aci oje al
Bende yapıyordum cocukken evelenene kadar bile yapiyordum birakamiyordum aliskanlik olmuştu.
Sonra işten güçten vaktim olmadı
Ama hep çözüm olarak parmak uçlarına acı sürmeyi istiyordum ,acı biber suyu surunce ağıza goturmek olmuyordu tabi @Zeytül
Bi kac gundur surdum yapmıyor cok şükür bakalim devam edecrk mi