Kızlar 1 buçuk aylık oğlum var uyku diye birşey yok bizde yardım edin ne olur nasıl yapabilirim yatağa koyduğum gibi gözlerini açıyor onun için üzülüyorum ne yapmalıyım
Ayni durumdayiz![]()
Ne yapacağız biz böyle kendimi geçtim artık onun adına üzülüyorum ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum
Benimki üç aylık oldu kucak bağımlısı baştan beri böyle ben biraz işi gücü bırakıp kucağımda uyuturdum biraz uzanıp öyle uyuturdum ancak hala yerine koyunca açıyor gözlerini isim olmazsa bir süre kucakta daldırıp öyle yatırıyorum bir de beslenme sonrası gazın çıkmaması da uyandırmış bebekleri
Bende sizin yaptığınızı yapıyorum ama yok hatta beşikte kullanıyorum sallamaya bile başladım yok yine uyanıyor gazını da çıkarıyorum her zaman
Baby nest ile denedinmi ben oyle yaptim besigini salona tasidim baby Nest le emzirdim.onuda besigin icine koydum yerinden oynamiyordu.cok kucuk ayda biberona alistirmaya calisin rahat etmek istiyorum 4 aylikken tutuyordu oyle uyuya kaliyordu.gittikce uzadi uyku saatleri.bebekler soguktan nefret ediyor dedi ebem besigi cok sevmiyolar dedi.ilk dogum yaptigim hafta bebek arabasinin pusetine yatak yapti normalde uyumayan bebek orda uyuyordu.anne karni asagi yukari 34 derece dedi.
Çok teşekkür ederim bu minderi de var uyumadı pusette uyumadı bebek arabasını içeri aldım yine uyumadı galiba benimki uyku sevmiyor
emerken uyuyor sadece yerine alınca hemen uyanıyor karnı da aç değil mama da kullanıyorum
Biberonu kendi tutturmayi ogretsen malesef canim bebisler sevmiyo uyku cocugunlukla bir uykuya dalmalari bile 3 devreden olusuyo.benim oglanda 10 dakika da uyanirdi salla salla en sonunda bir gun yine koltuktayim buyuk oglum var lutfen al biraz gozlerim gidiyo du cocugu dusurecem dedim.robot gibi olmustuk.yuzumuze bakan aciyo nereye kadar boyle devam edicek.biberonu verdim bir kac kere ben tutturdum sonra kendi tuttu.cok rahat ettim.
Biberon için hala küçük canım kendi tutamıyorum yani rahat uyuması için hala 2 ay var demek ki
ama yavaştan alıştırayım zamanla öğrenir
Aynen canim yavas yavas olur hepsi zamanla.
Karartma perdesi kullanıyor musunuz? Banyo yaptırınca da mı aynı şekilde uyumuyor? Genelde 1 buçuk ya da 2 saatte bir uyurdu bebeğim. Yeterince ve uygun hareketler yaptırmayi deneyebilirsiniz. Karnına masajdan, sırt, bacak, ayaklara kadar inebilirsiniz. Ben masaj yapmayı çok severdim hâlâ yapıyorum çok rahatlar 1 yaşı geçtik uykuya geçişe yakın yaparım çok rahat uyur. Sallamaya alistirmanizi önermem sonra bırakması zor oluyor. Yarım kundak yapabilir, pış pış sesli elektrik sesi açabilirsiniz reklamsız yazınca çıkıyor YouTube’da. Hafif olsun bebeğinizden uzakta kalsın. Bir de masaj demisken alnına ve kaş üstüne hafif bir masaj da uyku getirir. Uykusu gelmeden uyutmaya çalışmak da sıkıntı . Belki 2 saatte uyur siz onu bilirsiniz. Uyanık olduğu sürede güneş ışığı alan bir yerde oyuncak gösterin, konuşun, gezdirin, sesli ortam olsun. Esnemeye başladığı zaman tam tersi. Sizin kokunuzla emerek uyuyorsa da emzirdikten sonra yatırıp yanına kokulu kıyafetinizi koyabilirsiniz. Ben pamuklu ağız bezlerinden birini göğsüme koyardım koku ona siniyor ya onu yüzüne yakın koyardım.
Babynesti ben de 6 aya kadar kullandim sigmayana dek. Eğer yanlarında boşluk kalıyorsa bir şeylerle doldurun. Kendini boşlukta hissedince de huzurlu olmuyorlar. İnşallah faydası olur![]()
Evet banyodan sonra da uyumuyor maalesef 1 saat uyutmaya çalışırım masaj şu an yapamıyorum maalesef fıtık ameliyatı ve sünnet oldu oğlum cuma günü çok zorlamak istemiyorum çünkü bağırsakları düşmüştü aşağı oğlumun çok acı çekti fön makinası bende açıyorum oda etkili olmuyor maalesef kundakta yaptım yine aynı galiba herşeyi denemişim
çok çok teşekkür ederim
Çok geçmiş olsun inşallah.
Bizimki de böyle demek ki diye pes etmeyin bence. Bunca ay neye alismaz unutur ya hemen dediysem alıştı bizimki
hiç olmadı 3.ayda düzene girebilir ![]()
Bizim video bu. https://youtu.be/f0k0Qp0WPCk?si=kfS4YPs3YUCz4Iih Ben de önce fön açtım sonra bu daha iyi geldi.
Allah razı olsun canım
bu sefer bununla deneyeceğim umarım işe yarar gerçekten vücudum kaldırmıyor artık iki tane okula giden çocuğum var onlara yetemiyorum artık üzülüyorlar onlara vakit ayıramadığım için
Ayy Allah kolaylık versin
Biraz da babaya verin belki onda uyur. Eşim yavaşça salavat , Ayetel Kürsi okuyunca da kucağında uyurdu bizimki ![]()
Babası sağolsun eve geldiğinde alır bakar bende iş yapmaya çalışırım fakat durmuyor onda da en fazla 20 dakika kalır kucağında ağlamaya başlıyor ![]()