Kızlar uykusuzlukla nasıl başediyorsunuz? Dayanamıyorum artık çok kötüyüm şöyle bi kana kana uyuduğum zamanı özledım
1,5-2 saatte bir gece mutlaka uyanıyor ne yapıcam ben
gücüm kalmadı artık. Sabah 6 oturdum ağlıyorum esniyor uyumuyor reflü mü var anlamadım offffff
Ahhh canım ben alıştım uykusuzluğa onlar için herşeye katlanacağız
gündüz uyuduğu zaman uyumayı dene canım başka bir çözümü yok benimki gündüz bile uyusa artık uyumuyorum bünyem alıştı ve gece saat 2 de yatağa girerim gündüzde erken uyanırım uyusa bile uykum gelmiyor ![]()
Maşallah diyelim darısı bizim bebişlere inşallah benimkide geceleri sürekli süt ağzında olacak kucağımda beraber yatıyoruz artık ![]()
Hep akıllı olur inşallah canım ![]()
5,5 aylık![]()
Ahhh canım gündüz hele hiç uyumuyor 30 dk anca uyuyor o da memede yataga koyunca 10 dk sonra baslıyor aglamaya. Dısarı cıkınca uyuyor 1,5 saat ![]()
Bence değişmez bebeklikte nasılsa öyle devam ediyor, arkadaşım bebeği de aynı anlattığın gibi benim bebegimle arasında 15 gün var hala aynı devam ediyor şu anda beş aylık. Benimki de yeni doğduğundan beri uyumuyordu hep ağlıyordu şimdi de aynı
Benimde öyle nadiren fazla uyuyo yapacak birşey yok artık diğer iki çocuğumda öyleydi buda öyle ![]()
Vallahi uykusuzluk kanayan yaramiz 9. Ayda ama geceleri hala sık sık uyanıyor bazen dayanamyorum diye bağırmak istyorum ama fark ettim ki artık bunyem alışmış dün uyuyordu sırf bi iki saat fazla uyudu diye ben kalktım bu sefer bu neden kalkmadi diye o derece yani alıştım![]()
Kana kana uyumak
…Uyuyamıyorsunuz ki, çocuk uyusa bile zihin hep açık, hep birşey olacak mı korkusu, kalkıp bebeği yoklama..Gece ne zaman gözüm açılsa ilk işim ateşi var mı? Nefes alımı nasıl? vb…Annelik çok zormuş.
Evet benim bebeğim de öyle gündüz sadece 30 dk uyuyor alarm kuruyor sanki 30. Dk dedi mi gözler açık
gece de bazen 1 2 saat fazla uyudu mu ben uyanıyorum surekli bakmaya bünye alışık değil ![]()
Gerçekten cokkk zormus
Ayyyy gercekten oyle bazen şans eseri fazla uyuyor ben kalkıyorum kontrol etmeye o uyanana kadar beynım durmuyor olan uykum da kacıyo
vallahi annelikkk çooook zormus hem mukemmel bırsey Allahıma çok şükür hemde cok zor![]()
![]()
Hep diyorum uykusuzluk olmasa, annelik rahat ama işte bizi yoran tek şey uykusuzluk uykumuzu alsak dinç oluruz daha bı Sakin oluruz ama uykumuzu alamadigimiz için hem agresif hem yorgun hem sinirli oluyor insan bakalm ne zaman aralıksız uyumaya gecicez
bı anda büyüyor diyolar ama o büyüyene kadar biz neler çekiyoruz.
Kesinlikle katılıyorum aynı şeyi düşünüyorum ben de özellikle belli yaştan sonra uykusuzluk gerçekten çok zor oluyor tam alıştık deriz ikinci bebiş gelir![]()
Benim bebeğimde o dönemde öyleydi rüyada gibi yaşıyodum kahve asla sevmezdim ama baş ağrılarımı onunla geçiriyodum birde ek takviye kullandım doktor önerisiyle bitkisel içerikli daha hızlı toparlıyodum kendimi .. ama geçecek inşallah gazı oluyorsa mutlaka emzirmeden önce bacak hareketleri ve hafif Karun masajı yaptırın bence bizim bebiş patır patır çıkarıyordu çorap giydirmeyin diyolar ama ben kendim çorapsız yatınca gazdan patlıyorum çocuğuma da farkettim üşüdüğünde aşırı gazlanıyor asla çorapsız ya da ayakları kapalı pijamasız yatırmıyorum hergün aynı saatlerde uyutmaya çalışın bide bebeğinizi yorun
tummy time ev içinde kucak gezmesi yattığı yerde sağa sola çevirme yine o bacak hareketleri uyumadan önce iyice yorulsun![]()
Bende şimdi Türkan şoray repliğiyle gelim dıorya sevgi neydı diye bende de uyku neydı nasıl birşeydi diyorum 7 aylık kızım var gece 7 8 defa uyanıyor ve sabahta 6 gıbı uyanır uyumaz sonra oğlumda kurulu saat gıbı hiç şaşmaz 6 30 da ayakta uyumuyorlar ee buyuk kızda okula gıdıyor onu uyandır hazırla kahvaltı bebegı uyutma odaların çişi kahvaltısı bitmez eliyle hala yemıyor ben zorla verıyorum 6ya gırdı anasınıfınada gonderdık gıtmıyor evde babası gıbı kok salıyor sonra kıxım oglen yemegıne gelıyor yemek hazırla yedır tekrar gonder namaz vakti bulaşık ev işi bır bakıyorum aksam arada misafır de oluyor tabı o şaşmaz yanı uyku neydı
Bu sacmalamam da uykusuzluktan kusura bakmayın ama anne olmak güzel genede ya elhamdülillah ALLAH isteyen herkese versın salıh salıha saglıklı ve uslu cocuklar
anne olunca uyku unutuluyor ALLAH cümlemızın yardımcısı olsun
Çok sağol canım
dikkate alacağım
Ayyyyyyyyyy okuyunca bıle yoruldum Allah kolaylık versin inşallah ![]()
Uyuyan bebek hep uyuyor. Benim kızım dodgdugundan beri daha bir gece uyanıp ağladığı yok. İlk 3 ay ben gece kendim uyanıp onu da uyandırıp besliyordum kendisi uyanmiyordu. 4 aydan sonra uyandirmadim. 17 aylık oldu hala aynı akşam yatar sabah kalkar maşallah. Gündüz de öğlen uykusunu 3 saat yapıyor en az. Bana çekmiş ben de bebekken oyleymisim. Annem hep anlatır seni uyutur tarlaya giderdik donerdik hala uyuyorsun diye ![]()
![]()