Kumandayı saklarsam ac demez fakat annem gile gitsem ve ya babası gelince normal TV acarkende ilk defa izler gibi ağzı açık izliyor bazen üzülüyorum sıkılıyor evde tek balkon yok bahçe yok e tüm gün de duramaz elimden geldigince kısa kısa açıyorum fakat bu otizm son zamanların modası sanki ablam cocuklari dört tane hepsi sabah akşam gece hiç TV kapanmazdi hep açık hep izlerdi herkesten önce konuştular ne diyeyim ki
benim arkadaşımın oğlu otizimli onlar 2-3 yaşında farjetmisler ama artik onceki gibi değilmiş bir yaşında çocuk psikiyatrileri teşhisi koyup hemen eğitimine başlanıyormus . suphelendiginiz neden böyle yapıyor çocuğum diyen varsa götürebilir en azından içiniz rahatlar. ben de yaşını doldurunca götüreceğim her ihtimale karşı . öğrenince buraya yazmak istedim benim gibi bilmeyen varsa diye
Benim oğlumda 18 aylık biz oyun oynamasın dan şüphelendik hep araba tekerini dönderiyo yada mutfaktan bi tabak alıp onu donderiyo ç.makinesi izliyo biriside bizi uyardı benim oğlanda böyleydi otizm başlangıcı dediler dedi bende korktum götürdüm doktor teşhis için erken ama TV ti kesin bol bol konuşun kitep okuyun parka götürün dedi ama halada dönen şeyler ilgisini çekiyo inşallah bırakır bu takıntısını göz teması isme tepkisi oyun oynaması iyi
Asil pars 20 aylik şuan benim televizyonum hep açıktı asla duramam evde öyle ama çizgi film vs 1 yaşından sonra az az açtım halada saatli acarim 2 saati geçmez. Ekran tabiki zararlıdır önüne oturtup sabahtan akşama kadar izletilirse.
Ben izlemiyorum ve annemlere /kayınvalidemlere gittiğimde de eğer gözü ekrana kayiyorsa daliyorsa kapatiyorum .. evde genelde oyuncakları ile oyunlar oynarız , kendisine top atarım çok heyecanlanır atmaya calisir bana da , beraber şarkı açıp dinliyoruz oynuyorum karşısında çok eğleniyor zılgıt çalıyorum gülmekten bir hal oluyor :)))) kendisi de elini kaldırıp oynar . Büyük biri imiş gibi hep konuşurum , etrafta olan biteni anlatırım . Günümüz böyle geçer . Elimden geldiğince geç izletmeye calisacagim
bu yazdıklarıniz tamamen kızım ve beni anlatiyor
ay olarak aynı olduğumuz için sanırım gelisim süreçleri benziyor![]()
Kaç. Aylık oldu
Birlikte büyüyoruz :)) Allah esirgesin bebelerimizi
9 ay 19 günlüğüz canım
Benim oğlum 26 aylık bu zamana kadar ekranı bilinçli olarak hiç açmadım. Bazen misafirlikte yolculukta falan denk geldi tabi sıfır ekran mümkün değil. Artık hafta bir defa anlayabileceği yavaş ve renklerin çok fazla olmadığı bunlara ek olarak olumsuz içerik barındırmayan bir çizgi film buldum. (kendisi uyurken ben izliyorum sonra kendisine izletiyorum) Haftada bir defa ödül olarak açıyorum. 20 dakikayı geçmiyor. İzlerken yanından ayrılmıyorum birlikte izleyip konuşuyoruz. Bitince anlatmasını da istiyorum. Eline hiç telefon vermiyorum. Kendisi de istemez. Bazen güzel bir an yaşanırsa onun videosunu çekiyorum birlikte onu açıyorum izliyoruz. Kendi videolarını izlemeyi sever.
Benim eşim de askeri personel yardımcım yok sayılır. Bazen eşimin izinli olduğu günlerde eşim ilgilenir onun dışında sürekli benimle beraber. Her bulduğum fırsatta dışarı çıkarıyorum oyun evine götürüyorum hiç bir şey bulamazsam markete gidiyoruz.
Asil şu an çok sosyal bir çocuk. Kendini güzel ifade ediyor. Konuşması güzel anlattığım şeyleri kolaylıkla anlıyor. Doktor da gelişiminin ćok güzel olduğunu söylüyor. Büyüdükçe yaptığım şeylerin karşılıģını almaya başladım. Büyüdüğü zaman bana teşekkür edeceğini düşünüyorum ![]()
Helal olsun desteksiz çocuk büyütüp ekran vermemek çok iyi bişey ![]()
![]()