Benım erkek kardesım uyuz olmuşum sureklı kaşınıyor ve ben bır ay annemde kaldım yenı doğum yapmıştım bana da bulaştı çok kaşınıyorum ıkı aylık bı bebegım var annem sureklı çocuğu getır goreyım fln dıyor bende en son dayanamadım uyuşunuz ıyılesın getırırım dedım busefer trıp atmaya başladı annem tm getırme bsy demıyorum dıyor çok sınır oldum nasıl düşünmez el kadar bebegı zaten uyuzlar oyzdn götürmek ıstemıyorum bende hemen cıldıye gıdıcem kendım ıcın gecmesı ıcın bı sure görüşmesem yanlısmı yaparım
Bu soru bile değil kuzum tabiki görüşme küçücük o daha onların seni düşünmesi lazım çok geçmiş olsun
Allah korusun o bebeğe bulaşsa vücudu o hastalığa ne tepki verecek o bebek kaşına kaşına nasıl uyuyacak boşver annenleri sen bebeginden mesulsun gitme tabiki aman kızım getirme demesi gerekiyo
Senin değil annenin yaptığı yanlış onun düşünmesi lazım bir süre gorusmeyelim demesi lazim içini ferah tut sen bebeğin için en doğru olanı yapıyorsun
Annem hıc boyle seylerı düşünmez gelmiş bırde bana trıp atıyor tm getırme bay demıyorum dıyor sınırlerım bozuldu zaten bır ay yanlarında kaldım oldum kasınmaktan bana da gectı ben kendı sorunumu halletmeye çalışıyorum gecsın dıye cıldıye cıldıye dolaşıyorum hala çocuğu getır dıyor ınsan bı düşünür bebek daha o der sureklı ben annemgıle gıttıgımde herşeye bısey buluyordu pusetın altına neden bsy koymuyorsun sızın ağzınıza sıcıyım çocuğa bakamıyorsunuz felan artık esım dedı saygısızlık yapmak ıstemıyorum bızım çocuğumuz degılde kendı çocuğu gıbı davranıyor haklı sımdı bsy dıyenıyorun
Yok hıc dermı getır getır bıde benı azarlıyor götürmüyorum dıye uyursunuz neyınıze getırıyım
Zaten bana bulaşmış bır ay yanlarında kaldım çocukta omlarında yanında mahfoldu salmıyor benı resmen hergün getır bende kal dıyor benım bı evım var bı düzenim var belkı o gün bı planım var benım annem tek sorunlu
Bu sadece annelerin dediğimi yapsın egosu maalesef. Ben de yazın başında uzun bir süre kaldım bebeğimle hastane işlerinden dolayı. Hem de kendim özledim diye gittim. Ailenin en küçük kızıyım ve ilk bebeğim. Sorun şu ki hiçbir zaman büyümüş, evlenmiş, çocuk sahibi olmuş olarak görmüyor maalesef başta annem ve babam. Tartışmalar oldu ilk defa bu kadar uzun kalmıştım. Evime dönmek için gün saydım son hafta. Hasta oldu bebeğim ateşlendi. Niye hasta oldu niye ne naptın? Burnunu açıyorum serum suyuyla niye eziyet ediyorsun aglatiyorsun bizim zamanımızda yoktu?? Her gün banyo mu yaptırılır?? Hava 38 derece ama??Uyutmadan önce çok oynama baba kudurtma sonra uyutamıyorum gece çok uyanıyor diyorum senin dediğini mi yapacam??? Bezi dolmuş degistircem diye alıyorum hani ağlamıyor daha??? Şurup vercem ateşi var 39 diyorum yok daha verme??? Gezmeye gidecekken daha araba aşağıda hareket etmemiş üstünü unutmuşum çıkıp alayım derim bir büyüyemedin nasıl unutuyorsun anlamıyorum??? Uçuğu çıktı annemin bebeği öpme unutursan diye diyorum aman öpmem tamam?? Oyuncak alırım ne gerek var? Yedek bez alırım daha bitmedi niye aldın? Gece sürekli uyanıyor diş çıkarma döneminde ama sabah 5 te uyanıyordu niye uyanıyor acaba uyutamıyorsundur sen?? Doymuyordur sütün yetmiyordur ondandır ee o zaman bir şeyler yiyeyim sen bebeye bak yemekle olmaz artık? E ek gıda alıyor daha nolsun mama mi içsin? Her şeyi de çok biliyorsunuz ne maması? Alerjisi çıktı yumurtaya. Alerji de neymiş diyor babam. Birazcık yüzünde çıkıyor nolacak yedir vitamini nerden alsin? Ben hiç düşünemiyorum zaten hiçbir şeyi…Ayy daha çok sayarım her gün ayrı bir şey yaşadık. Cevap vermesen dürtüyor zorluyor kendi bildigini yapmaya çalışıyor cevap versen tartışıyor diyorum şurda kaç gün kalacaksın ozlemissin can sıkmaya değer mi? Sustum susmadım arada tartıştım falan ama arada olan benim anneliğime oldu. Şimdi de niye arayı açtın kaç gündür aramıyorsun? E neden acaba? 2 ablam var asla onlara yapmaz böyle bir sey. Şahit de olmadım. En son iyiki gelinin yok dedim valla. Hemen de küser. Evlenmeden önce de çok tartışmalarimiz oldu ama valla şok oldum bu ziyaretimde bambaşka bir anne babayla yaşadım.
