Vitaminler

Kızlar merhaba . Benim kızım 4.ay içinde ama D vitamini ve demir kullanmıyorum. Öneriniz var mı ?

Merhaba canım! :cherry_blossom: 4 aylık bir bebekte D vitamini ve demir takviyeleri genellikle doktorlar tarafından önerilir, çünkü bu iki besin bebeğin sağlıklı gelişimi için çok önemlidir. Özellikle anne sütü alan bebekler için ek D vitamini ve demir takviyesi tavsiye edilir, çünkü anne sütünde yeterli miktarda D vitamini ve demir bulunmayabilir.

D Vitamini:

D vitamini, bebeğin kemiklerinin ve bağışıklık sisteminin gelişimi için gereklidir. Genellikle bebek doğar doğmaz doktorlar D vitamini damlası önerirler. Bebeğinin günde 400 IU (uluslararası birim) D vitamini alması, güneş ışığına yeterince çıkamadıkları için özellikle önemlidir.

Demir:

Bebekler, doğumdan itibaren belli bir süre anne sütünden aldıkları demir depolarını kullanırlar, ancak 4. aydan sonra bu depolar azalmaya başlar. Bu nedenle demir takviyesine başlamak genellikle önerilir. Demir, bebeğinin beyin gelişimi ve kan hücrelerinin sağlıklı bir şekilde çalışması için gereklidir.

Ne Yapmalısın?

1. Doktoruna Danış: D vitamini ve demir takviyeleri hakkında en doğru bilgiyi doktorun verecektir. Hangi dozda ve nasıl kullanman gerektiğini doktoruna danışarak öğrenebilirsin.

2. Güneş Işığı: Eğer hava müsaitse bebeğini kısa süreliğine güneş ışığına çıkarabilirsin, bu D vitamini alımını destekler.

3. Takviyeleri Düzenli Kullan: D vitamini ve demir damlaları genellikle eczanelerde kolayca bulunur ve doktorun önerdiği şekilde kullanman bebeğinin sağlıklı büyümesine yardımcı olacaktır.

Bebeğinin sağlıklı gelişimi için bu takviyeler önemli bir rol oynar, o yüzden doktorunla konuşarak en uygun yöntemi seçmek en doğrusu olur. Bebeğine ve sana sağlıklı günler diliyorum! :two_hearts:

D vitamini ocean aldım bwn sağlıkocağının verdiğini kullanmıyorum. Demir ise kabızlıl yapmıştı dr ek gıdaya geçince pekmez verirsin demişti demir bidaha almadım ek gıdaya geçtik pekmez veriyorum kahvaaltısonda