Kızlar oğlum 5 aylık sesleri kısık ama burun akıntısı veya kuru ,balgamlı öksürük falan yok nedeni ne olabilir?
Mama veriyosan soğumuş şekilde vermiş olabilir misin ? Ya da çok çığlık atan bi bebek mi ? Ya da size kısıık gelmiş olabilir mi?
Hayır soğuk bişey kesinlikle vermiyorum 2 yaşında oğlumda var ona da dikkat ediyorum mesela sularını dahi ılık veriyorum hayır normalde böyle değil kısık yanii çok çığlık ya atan bi bebek de değil anlamadım neden
Odanın nemi nasıl? Kaloriferler çok kurutuyor havayı malum. Hava kuruyunca da ses kısılabilir. Alerjikte olabilir. Reflüsü varsa reflüde ses kısıklığı yapabilir
Anladım evimiz kaloriferli değil klimalı derecesini evin durumuna göre yapıyorum genellikle 25 veya 28 de Reflü gibi bir sıkıntımız sorunumuz yok ama olmadı şuana kadar o ne demek tehlikeli mi ay korkuyorum ya pazartesi cıkarcam inşallah doktora
Henüz daha ek gıdaya geçmedik genellikle anne sütü alıyor ama az az ek gıda olarak veriyorum ama soğuk kesinlikle bir şey vermiyorum
Klima temizliği bile önemli ondaki toz ve bakteriler alerjik durum yaratıp ses kısabilir herşey olabilir yani. Doktora gidin geçicidir merak etmeyin . Reflü mide asitinin yemek borusuna geri kaçmasına denir. O mide asiti tahriş edebiliyor ses telini. Yani her mamadan sonra kusan bi bebek değilse reflüsü yoktur zaten
Anladım cnm emdikten sonrada hemen veya her zaman kusmuyor arada normalde fazlasını çıkarır derler
Evet çok fazla emdiyse de çıkarıyor . Reflüsü yoktur o zaman. Alerjik olabilir en iyi ihtimalle. Ek gıda olara ne veriyosun mesela. Ara ara veriyorum dedin ya. Tadım yapıyosun sanırım
Aynen canım sabahları bazen yumurta sarısı veriyorum ama çok değil minnak minnak az az dünde biraz tarhana çorbası verdim çay kaşığıyla bi iki kere birde tavuk suyu çorbası
Oh oh yarasın şifa olsun. Geçmiş olsun canım . Alerjik olduğunu düşünüyorum ben. Doktor bakalım ne diyecek
Bakalım canım yine sağol teşekkür ederim ![]()