Uzmanlara göre 1 aylık bebekler günde 12-16 saat uyumalı ve 2- 4 saat uzunluğunda olmalı bir uykusu. Bu kime göre? Forumda okuduğum çoğu kişinin bebeği uyku sorunu yaşıyor benim bebğim de aynı şekilde. Kısa uykular, uzun uykusuz saatler vs. O zaman bu saatler kime göre söyleniyor. Kötü hissediyorum bebeğim uyumadığı için.
Her bebeğim gelişimi, uyku düzeni farklı canım bu zamana kadar kimseden de dört dörtlük bebeğini anlatan birine rastlamadım. Uzmanlara göre baktığımızda her bebeğin konforlu düzeni oluyor ama gerçekte o olmuyor Önemli olan bebeğinin nasıl yapıda olduğunu kabul etmek bence o zaman daha kolay oluyor.
Bebeğim ne yapsam uyumuyor, uyusa da çok kısa uyuyor. Kendimi suçluyorum bazen ama bütün ilgim onun üstünde. Sadece kucağımda uyuyor, uyanıkken de sadece kucakta. 7/24 yapışık yaşıyoruz. Daha fazla ne yapabilirim bilmiyorum.
Benim bebeğim de öyleydi 5 dakikalık uyku ile 2 saat uyanık duruyordu. Zor oluyor ama bebeğin de biraz daha büyüyene kadar mecbur idare etmek gerekiyor. kendini motive etmek için de bu günler çabuk geçecek ,hiçbir zaman bu kadar ufak olmayacak diye bebeğini öp kokla canım.
Ben böyle diyerek kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ams etrafımdakiler büyüdükçe dertler de büyüyor. Giderek kolaylaşmıyor, bebekken nasılsa büyüyükçe de öyle olur gibi şeyler söylüyor ben de diyorum ki bu günleri mumla mı arayacağım acaba
Başkalarının ne dediğine pek aldırış etmemek gerekir sonuçta büyütürken yaninda değillerse kolaylığı da zorluğu da onları ilgilendirmez. Her güzel şeylerin kolaylığı da var zorluğu da büyüdükçe daha kolay oluyor bence
Çok teşekkür ederim böyle annelerle konuşunca içim rahatlıyor…
Bebeğim. 1hafta sonra 5 aylık olacak İnşallah, büyüdükçe dhaa da zorlaşıyor bana da dediler ve diyorlarda . Ama şu ana kadarki süreçte şunu gördüm , zamanla bebeginle aranda bir bağ oluşuyor ve bu işi kolaylaştırıyor. Bebeğinin neyi ne için yaptığını anlama kabiliyeti gelişiyor.
İhtiyacını sorununu anlamaya çalışıp çözüm bulmaya çalışmak keyifli bile gelmeye başladı . tabi uykusuz kalınan zamanlar veya enerjinin tukendigi zamanlar daha zor geçiyor ama onlar da geçiyor yani
Anlaşmaya başladıkça ben de kolaylaşacağına inanıyorum. Teşekkür ederim.