68gunluk bebeğim uyurken cok yutkunuyor sanki agzinda sıvı birikiyormuş gibi ve sanki boğulurcasına nefes alıyor ses cikartarak.
Daha once de Doktoruna sık öğürmesini sormuştum kilo fazlalığı olduğu ve sık emdiği için normal olduğunu, 1 yaşına kadar kendiliğinden geçeceğini söyledi (ortalama 1 kg fazlası var)
Benimde bebeğim 3 aylık aynı şekilde ses çıkarıyor. Hıığ diye boğuluyormuşçasına. Gayet normalmiş büyüdüğünde geçiyormuş endişelenmeyin. Bebeğiniz kaç kilo bu arada
Bebeğiniz kaç kilo dogdu 1kg fazlalik fazla değil bence ya kendimle kisaylikcak olursam oğlum 14 aylık arkadaşımın kızı 9 aylık aralarında 300- 400 Gr oynuyor şimdi benim oğlum zayıf kız obez mi oluyor neyse ayrıca yutkunma vs olayı kilo fazlalığından değil büyük ihtimalle bebekler yutma resleksini yeni ogreniyorlar bizim gibi tukuruklerini vs direk yutmayı bilmedikleri için ya dışarı akıtıyor yada yutmaya calisiyorlar bilmedikleri içide tam yutkunamiyorlar ve boğulma gibi oluyor refleksleri geliştiginde yutkunmayi öğrendiklerinde geçiyor korkulcak bişey değil ama genede takip edin
2 aylık için mi Maşşallah umarım diyabet hastalığı vs yoktur . Benim oğlum 4 aylık daha o o kadar değil doktorlar da tombul diyor bende diyet vs vermesin diye endişeleniyorum
Valla kan degeri1 aylikken sunnet yaptirdigimizda normaldi hatta hemoglobin biraz degerin altindydi hic bi sorun yok dediler bilmiyorum ki. Boyu da uzun yani kemigi agir sanirim cunku kilolu durmuyor pofidik sayilmaz oyle. 20 Aralikta doğdu 3.500kg 54cm olarak
Uyanıkken gün içinde fışkırarak kusması oluyor mu yani sık kusar mı bide yatarken öksürüğü oluyor mu yani yutkunma diğer arkadaşların dediği gibi refleks ama boğulurcasına oluyorsa reflüsü olabilir
Yok hayir genel olarak kusan bi bebek degil zatej hastaligin ilk gunu salyamsi tukuruk kustu yatagindan alirken yuksek ihtimal balgamdı o. Simdi de giderek öksürük hırıltılı bir sekilde oluyor doktor kontrol etti ilac yazdi diger doktor o ilaci verme diyor bilmiyorum ya. İnhalasyon yapiyoruz evde serum fizyolojik ile
Reflu oldugunda tam olarak nasil oluyor? Kafasini yuksek yapiyorum uzanikken ve yan yatiriyorum zaten genelde yan yatar sirt ustu yatmiyor. Kulak agrisi da varmis doktor eliyle bastirinca aglamaya basladi ama sadece geceleri ağlıyor gunduz ağlamıyor.
Başka bir doktora da götür istersen bazı doktorlar gerçekten gerizekalı benim oğlan sarılık oldu onun degerlerine oturmuş monitörden makaleden bakıyor inanır mısınız eşim çok araştıran biri o makaleyi biz evde okumuştuk grafik vs vardi gidince doktor da ona göre yorum yaptı ezbere konuşamadı yani bir zahmet çocuk doktorusun onu da bil yani velhasıl tek doktorla kalma ve sürekli de onların dediğini yapma ben bunu sarılıkta gördüm çocuğu kontrole götürdük habire kan alıp duruyordu artık eşime dedim ki zaten kaşık kadar bebek bir kan alıyorlar tüp tüp belki bebek onu üretmek için bir hafta uğraşıyor bebeği evde resmen besiye çektim . Ve geçti doktor da yok başka alanlara sevk etti vs yani velhasıl ilk bebeğinse bizde biraz acemi oluyorız da çok doktora bağlı kalma bir konu üzerine birden fazla doktora git derim
Maşallah. Evet oyle yapiyorum 2-3 doktora soruyorum birinin dedigini digeri onermiyor zaten de bilmiyorum cogu zaman mesajla soruyorum sorunlarnı. Çok ilaç verme tarafinda degilim acikcasi. Kan alma da oyle. 1 kere aldilar sunnetten once birde dogdugunda zaten aliyorlar. Sık kan vermemek lazim kucucukler daha..
Bence aşırı değil oğlum 52cm 3900 doğdu 6 aralıkta geçen hafta 6850 gr 62cm di aylık ortalama 1 kg almıştı sizinde bebeğiniz 3500 doğmuş 14 gün var aralarında ama aşırı kilo fazlası yok bence sizinde zaten ilk aylar daha hızlı kilo alıyorlar bir de iştahlı bebekse yapacak bir şey yok bazıları mideyi genişletmeyin az mama verin diyoda çocuk evi inletiyor vermeden
Reflü belirtileri uykuda yutkunma boğulur gibi olması yatar pozisyondayken öksürüğün artması bazı zamanlar hırıltı gün içinde fışkırarak kusma (genellikle beslenmeden sonra daha sık olur ) ben bu şikayetlerle gidince reflü teşhisi koydu doktorumuz reflü yatağında yatırmaya başladım ve gaviscon ilaç verdi doktorumuz