Tuvalet eğitimi

Kızlar kızım 2 yaşında tuvalet eğitimine başlamak istiyorum. Bezine yaptığı zaman gelip söylüyor. Yaz mevsiminde daha pratik olur diye düşündüm. Nasıl baslicam? Nasıl ogretcem? Ne yapmam gerekiyor ilk başlarda sonrasında falan. Gece de bağlamak istemiyorum alışsın diye.

Bir anda bez bağlamayı bırakamazsın diye düşünüyorum önce gündüzleri yapmayı bir öğrensin gecede yatarken bağlamayı bırakır 2kere çişe uyadırıp yaptırırsınız geceleri bez baglamayı bıraktıgınız zaman çocuklar için alez var onu alıp serebilirsiniz sizin için kolaylık olur yatagına geçmez öğretmeye gelince bu iş saabır ister altına kaçırdıgıda yaptıgıda olacak sürekli çişin varmı kızım hadi çiş yapmaya gidelim felan alışır umarım süreciniz kolay geçer​:smiling_face:

Bir kere başladıgında kesınlıkle bırakma 26-27 ay da daha rahat ogrenıyorlar bu arada. Aslında birazda bebeğin hazırmı önemli olan o 2 yaş evet çiş öğrenme ama hepsi için aynı olmuyor . İlk başta geldı dıyemıyor dırek yapıyor sonra soyluyorlar sız her saat bası veya onun sıklıgı sız ayarlayın tuvalete goturun yaptırın. Başkadıgınızda gecelerı bez takmayın alez serin altına ilk günler su vermemeye çalısın gece uyandıgında onun harici uyumadan 1-2 saat once çok sıvı şeyler yedırmeyın tamamen ögreneme kadar. Korkmayın bu bir süreç ödüllendirme yapabılırsınız bu arada ben kocaman bir stikır almıştım her yaptıgında banyonun fayansına yapıştırdık onun hevesıyle sureklı soyluyordu 1 hafta içinde tamamen ögrendi. İllaki kaçıracak batacak ama yaz dönemi olunca daha rahat atlatırsın.

Ay inşallah umarım çabuk alışır :grinning_face_with_smiling_eyes:

Bezine yaptığında söylüyor. Dediğin mantıklıymış bende o şekilde odullendirip alıştırırsam hoşuna gider uygulicam bu dediğini :blush: