Tutmayan yoğurt

Merhaba herkese :cherry_blossom:
Kızım 7 buçuk aylık, dün ona ayrı yoğurt mayalamak istedim, daha önce kendimize mayaladığım yoğurttan vermiştim hep ama hiç severek yemiyordu ekşi olmasa bile nadiren yiyordu. Ben de pastörize süt ve activia sade yoğurt ile denedim. Fırında mayalamak istedim ama 4 buçuk saatin sonunda tam tutmamıştı. Ben de tekrar fırını 70 dereceye ayarlayıp yoğurdu tekrar mayalamaya bıraktım bu şekilde daha önce de yoğurdu kurtarmıştım. Ama fırında 1 saat bekletip çıkarmam gerekirken 1 buçuk saat kadar kaldı fırında. Çıkardığımda bozulduğunu tutmadığını düşündüm üstünde su birikmişti. Dolaba kaldırdım yarın lor yaparım diye düşündüm. Ama sabah baktım dolapta kaskatı gayet güzel yoğurt olmuş hafif tatlımsı bir tadı var hiç ekşi değil. Şimdi bu yoğurt tutmuş mu oluyor yenilebilir mi? Bebeğime dokunur mu acaba?

1 Beğeni

Zaten normal yoğurt mayaladigimiz zamanda hafif cıvık olur yoğurt 1 gün dolapta ağzı açık bırakılır sonra taş gibi olur dolapta beklettiginiz için suyunu çekmiş yani bozulmamis bozulsa ekşi olur

1 Beğeni

Teşekkür ederim :cherry_blossom: ama fırında çok kaldığı için mutfağa gitdiğimde yoğurdun kokusu vardı ekşimsi bir koku. Hani pişmiş yoğurt gibi bir koku, ben o yüzden piştiğini düşünüp lor yaparım diye düşünmüştüm. Katılaştığını görünce yenir mi ki o zaman dedim

Yoğurt mayalamada fazla kalırsa o kokuyu yayar canm yoğurdun sulanması da gayet normaldir zaten ekşime olur ağzı burar tadı bozuldugu zaman

1 Beğeni

Eline sağlık biz yoğurdu sütü süt urunlerini yıllardır nerdeyse 10 sene belki daha fazla aynı kisilerden alırız eğer yeni mayalanmişsa bugün açmayın derler mesela dolap koyar ertesi gün açarız onun sulu olmaması için üzerine peçete koyabilirsin mayalarken birde yiycegin zaman demir kaşık ile almamaya calir mümkünse tahta ile al

1 Beğeni

Anladım teşekkür ederim yorumlarınız için :smiling_face: o zaman bir problem yoktur inşallah akşam biraz yedirdim kızıma çok beğendi tekrar tekrar istedi. Bundan sonra böyle mayalarım onun yoğurdunu, hafif tatlımsı oluyor o yüzden beğendi sanırım. Kendimize yaptığım yoğurdu pek severek yememişti.

Kendin once tadina bak

Tadına baktım güzeldi, sadece fazla sıcak mayalandığı için bebeğime dokunur mu diye emin olamadım. Yedirdim bir şey olmadı çok şükür ama normalde 5 6 günde bir kaka yapardı ama ne zaman yoğurt yedirsem kaka yapıyor. O yüzden için rahat değil pek, iyi mi geldi kötü mü anlamadım hala :joy: biraz daha araştırınca sıcak mayalandığı zaman zararının olmdığını ama faydasının de azalacağını öğrendim.

1 Beğeni