Normalde sarılığımız vardı yatacak kadar değildi ama bugün kontrolde doktor uzayan sarılık dedi. Değeri 11 çıktı. 28 günlük daha. Bu anne sütü sarılık dedikleri sanırım bizdeki. Peki benim neler yememem gerekir ki bu daha da artmasın. Mesela günlük çiğ badem, fındık,kaju yiyordum kesmem mi lazım acaba aklıma bunlar geldi direk. Nette araştırıyorum bununla ilgili makale bulamadım. Anne şunu yesin veya yemesin yazmıyor. Ultrasyon(iç organlarına bakmak için), TSH da istedi normal çıktı onlar.
Benim bebeğimin sarılığı tam 40 gün sürdü. Ne yaptıysam geçmedi. Çok sık besledim ayda 1 buçuk kilo aldı ama yine geçmedi. Doktor stres yapıp psikolojini bozma akışına bırak demişti. Ben çok yıprandım. O yüzden sana tavsiyem tahliller ve Doktor gözetiminde her şey kontrol altındaysa kafana takma. Çocuğun rengini kontrol etmekten psikolojim bozulmuştu. Ama kırk günlük olunca tak diye geçti bir anda.
Benim bebeğimin sarılığı 2 ay sürdü uzamış anne sütü sarılığı dedi doktorumuz önemli değil 3 aya kadar geçer demişti 3 ayı bulmadan geçti bol bol güneş ışığına tuttum geçti Allahın izniyle korkmayın
İnşallah bizimkide geçer. Çok sağolun nasıl birden gittiğini anladınız rengi hemen belli ediyor mu?
Güneş ışığının faydası olduğunu bilmiyordum inşallah geçer sağolun
Sabah güneşine çıkar vücudunu soy her yeri Güneş görsün bir hafta böyle dene benim bebeğimde 28 günlük bizde bu şekilde geçti bide yiyecek olarak da bizim buradakiler sarılık için yumurta yeme dediler bide et ben 10 gün boyunca et ve yumurta yemedim güneşe çıkardım geçti çok şükür
Peki bebeği yakmaz mi acaba ekstra krem fln sürdünüzmü vücuduna güneşe çıkmadan
Yok yok yakmaz zaten çok bırakıyorsun en fazla günde 10 dakika
Tmm birde öyle yapalım teşekkür ederim
Rica ederim canım
Geçer Allahın izniyle merak etmeyin bizimki 13dü sarılık değeri. 40 gün boyunca hep dedim ki “bugün sanki sarılığı az” sonra bi bakıyorum yine çok koyu rengi. 40 günlük olduğu gün bembeyaz oldu, herkes dedi çocuk birden bire açılmış diye
Alalh im inşallah kısa zamanda geçer çok teşekkür ederim içim rahatladı