Yediklerinize dikkat etmeyi ne zaman bıraktınız

Merhaba arkadaslar
3 aylık oğlum var bu zamana kadar gaz yapıcak yemekleri içecekleri tüketmemeye dikkat ettim. Artık ne zaman yiyebilirim bilginiz var mı:sweat_smile:

1 Beğeni

Kesin ek gıda geçiş dönemidir. Ben de aynı durumdayım hamileyken bile bu kadar dikkat etmemiştim şimdi herşey gaz yapıcak uykusuzşuk yapıcak diye diken üstündeyim

1 Beğeni

@Tgcebzkrt aramıza hoş geldin canım :purple_heart:

İlk 3 ay zaten bebeklerde gaz oluyor o yüzden annede gaz yapacak besinler yemeyip dikkat etmeli canım.
Benim bebeğim gazlı bebekti.
Ben istediğimi yemeye 4-5 aylıkken başladım.
Çünki sütüm kesilmişti süt veremiyordum o yüzden.

6 aylıkken normal yemeye başlaya bilirsin istersen.
Ek gıda dönemi tam olarak başladığı için doktorlar 6 ayı uygun görüyor ,sende doktoruna sorup başlaya bilirsin 6 aydan

Ben dikkat etsemde gazı oluyordu o yuzden 4 aylıkken bıraktım

Evet rahat rahat yemeyi özledim​:sweat_smile:

Evet doğru teşekkür ederim :blush:

İyi yapmışsınız ben hiç denemedim acaba denesem mi diyorum gaz yapıyor mu diye

Eğer bu lekilde istediğin gibiysevdevam et ama ne yapsanda dikiş tutmamuşsa sal :grin:

Bişey değil :blush:

Benim kız kolikti diye 4 ay kuru fasulye sayıklayarak dolaştım ortalıkta
4. Ay atak ayında maalesef meme reddi yaşadık ve toparlayamadık ve artık mememi emmiyor meme reddi sonrası artık her şey yiyebiliyorum

Ama tavsiyem bebek gaz meselesini atlatana kadar yemeğinize dikkat edin

Sendemo 4 aydan veremedin anne sütü,bende​:confused:

Maalesef gülüm küçük hanım istemiyor memelerimi
Artık neredeyse sütüm kesildi diyebilirim :pensive:

1. Aydan sonra bıraktım gazdan uyumuyor sebepli uyumasın dedim ama doktorlar bunda bi sınır koymuyor hiç dikkat etmeyi önermiyolar ben yine de dikkat ediyordum
1 Beğeni

Uzulme canım ,mecbur mama vericez :grin: babamız zengin :money_mouth_face::lying_face::face_with_spiral_eyes:

1 Beğeni

Yaaa hhhhhh dimi yesin mama yapacak bir şey yok başta üzüldüm baya ama ek gıdayada başladık artık alıştım :joy:

1 Beğeni

Gaz sorunumuz yok çok şükür o yüzden arada kaldım doktor da sütten gaz geçmez diyor en iyisi biraz daha kendimi tutayım​:joy:

Eveet bende kuru fasülyeyi çok özledim :pleading_face: meme reddi yaşamanıza üzüldüm ama sağlıklıysa gerisi önemli değil

Doktorlara kalsa hiç bişeyi önermiyolar dikkat etmek en iyisi olan bize oluyor sonra

2 Beğeni

Bende böyle düşünüyorum ama 3. Ayımızda gazı azaldı kendi kendine çıkarıyor bende günlük rezene çayı veriyorum rahatça çıkarıyor bende artık dikkat etmiyorum

Kimyon katın yediklerinize diyorlar bide gazı alıyormuş

2 Beğeni