Bebeğim 5günlük uykudan uyandıramıyoruz bir türlü bazen 4saati buluyor uyanıp meme alması sarılık olmasından korkuyorum başına gelen var mı
5 gunluk bebek icin 4 saat emme aralığı biraz fazla. Mutlaka haftalik doktor kontrolunuze gidin, zaten sariligina bakarlar gidince.
Daha bugün geldik çok şükür yok sarılığı kan şekeri mi düşüyor diyede baktılar . Uyandırma metotlarını uyguluyorum alıştı onlara keyfi gelincr uyanıyor
Canım Yenidoğan için 4 saat uzun bir süre ayağının altını elle kulağının arkasına ellerin hafif ıslak iken dokun yada altını aç öyle uyanır en azından 1 aylık olsun daha sonra bu kadar uyandırmaya çalışmazsın bir düzen oturur yavaş yavaş sen yinede sık sık emzirmeye çalış bu dönemde sağlıcakla büyüsün miniğin
Altını acın en etkili yontem bu. Emzirirken uyumaması içinde ayagını sıkın burnu cenesine dokunun. 3 saati geçmesin şekeri düşer ve sarılıgı artar. Sizin sarılık degeriniz nasıl ölçülüyor kandan mı yoksa dijital aletle mi? Bizim dijital aletle ölcülüyordu sarılık düşüşe geçmiş denilmişti en fazla 11 gördük 10 a düşmüştü. Ardından üç gün sonra bebeğimi acile götürdüm arastırmaya emerken tıkanma sorunu vardı sarılık degerine kandan baktılar 14 cıktı yani yükselmişti. Arastırmanın dru en dogru sonucu kan verir dijitaller hatalı sonuc verir dedi.
Dijital bakıldı kandan baktırırım o zaman. Bebekler hep iyi olsun