Yardmci oluyorsn bu arada tesekkr ederrim cnm 2 uyku ypnca uyku saat aralgi nasil olmali mesela ilk uyku kisa tut fiyosn kac saat uyumali 2.uyku arasi kac saat olmali mesela senn kizin 7 bck 8 de kalkiyor dyosn ya bu saatde kalknca nasl olmali
Ya biz normalde 7,buçuk 8 de uyanıyordu 10 gibi bi yarım saat kestiriyordu mesela ben 10 dan sonra kahvaltı yapıyorum ona sabah ilk kalktığında mama veriyorum çünkü kalhvaltı hazırladığım da öğün gibi yemiyor ve açken uykuya dalmıyor. Öğleden sonra da 1,2 gibi ikinci uykuya yatardı 1 buçuk saat sürerdi o. Akşamda 9 da uyuyodu ama uyurken mama veriyodum birde gece 2 gibi mama verirdim. Birde sabah uyandığındaYani bu doğduğundan beri böyle bizde şuan uyku gerilemesi var ve sabahın köründe de kalksa iki uyku yapmıyor. Şuan için konuşmuyorum önceden çok düzenli uykusu vardı. Birde mesela kızımı kaçta yatırırsam o saatlerde kalkıyor. Akşam erken yatırırsam daha erken kalkıyor yada geç.
Kac ml mama veryorsnz ben sbah kalktginxq mama vermyorm once ilk zmnlr ole yaprdm ama sonra sonra kahvti yptrmya basldm erken kalksada hep bu seklde yptim kahvltiyi gzel yiyor sonra uykuya gcmden yarm saat fln snra biraz mama yapiyorm o seklde uytuyorum kalkinca oglnde corba faln yedryorm iknci uykuya yatrrdm kalknca mama yprm bu seklde ilerlettm hep ama boyle sabh kalknca nededni ni anayamadim siz gunde kac kez mama verms olyorsnz ek gda snrasi falan nasil ayarldnz
Gündüz 3 kez 150 ml veriyorum sabah öğle akşam şeklinde biri sabah ilk kalktığında ikincisi öğle uykusuna geçerken diğerinde de 5,6 gibi veriyorum. Ama ondan sonra da uyurken ve gece 150 ml yapıp veriyorum. Yani bir mama bir ek gıda şeklinde ilerliyorum. İlk ek gıdayı verince yemedi benim kızım oyuzden ilk mamayı sunuyorum. Tabi bazen değişiyor. Günde toplam en az 5,6 kere mama veriyorum. Sabah öğle akşam 3 öğünde ek gıda. Aralarda bizim soframızdan da yiyor. Ama benim kızım iştahlı bi bebek. Mama vermediğimde de huzursuz oluyor yani çok güzel ek gıda alıyor ama mamayı da arıyor. Normalde hiç uyku sorunumuz olmadı tabi diş vs haricinde. Sabah yatakdan bile kalkmazdık biz yatakda oynardık 9,10 gibi uyurdur bi yarım saat sonra kahvaltı yapardım ona. Şuan bizimde dengemiz değişti. Yine erken kalkmıyor ama günde bir uyku çok zorluyor. Ve o uykuyu iki saat uğraşarak uyutuyorum asla sabah kalktından sonra ilk uykusu istemiyor zorlamıyorum ama bende yoruldum eski düzenime dönmek istiyorum
Yani bana kalırsa gündüz uykuları çok bebeğinizin. sabah erken kalktığı için uzun sürüyor ama bunu bi kere kırmalısınız. Biz memlekete gidince kızım ordakilere ayak uyduruyor gece 12 den aşağı uyumuyor sabahda geç kalkıyor ama benim evimde düzenim öyle değil geldiğimizde hemen bir iki gün uyku saatlerini ayarlıyorum sabah erken uyandırıyorum ki gece uykusunu erken yapsın diye.bence ilk uykusunu bir saat de bırakın birde gece 12 buçukda yaptığınız mamayı 1,2 gibi yapın belki sabah acıkdığı için uyanıyordur geç beslerseniz biraz daha uykusu uzar yani benim tavsiyem bu belki doğru değildir ama aklıma gelen bunlar
Ek gidayla mama arasini nasil duzenledinz peki
180 veryordum gece 12 bckda oln bslenmesini ve yatrken verdgm mamayi saatinimi uzatayim diyorsunz denemk lazm memelkte faln gtsem de ben duzenmi bozmuyrm ya hc 12 ye kdar brakmadm sizin bebegnz iyi duruyor o saate kadar
Aslnda erken kalltgi icin uzuyor normalde dedgm gbi 1.hftaya yakin boyle bzldu brden anlmadm normalde uykulari kisa olyor 1 bck saat olrdu en fzla yani ama anlmdm bu sklde bzldu brden
