Merhaba kızlar. Biz 61 günlük olduk. Herkes uyku öncesi rutin oluşturun diyor ama ben bir türlü oluşturamadım. Uyku sinyalleri gelince kitap okuyum masaj yapayım ya da duş gibi şeyler deneyim diyorum ama benim Fındık kızım ne isterse onu yaptırıyor ağlayarak bizde rutin falan kalmıyor. Bir bakıyorum beşikte bir bakıyorum yanımda emerek uyuyor. Tek yapabildiğim şey gündüz ışıklı ve sesli yerde uyutmak. Gece loş ve sessiz yerde. Gece gündüz farkını anlasın diye. Sizde nasıl durumlar? Ben ne yapabilirim ne önerirsiniz?
O sana deil sen ona ayak uydurcan bna göre uyku rutini oluşmaz bebeklere şuan oğlum 6. Ayına girecek uyku düzeni yok istediği saatte uyur bnce bebek nasıl anlasın uyku rutini ye iç yat budur ancak 1 yaşında o düzene geçilir die düşünüyorum 0ğlen uykusu bide akşam
3 aylığız rutin falan yok sırf agliyor böyle şeyleri takma kafana bebek sonuçta ne zaman isterse ozaman uyutursun zaten uykusu geldiğini anlarsın
@Gulsah merhaba
Bebeklerde uyku rutini oluşturmak, hem bebeklerin düzenli uyumasını sağlamak hem de onların gelişimine katkıda bulunmak için önemlidir.Her gün mümkün olduğunca aynı saatlerde uyumaya ve uyanmaya çalışın. Bu, bebeğinizin biyolojik saatini düzenlemeye yardımcı olacaktır.Uyku öncesi aynı sırayı takip eden bir ritüel oluşturun. Örneğin, banyo, masaj, kitap okuma ve ninni söyleme gibi aktiviteler bu ritüelin bir parçası olabilir.Uyku ortamının karanlık, sessiz ve serin olduğundan emin olun.Gündüz uykusunu düzenli tutmaya çalışın. Ancak, akşam uykusuna yakın uzun süreli uykuya dalmasına izin vermeyin.Bazı bebekler kundaklanmayı sever ve bu sayede daha rahat uyurlar.Bebekler için özel olarak üretilen yumuşak oyuncaklar, uykuya dalmalarına yardımcı olabilir.Uyku rutini, bebeklerin daha mutlu ve huzurlu olmalarını sağlar.Uyku rutini esnek olmalı ve bebeğin ihtiyaçlarına göre ayarlanabilmelidir.Uyku rutini oluştururken sabırlı olmak önemlidir.
Ben çoğu yerde 4.aydan itibaren uyku eğitimine geçildiğini gördüm. Biz de 2 aylığız. Bence hiç dert etmeyin. Biraz daha büyüsün. Düzen zamanla olacaktır. Benim bebeğim hep kucağımda, sadece emerek uyuyor. Uyanınca hemen meme istiyor. Geceleri 1 bucuktan önce uzun uykuya geçmiyor. Çok şeyi denedim ama böyle. Kendi rutinini kendi oluşturdu. Biz de ona uyduk artık. Akşamları loş ışık, sessiz ortamı ben de yapıyorum. Ama kızımın umrunda değil tabiki.
Bizim sonumuzda bu galiba
O ortam benim kızımında umrunda değil tek yaptığım rutinde o aslında
Rutin olmaz diye düşünenlerin aksine uyku rutini olusturulabiliyor. 4.ayından itibaren rutinimiz var. Bazı durumlarda aksasa da ( sağlık sorunu, diş,atak vs) aynı düzeni surdurmede kararlı davrandığınız da bebek alıştığı rutine dönüyor. En azından benim kızım da bu mevcut. Ben düzensizliğin sadece bebeklere değil kimseye iyi geldiğini düşünmüyorum.
Öyle bir şey yok arkadaş hiç takılma, bebeğin seni yönlendiriyor zaten sen istediğin kadar uğraş o nasıl isterse öyle oluyor ve bir şekilde de yolu bulunuyor
Yani gayette rutin olusturuluyor. Gobek bagi düştüğünden beri yıkanır, bakimlari yapilir, emer ve uyur. Uyku saati 8 bucugu gecmez hatta kis geldi 7 bucuga çektim. Hastalandiginda, asi vuruldugunda yada atak donemi bile bu degismedi. Gunduzleri huzursuzluk olsada rutine alistigi için gece hep rahat oldu bizim için.
Her bebek bir değil malesef 3. çocuğum hepsi farklı farklı mesela biz akşam banyo yapınca uykusu açılıyor
Muhtemelen çok gaz sorunu olmayan bir bebeğiniz var, ne mutlu size.
Gaz sorunumuz çoktu hem doktorumuzun verdigi surup sagolsun hemde ilik banyo ve duzenli masajla hallettik. Ilk 2 ayimiz kabus gibiydi. Tabi ki bazi bebekler banyoda iyice uyanabilir ama her bebege uygulanacak bir standart elbette vardir huyuna gore
Bence uyku rutini oluşturmaya başlayabilirsiniz. 2 saat uyku 1 saat uyanık olacak şekilde yapmaya çalışıyorum akşam 8 e kadar, tâbi uyku saatleri esneyebilir yalnız uyanık kalma süresini hep aynı tuttum rahat bir şekilde uykuya geçiyor. 8 den sonra da gece uykusu. Uykuda beslenme yapıp geri yatırıyorum
Bebişiniz kaç aylık biz 3 aylığız uykuya dalamiyoruz bi türlü uyusadı hemen uyanıyor dk dk resmen
Valla bende çok çabaladım ama bende bı işe yaramadı galiba kızım şu an 10 aylık yine aynı yine aynı şu an ayağımda sallıyorum canı ne zaman isterse o zaman uyuyo ne zaman isterse o zaman uyanıyor
3 ay 21 günlük
Yapabilenlerin çocuğu uysaldir sorunsuzdur algısı var pek şaşırmıyorum bu bakış açısına. O düzen oturana kadar ki çabayı kimse görmez de bilmez de.
Cok dogru söylediniz. Cocuk ilk gunden alismiyor ne çabalar, ne yorgunluklar. Vazgecilmedigi icin sonunda bir sekilde oturuyor ama o düzen.