Kızlar buraya uykuyla alakalı onlarca konu açtım gitmediğim doktor gezmedigim yer kalmadı bilenler bilir benim kızım asla uyumuyor. Doğduğundan beri uykuyla hep bir zoru var. Su an 21 aylık ve son 2 aydır uykuya dalmasüresi en aşağı 45 dakiıa bazen 2 saati buluyor. Bu her koşulda böyle yorulsa da yorulmasa da uyku öncesi rutin banyo masaj hepsini yapıyorum ama yok salmıyor kendini. Önceden hic degilse en fazla yarım saat sürerdi zaman zaman aşardı ama su an beni cok cok yoruyor. Dönemsel bi sey olabilir mi var mı bebeği böyle zor uyuyan?
Benim oğlum da 2 yaşında doğduğundan beri hep uyku problemi yaşıyoruz. Uykusu olduğu halde uyumamak için hep direniyo ve uyutmak için en az yarım saat uğraşıyorum.
Çok yorucu ya Allah yardımcımız olsun
Acaba genetik mi siz küçükken veya eşiniz küçükken uyku sorunu olan cocukmuydunuz. Çünkü benimde oğlum çok karıştırıcı herşeyi karıştırır eder ama benim yegenlerimde hicbirinide bu huy yok kayınvalidem der mesela furkanda küçükken böyleydi heryeri karıştırirdi inatti diye bu huyu eşime benzemiş mesela. Bu gibi benzerliklerden kaynaklida olabilir.
Eşim hiç böyle değilmiş çok uysalmış ben biraz az uyurmuşum ama 1 yaşından sonra düzelmişim benim kızım cok degisik ona benzeyen kimse yok aile de hiperaktif gibi hareketsiz duramıyor bu yüzden de sakinleşemiyor bitkisel seyler bile denedim ama olmuyor. İnşallah zamanla düzelir çünkü böyle yaşamak cok zor
İnsallah düzelir ya gerçekten insan uykusunu almadığı zaman agresif oluyrosun yorgun oluyorsun tahammül seviyen yerlerde oluyor rabbim yardımcın olsun![]()
biz anneler bir an önce bu dönemleri atlatalim vallahi zor bazen hicbirseyden zevk almadigim günler oluyor yorgunluktan uykusuzluktan. Bu yüzden ikinci çocuğu yapipta herşey sil baştan olsun aslaaa istemiyorum çok zor. 2.tövbeliyim bunu buyutup rahat etmek istiyorum.
Iyi günler guzel anneler. Uyku sureci gerçekten cok yorucu biliyorum. Benim oglum şuan 19 aylik bizde cok zorluklar çektik ilk 8 ay ama artik buna bi dur deyip oğluma evde kendim uyku eğitimi verdim. İlk 2 gun zorlandık ama normalde de zaten yataga yattiginda cok fazla aglayan ve 40 dk dolmadan uyanan bi çocuktu bu yuzden bu bize farkli gelmedi. Ablam zamanında yeğenim icin bir eğitmenler görüştü ve evde uykumu eğitimi aldi. Kadın şahsi olarak geldi ve egitim verdi bende yardımcı oldum ablama çoğu şeyi öğrenmiştim o zamanlar. Cok zorlanan annelere yardımcı olmak isterim. En azından neyi nasil yaptığımı notlar halinde sizlere ulaştırabilirim sizde bebeğiniz denersiniz. Yurtdışında tanıştığım bi anne var bu uygulamada, o dediklerimi yapti ve şuan hic sorun yasamiyormus uyku konusunda. Denemek isteyen bana yazabilir ücretsiz bu arada asla para vs istemiyorum. Derdinize derman olursam duanız yeter bana
Amin ya şu an için bende böyle düşünüyorum çünkü gücüm yetmiyor kesinlikle ![]()
Merhaba bende bi süre denemiştim ama bizde hiçbi işe yaramadı kızım hep reddetti cok ciddi ağlama krizleri yaşadık bende pes ettim. Siz dmden atabilir misiniz bana bi de sizinkini denesem
Amin inşallah ![]()
Böyle uzun süren geçmeyen uyku problemi için fısıltı teknikleri var araştrp deneyebilirsiniz ben yapmştm
Bahsettiğin Yurtdısındaki o anne ben miyim?
bana cok destek olmustun canım sagolasın cok ıse yaramıstı ama son 2 haftadır başa sardık gece hep uyanıyor benımle uyumak ıstıyor 2 hafta once ateşlenli 3-4 gun sürdü o yuzden sanırım nasıl duzelticez bilmiyorum cok bagırıyor aşırı yuksek sesle aglıyor eskıden boyle yapmazdı
İlk defa duyuyorum tam olarak ne yazarak araştırabilirim?
Ay çocuğumun hasta olmasına mı yanayım her hastalıkta huy değiştirmesine mi yanayım demiş eskiler ne doğru demiş