Tv sorunu bebeğim dizi izliyor

Ekran bebeklere verilmez biliyor um ben dizi izledim zaman alide izliyor benle beraber geri kapatıyom televizyon izlemeyi özledim o bakıyor diye eşimle açmiyoruz televizyonu o kadar mı yasak ekran bugün açtım canım sıkıldı benle beraber oda izledi geri kapattım

Ay ztn o otizim korkulu rüyam görümcemin oğlu otizim 4 yaşına gircek tv izletmiş Rabbim şifasını versin açmım en iyisi ozmn

Buradan yönlendirme gibi olmasın bnde tv açıyorum zor durumda kaldğmda destek olacak kimsem yok sürekli işim misafrm olduğu için ama şunu da bil canm ekran otizm yapmaz otizm doğuştan gelen bir şey 18-24 ay arası belirtileri ortaya çıkmaya başlar ama evet çok sık kontrolsüz ekran otizm değil ama gelişim geriliği yapar konuşma gecikmesi, kendini ağlayarak da olsa ifade edememe, istediği bir şey ı gösterememesi, asosyallik, insanlardan korkma vs vs gibi bir çok sıkıntıyı berabernde getirir senin bebeğin daha çok küçük tv yi o uyuduğunda izle o uyanıkken sadece ekran değil ses bile olması gürültü karmaşasından dolayı bebekleri kötü etkiliyo ben bir yaşından sonra tv verdm ara ara ama yine de hep vicdan azabı çekiyorum çünkü yürümeye başladğnda paçamdan ayrılmuyordu şu an 18 buçuk aylık ara ara acıyorum nadir ama sık sık değil

2 Beğeni

Bu tarz yorumlar görünce içim rahatlıyor çünkü sürekli görümcem bana açma yanında seninkide otizim olur tak gider bir anda ilgisi diyor aslinda onun oğlu 8 aylık olana kadar tepki verirmiş herşeye sonradan göz temasını kayıp etmiş şu anda ali diye ismini seslendimizde bakmıyo göz teması kurmuyor sürekli kafasına vurup etrafında dönüyor ve o televizyondan oldunu söylüyor Rabbim şifresini versin annesinede sabır

2 Beğeni

Dedim ya en sık belirtiler 18-24 ayda belli olmaya başlıyor benim eltimin çocuğu da otizm maalesef 6 yaşında annesi bir buçuk iki yaşına kadar farketmemiş hatta o kadar iyidi ki birden bire oldu çok zekiydi 9 aylıkken yürümüş fln dedi ama maalesef sonra dan anlaşıldı eltim hamileliğinde bilmeden radyasyon aldığını söylemşti doktor ondan kaynaklo olabilir demiş umarım senin de bizmde kimsenin evladını bu şekilde imtihan etmesin çok zor bir durum Allah yardımcıları olsun bu durumda olan bütün anne babaların evlatların o yüzden sen yine de olabldğnce ekrandan uzak tut otizm olmasa bile başka rahatszlkşara sebep olablr sık sık ismyle hitap et onunla bol bol konuş kitap oku bebeğine

2 Beğeni

Canım ben yemek yedirirken klipli çocuk şarkısı açıyorum başka t0rlü sürekli kafa çeviriyor başka şeylerle ilgilenşyor asla yemiyor. Sonra farkettim ki bu kliplerde el sallamayı gösteriyor mesela el sallıyor ona :grinning_face_with_smiling_eyes: ben o kadar mğretmeye çalıştım beni gayeye almamıştı paşa. Eğitici çocuk şarkıları açıyorum o biraz işime yarıyor. Çizgi film falan açmıyorum . Zaten açsamda ilgisini çekmiyor. Sadece şarkılar ilgisini çekiyor. Tv vermeyin diyolar ama hani ekran karşısına koyup çok fazla zaman geçirtiyolar ya bence o sakıncalı. Eşimle tv izlersek de bi iki bakıyor sonra ilgisini çwkmiyor çeviriyor kafayı ama genelde biz onu uyutup açıyoruz . O uyanıkken bakmıyoruz pek. Saatlerce tv ye bakması problemdir

2 Beğeni

Bende Rana arkadaşa katılıyorum. .

Bende kızıma TV açıyorum. Bebeklıkten beri de açıyorum. . İlk 7,8 ay sadece ses duydu. Goruntu çok nadir. Sesi de sesli ortama alışsın en ufak ses de irkilmesin. Uyurken ses sıkıntısı yaşamasın diye actım .Baya faydası oldu. Bazen dışarıda binada çalışma oluyordu uyanmıyordu. O yatak odasın da uyurken biz TV izleyebiliyorduk.

