Uyku sorunu

Merhaba güzel anneler bi sorum olucak yaşayan varmı acaba diye sormak istedim
Bebegim 2 ay 11 günlük uyumak istediginde ağlıyo ayagımda sallıyorum ağlıyo beşikte ağlıyo kucakta dolaşarak salladıgımda vücudunu kasıyo dümdüz yapıyo kendini sıçrıyo sonra yine ağlamaya başlıyo neden acaba

Merhaba gaz çıkartması zor oluyor demekki bide 2 aylık çocuklarda gündüz uykusu fazla yok heralde benim de bebeğim 2 aylık gündüz uykusu yok direniyor surekli

Gazı oldugu icin oyle oluyor bnmkide iki Aylk gazı olunca oyle oluyor cikrdijtan sonra rahat uyuyo

Gündüz uyutuyorum 2.3 saat uyuyo ama akşam uykusu oldugu halde direniyor uyumamak için kucagımda uyuyo ama beşikte uyanıyo kıyameti kopartıyo kendini kasıyo busefer 3 gündür böyle

I love you masajı var çörekotu yağıyla yapınca çok iyi geliyor bi de eve vuran bi güneşte her boşluğunuzda yapın çok rahatlıyor ben bu uykular için yarım kundak yapıp bi beze koyup eşimle beraber sallıyorduk hala öyleyiz öyle uyuyor

Merhaba, 7 ağustos doğumlu bebeğim var. Düzenli bir şekilde emip uyuyan bir bebekken 2 3 gündür hem çok kısa emiyor, hem de gece uykusuna özellikle dalarken çok zorlanıyor. Zaten ellerini o kadar çok hareket ettiriyor ki kendini uyadırıyor bu yüzden. Sanırım düzenli emmediği için de sütüm de çok olmuyor ve sinirleniyor. Sizde durumlar nasıl?

Merhaba maalesef huylari degisiyor sürekli. Bana kemerli yatak hediye gelmişti onda yatiriyorum. Kollarını kemerin icine alınca kendini uyandiramiyor. Sizde yarim kundak yapabilirsiniz yatirirken. Her gece 7- 7 bucuk arasi banyo yaptirip sonra kremliyorum vücudunu tulum giydirip emzirip uyutuyorum. En gec 8 bucukta derin uykuya geçiyor. Bir video izlemiştim; 19.00 ile 22.00 arasi bebeklerinizi gözlemleyin, derin uykuya daldiklari saat onlarin uyku saatidir diye. Burdan yola cikarak 8 bucuk gibi uyudugunu farkedip rutin olusturdum. Yikayamadigim gunlerde vucudunu islak pamukla silip yine kremliyorum. Bu süreçte sut artıran içeceklere agirlik verirseniz ve bol bol sagim yaparsaniz sutunuzde cok etkilenmez. Umarim normal rutine kisa surede döner bebeginiz.

1 Beğeni

Benimkode ayni benimde 5 agustos dogumlu aynk sekildeyiz gece uykusu hic yok son bir haftadir @Karan mahvoldum bende sacimi toplamaya vaktim yok iki cocugum var biri okula gidiyor onu hazirliyorum sabahlari ah birde yetememe duygusu coktum resmen

1 Beğeni

Suttede ayniyiz elleri icinde buradaki arkadslr kundak yapi. Yazmislardi ise yariyor diye

Yarım kundak yapıyorum artık. Sağım hiç yap adım açıkçası hangi düzende yapılacağını da pek bilmiyorum. Uyku rutini in dediğinizi uygulayacağım çok teşekkür ederim

Ben de aynı şekilde 2. Bebeğim ve büyük oğlum okula gidiyor lgs senesi bir de :pleading_face: Allah yardımcımız olsun

12 günlük bebeğim gündüzleri uyuyor ama geceleri 4 ,5 kadar uyumuyor karnını doyuruyorum gece sürekli emmek istiyor gündüzleri zorla kaldırıp emziriyorum napa bilirim :face_holding_back_tears:

1 Beğeni

@Çiğdem Aramıza hoş geldin canım​:white_heart::rose:

benimde bebeğim geceleri saat 6 da uyuyordu bende çok zorlanmıştım.

Gece uyumayan bebeklere ne yapmalı?
Bebeğin rahat bir uykuya dalması için 8 altın kural;
Ilık banyo yaptırmak.
Badem, papatya ya da lavanta yağı ile masaj yapmak.
Kitap veya masal okumak.
Şarkı söylemek.
Hafif müzik dinletmek.
Beslemek.
Memede uyuma alışkanlığı kazandırmamak.
Odasının karanlık olmasına özen gösterin.

1 Beğeni

Yapabileceğin pek bişey yok aslında genelde 40 gün bebeğin uykuları düzenli olmaz ya gece uyur ya gündüz. Yavaş yavaş gece gündüz kavramı oluşacak gündüzleri aydınlıkta geceleri karanlıkta uyusun. 40 günden önce bile düzelebilir

2 Beğeni

Benim oğlan 2 aylık oldu hala ne gece ne gündüz doğru düzgün uyuyor gözü açık olduğu her an ağlıyor dk dk gözünü açıp ağlıyor Cook nadir kesintisiz uyuyot

1 Beğeni

Teşekkür ederim güzel bilgiler için 🩷

Teşekkür ederim 🩷

Rica ederim canım​:white_heart:

1 Beğeni

Allah kolaylık versin 🩷

1 Beğeni

Âmin Ecmâin Allah razı olsun :heart:

1 Beğeni