Hastalık bahsi bambaşka asla taviz vermeyin hele ki uyuz hastalığı ne demek bilmiyor mu sanki yaşıyorlar bir de. Bu tamamen bencillik ve dediğim dediklik yapmak. Görüntülü arayabilirim görüşmek istersen şimdilik deyip kapatın konuyu.
Benimde çocugumu kımse opmesın dıyorum annem dıyor ben öpüyorum gözüme bakarak mırc mırc kızımı öptü bey dıyemez ağzına tukururum bana dıyor her gün getır dıyor bı bırakmıyor evımde kalayım bıktım artık valla
İnsanın kendi ailesine hele de annesine mesafe koymak zorunda olması kadar iç yaralayan bir şey yok. Kendi düşünemiyorsa maalesef biz düşünmek zorundayız bunu. Güzel bir şekilde söyleyin anlamazsa duymamazliktan gelin, ısrar ederse konuyu değiştirin. Onu bırak da bir kahve yapayım mı deyin, telefondan bir iki bir şey gösterir gibi yapın maksat ilgiyi dağıtmak. Öpmesin diye bir şey yok o konuda biraz esnek olmaya çalışın o da sevmek istiyor tabiki hakkı da anneannesi. Ama hastaysa öpmesen iyi olur hastasın diye hatırlatırsin. Aile dışında zaten kimse öpmesin cildi çok hassas opmeyelim dersiniz. Sözleri kırıcı olabiliyor ama duymamazliktan gelin işim var dersiniz yoksa bile yalan olmasın iş çıkarın kendinize işimiz mi yok sanki evde tonla yapılacak şey var. Ben gelemiyorum istersen sen gel yardım edersin hem biraz çay kahve yapar içeriz dersiniz. İş deyince muhtemelen gelmez. İster gelir ister gelmez. Gelmezse de kirilmayin gücenmeyin zaten.
Yanlis degil canim dogru yaptin islerini bahane et her gun bisey icat et.
Madem direk boyle soyleyince aliniyorsa.
Bence bebeğinin sağlığı her şeyden ve herkesten önce olmalı yanlış bir durum yok annende anlayış göstermeli sonuçta bebeğinin bağışıklık sistemi tam olarak gelişmiş değil daha kötü etkilenebilir yanlış yapan sen değil seni anlamayan anlayış göstermeyen annen bence
haberlerde çıktı üç yaşındaki kız opulmekten gözünü kaybetmiş Allah korusun ben bile annesiyim çok opmuyorun elini ayağını öperim çok nadir yanağını öpüyorum ve benim annemde kardeslerimde herkes uyuz olmuş yaralr çıkıyor vücutlarında zaten bana da geçmis oyzdn
Ben aynı sehirde bile ayda bir gidiyorum başka şehirde olsa eşim yanımda olmadan asla gitmem eşimle gider gelirim benimde evim var ne işim var onların evinde
Şaka mı ya zaten sende olmuşsun hastasın yani iyileşmen lazım hemen bebeği getir ne demek anlayışlı olsunlar ben köye gittiğim zaman komşu uyuz olmuş kadını öptüm sonra görümcem dediki uyuz oldu keşke sarilmasaydin kızdım ona da nasıl önceden söylemezsin diye bebeğimi kucaklamak istedi görümcemle ben izin vermedik yeğenimi kucağına alcakti hemen aldım içeri anlamadı bile o daha çok minnak lütfen
Ay sen anlatırken ben yoruldum Allah kolaylık versin valla
Sizin tercihiniz tabiki. Ama ben 1 tane vakayı referans almam hiçbir şeyde. Hastaysa kimse öpmesin zaten biz dahil. Ben bebeğimi öpmeden duramam, öpücük bağımlısıyım
Aminnnn