Şimdi 17 aylık. Keloğlan, 5 parmak oyununu ,a ram zam zamı, çok seviyor. Bizle beraber bazen dizi de izliyor. Genelde İnt izliyoruz. Bitince bitti diyor​:joy: bazen TV izlerken de bir seyler öğreniyorlar. Kızım bir sürü şey ogrendi. Alkışı,bir,iki,bitti. Vs. Beraber aile gecesi yapıp animasyon izliyoruz. Çok fazla TV maruz kalmadığı sürece problem olacağını sanmıyorum. İletişim içinde de olmazsanız ı bebek gelişim geriliği yaşar illa ekran diye kendinizi şartlandırmayın . Mesela 3 yaşındaki bir çocuk sıfır ekransız dursa gelişim geriliği olmayacağı anlamına gelmez. Anne baba ilgisiz olursa sadece bebeğin altını temizle karnını doyur gerisi yoksa. Affedersin öküz gibi hiçbirsey göstermezler konusamzlarsa o bebekde gelişim geriliği olur.
Bence herşeyin fazlası zarar. Herşey orantılı olmalı. . Ben hala anlam veremiyorum. Sosyal medyada da çok görüyorum. Çok fazla da yorum okuyorum gerek burda gerekse başka platformlarda . 3 yaşına kadar sıfır ekran. .Kızım 4 yaşında ekran vermedim. Deyip video cekıp sosyal medyada yayınlıyorlar. Tabi ekran veren anneler de kendini değersiz hissediyor. Ben iyı anne değilim ben çok kotu bir anneyim vs.deyip kendilerını hep suçlu hissediyorlar. Bence Herkesin hayat yaşantısı bir değil. Ekran arkasını kimse görmüyor. Kimi tek başına büyütüyor kimi de her yerden destek alarak büyütüyor. . Arada çok fark var.

Sen belirli zaman dilimlerinde ekran verip bol bol iletişimde olursan hiç birsey olmaz. .Bizde çocuk olduk sıfır ekransız mı büyüdük..TV izledik diye mal mı olduk. . Şimdi yeni moda oldu sıfır ekran.

Ayrıca sana bir önerim var.
Bebeğine en güzel yatırım kitaptır. Oyuncakdan daha çok kitabı olsun. Yırtıyorlar bazende kemiryolar ama kitaplarda çok bilgi var. Hem de sen bebeğınle birebir iletişimde oluyorsun. Pahalı oyuncaklar yerine pahalı kitaplar almayı tercih ederim.

1 Beğeni

Tamda öyle habis​:ok_hand:

1 Beğeni

Bizim televizyonda bazen açık duruyor filme baktığım zaman benim kız bakmıyor reklam olunca dikkatini çekiyor sadece kendimce fazla sorun olarak görmüyorum çoğu zaman bakamıyorum gerçi çocukların dersinden sınav haftasından ama dediğin gibi tamamen acmamakta bunaltıcı oluyor ..reklam çıktığı için ne yazacağımı unutuyorum diğer çocuklarımda da hep açtım aşiriya kaçmamak sureti ile şükür iyiler ben dizime bakarım kızımı bir yandan uyuturum baka baka uyur

1 Beğeni

Kaç aylık oldu sizinki en son 6da gördüm ben

8e gireceğiz

Oyy büyümüş kuzucuk :cherry_blossom:

1 Beğeni

Evet cnm şükür büyüdü:smiling_face_with_three_hearts: dünyaya gelen büyür diye boşuna dememişler

Ayn öyle alide bir hafta sonra 6 aylık bana göre 6 ay devirdik 6 ay kaldı sonra bir yaş doğdu resimlere bakıyor um ne kadar korkuyordum nasıl büyücek diye

1 Beğeni

Evet küçüktü çok endişeli idin maşallah üstesinden geldin bak çok güzel bir anne oldun​:blush: bende senin gibi bakıyorum minnaklar kocaman oluyorlar yaaa​:heart_eyes:

1 Beğeni

Yine endişe var Acemilik var ama artık eskisi gibi korkmuyorum doğumdan sonra 40ım çıkana kadar gizli gizli agladım tuvalete sesim kayınvalidemlere gitmesin diye geceleri ağlıya ağlıya uyudum mama yapmayı dahi bilmezdim ama baktıkça ögreniliyormuş buranın da çok katkısı oldu ama

1 Beğeni

Ayyy kiyamam ya geçti o günler cnm ilklerde hepimiz aynı oluyoruz Rabbim ayaklarına taş degdirmesin kuzularimizin :smiling_face_with_three_hearts:

AMİN Rabbim herkesin evladını bagışlasın :rose::cherry_blossom:

1 Beğeni

Ben gurbette yaşıyorum tek desteğim eşim o da işte olduğu zamanlar ben de mecbur açıyorum saatlerce izlemese de ekran görüyor. Eşim psikolog ve yüksek lisansını otizm üzerine yaptı. Tv otizm yapsa başta benim eşim izletmez. Evet keşke hiç baktırmasak öyle bi imkanımız olsa ama maalesef benim yok :woman_shrugging:t2:

1 Beğeni

Yazılanları okudum
Haklı olan fikirler var kesinlikle ama bence mümkün olduğunca izletme
Neden mi çünkü evet otizm varsa izlemse de çıkar o doğru kalıtsal bir rahatsızlık ama izler ve davranış sorunu olursa sen bunu tv şzledi de ondan mı oldu diye düşünebilirsin her ne kadar kalıtsal olsa da erken fark etmek hayatını ideme ettirecek düzeyde eğitim alınarak mümkün hale geliyor .korkutmak istemiyorum eltinin çocuğunde olması sende olacağım anlamına gelmez ama olmayacağı anlamına da gelmez genetik olarak sonuçta eşinle eltinin kocası kardeş eltin de tv izletti diye olmamış yani o yüzden çocuğunun gözlemini yapmak sana düşüyor
Allah kimseye yaşatmasın
Rabbim kimseye vermesin