Üst gaz sorunu

Selam anneler 17 günlüğüz sağlık ocağındaki ebe her beslenme sonraki üst gazını çıkarmamı söyledi sadece anne sütü alıyor bebeğim ,ne kadar uğraşsamda çıkmıyor doyduğunda memeyi bırakıyor ve direkt uyuyor çok huzurlu gözüküyor ve gazını çok nadir çıkarıyor o da baloncuk gibi uyandırıp tüm gaz çıkarma şekillerini yaptım ama tık yok

Yüz üstü yatırıp sırtını ovup aşağıdan yukarı ve sağa doğru daire çizip avuç içinizi kubbe yapıp vurursanız kolay çıkarır,:bouquet:

Valla yapıyorum her yolu yöntemi deniyorum ama yok çıkarırsa anca baloncuk gibi o kadar

Beslenme bitince kucaginizda dik bir pozisyonda tutarak deneyin. Bu sekilde biz üst gazı hep rahat çıkarmıştık.

O dönemde bizimki de uyuyordu uyurken falan omzuma alıp çıkarmaya çalışıyordum bı 4-5 dakikada çıkmazsa yatırıyordum geri sırtüstü yatırıp başını hafif yan ceviriyordum çıkarırsa falan aksın diye , onun dışında üst gaz için değil ama günde 1-2 kere ev yapımı nane yağıyla karnına ayak altlarına masaj yapıyordum çok seviyordu bir de egzersizleri günde 3-4 defa ki hâlâ devam ediyoruz bayılıyor egzersiz yapmaya ve bunlardan mi bilmiyorum ama çok şükür hiç gaz sorunumuz olmadı 3 ay 3 günlüğüz :smiling_face: inşallah en az bizim kadar rahat gecirirsin

Ben emzirdikten sonraki 14 sn icinde dik tutup sırtından ensesine doğru hafif vurarak çıkarıyordum. Doktorumuz yanaklari sallanacak şekilde diyordu ben kıyamıyordum başta ama başka türlü çıkmıyordu. Birde probiyotik damla kullandım kabızlığa ve gaza. İyi geliyor

İnşallah bizimde öyle rahat geçer ya kafaya taktım gazını

Nasıl kıyıp vurayım off valla kendi çıkarsa keşke

Keşke ama olmuyor Dr. Osman Gönülal var YouTube da ondan dinlemeni tavsiye ederim

Nane yoksa zeytinyağı ile yap ama ihmal etme bence çok mutluoluyorlar hem