Valla her ortama ayak uyduruyor memlekette kalablık oluyoruz asla erken uyutamam onu orda gece 12 den gündüz 12 ye kadar uyuyor tabiki gün içinde daha aktif ve daha az uykuları olduğu için. Kendi evimde akşam 9 sabah 7-8 ama arada rutinler bozuluyor tabi. Muhtemelen sizin erken uyanması diş sancısı olduğu içinde olabilir. Kızım üst 3. Ve 4. Dişleri çok zor çıkdı ozaman da böyle uykuya hassasiyetlik oldu. Bi deneyin gece mamalarını birez geç verin ki sabaha kadar tokluk hissi olsun. Gündüzleride biraz kısa uyutun inşallah düzelir. Ek gıdayı da şöyle yapıyorum sabah kalktığında mama veriyorum 1 buçuk 2 saat sonra kahvaltı. Aynı şekilde ondan da bir iki saat sonra da mama. Günde üç öğün mama ve ek gıda şeklinde ilerliyorum. Sadece akşam ek gıda aldıkdan sonra ki mama saati uykuya denk gelmediği için bazen meyve püresi yada meyveli yoğurt veriyorum. Yani ortalama 4,5 saatte bir mama veriyorum ama bunlar ortalama düzenimiz. Mesela bugün kahvaltı yapmadı onun yerine mama verdim dengeyi sağlamaya çalışıyorum. Doğru mu değil mi bilmiyorum bu şekilde düzen kurmaya çalışıyorum
Tesekkur ederim inanin bnde anlamdim 5.disi cikti gozukuyor hani o disdenmi dyecgm ama erkn kalkmaya devam edyor dis etlernde sislik var o yuzden de olabilir ama dedgnz gibi gece mamayi artrmayi dusunuyrm azda gelyor olabilir cunku ictgi zmn olsa devamini icecek artrmyordum bilerek ama bu seklde erken kalknca deneyecgm insallh duzelir kisa tutmaya calscagim benm oglum once mama aldgi zaman ek gidyi yemiyordu ya o yzden bnde once ek gida vermeyi denedgm zmn aldi mamayida ona gore yapip vernce icyor bu sekilde doktrda demsti oncelk ek gida dye bu sekilde ilerledm bnde sizin gibiyim yanls dogru bu sekilde ilerliyorum siz oglen ek gida yerine mamami veryorsnz?birde ek gida yemedi mama verdm dednz 150 ml ona yetyormu devamni istemiyormu acaba
Şöyle sabah ilk uyandığında mama yapıyorum iki saat sonra kahvaltı yapıyorum bir iki saat sorda mama yapıyorum onunla uyanıyor. Uyandığında yine ek gıda veriyorum tekrar bir iki saat sonra mama gündüz üç kere bunu tekrar yapmış oluyorum. Ek gıda almadığında da 120 cc mama yapıyorum. Dün gece mesela babası yatarken mama yerine muhallebi tarzı bişey yapıp yedirmiş. İki kere uyandı yakın saatlerde çünkü doymamışdı. Mama verdiğimde en az 4,5 saat gidiyor gece gündüz ise aralarında ek gıda verdiğim için 4,5 saat gidiyor. Benim kızım aç dahi olsa 150 den fazlasını içmiyor mesela doymasa bile o kadar içip bir iki saat sonra tekrar arıyor. İlk başlarda bende denge kurmak için çok çabaladım falan sonra bakdım ki o yönetiyor ona ayak uydurmaya çalışdım ek gıdayı hiç zorlamadım. Çok da güzel yiyor şuan ama tek uyku çok zorluyor. Mümkünse uykuları birer saat iki uyku en idealı
Anladim cnm insallh sennde uyksu duzene girer2 uyku iyi oluyor ewet aralarni kac saat yapiyosun iki uyknn
Ek gidayi porsiyon olarak ne kadar yiyor
3 saat falan ilk uykusunu az uyuyordu ya oyuzden. Ek gıda da sevdiği şey olursa bi kase yiyor diğer türlü 7,8 tatlı tatlı kaşığı anca
Ikinci uykuda 3 bck saatmi olyor
Yok bir iki saatten fazla uyumaz ama benim kızım gündüz uykusunu doğduğundan beri sevmiyor İki uyku yaptığımızda da ilk uykusu yarım saat 40 dk diğeri bir iki saat anca olurdu. Bugün mesela 8 buçukda uyandı tek uyku sadece 40 dk onunla durdu düşün şuan uyuttum mesela. Uyku denince kızıma bişeyler oluyor asla uyku uyumak istemiyor. Ama gece uykuları güzel. Diğer türlü gündüz hiç uyumasa bile belki durur çok fazla zorlanıyorum gündüz uykusunda artık yoruldum tek uykuya bile razıyım ![]()
8 bcukda kalkinca flan tek uykmu yaptrmak gerekyor
Hayır aslında şu 15 güne kadar iki uyku yapıyoduk bizde. 8 de kalkdıysa iki saat sonra ilk uykuyu yapıyordu 10 gibi yarım saat 40 dk uyuyup uyanıyordu daha sonra 1,2 gibi ikinci uykuyu yapıyordu oda bir buçuk saat sürerdi akşam 8, 9 da uyuyurdu.
8 de kalkip Iki saat sonra uyuyorsa iyi sizmi uytyorsnz mizmizlanyormu uyku icin
Kendi uyumak istiyodu