Normal doğum yapalı 43 gün oldu. Hâlâ ağrım var hâlâ dikişlerim var otururken canım acıyor. Doktora gittim bayağı kesmişler seni dedi toparlanman zaman alacak dedi. Kanamam hâlâ devam ediyor.
Ben sanki hep böyle kalacam kızlar. Koca 43 gün geçti. Sezaryen olsaydım şimdiye toparlanmıştım belkide
Bende de durum aynı ben ağrı kesicilerle hissetmedim ağrımı birde ilk hafta sarılığı yüksek olunca küveze aldılar oraya git gel derken bir daha patladı dikişlerim 1 hafta sonra yenilendi sıfırdan başladım herşeye şuan 3 hafta oldu acımı ara ara hissedyorum ama aşırı kasarak hareket ediyorum artık ilişki falan nasıl olur bilmiyorum kontrole gittiğimde bacaklarımı açarken ağladım tekrar patlayacak diye psikolojim alt üst oldu hala da iyi değilim yalnız değilsiniz
Ve bence işlerine kesmek kolay geliyor uğraşmak istemiyorlar 10 dk bile sürmedi benim doğumun kesmeselerdi de doğuracağıma inanıyordum
3.5 ay oldu bazen dikiş yerlerim acıyor birazda psikolojik bir durum aslında insanın toparlanabilmesi bende henüz toparlandığımı düşünmüyorum ama kendimi bunun tam tersine ikna etmeye çalışıyorum en azından bu şekilde daha iyi hissediyorum sizde kendinizi kandırın toparlandığınıza inandırın daha hızlı iyileşeceksiniz
Ben de 52.gündeyim hala ağrılarım oluyor hafif hafif. Ben de sizin gibi düşünüyordum. Böyle düşünmemizin sebebi bence normal doğumun aşırı pozitif ve toparlanması kolay gibi gösterilmesi. İnsan doğurur doğurmaz kendine gelmeyi bekliyor. Çünkü herkes bunu söylüyor. Normal doğurdum, ertesi gün temizlik yaptım falan filan. Hepsi abartı. Yaşadığımız çok zor bi olay. İçimizden bir canlı çıkıyor. O yüzden kendinizi şimdiye toparlanmalıydım diye şartlamayın. Kimseyi de dinlemeyin. Vücudunuzu zorlayıp, yormayın…
Kanamam 50 55 gün sürmüştü , ve zamanla azalarak geçti rahatsızlıklarım 2. 3. Ay arası tamamen geçti sanırım, net hatırlayamıyorum zamanını
Ah bende aynı şeyi yaşamıştım aynı şekilde çok fazla dikişim vardı asla oturamıyordum ve artık böyle yaşayacağım iyileşemicem derdim hep şu an bebeğim üç aylık ve tamamen iyileşemedim ama tabiki çok daha iyiyim bitek bebeğimi yıkarken dizlerimin üstünde durduğumda çok ağrım oluyor işte okadar