Yemek seçen iştahsız bebekler

Kızlar bebeğim ilk ek gidaya başladığımızda gayet güzel yiyordu şimdi çok fazla seçmeye basladi çorba yemek asla yemiyor sadece yoğurt ve meyve tatlı şeyler seviyor.. oyunla yedirmeye çalışıyorum ama nafile ağzını bile açmıyor, zorlamakta istemiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım yardım edinnn :folded_hands:

Ara ara yemek seçme bizde de oluyor, o zaman sevdiği şeylerle aynı öğünde veriyorum. Mesela sabah omlet yapıyorum, yumurtayı yemediği zaman yanına muz eziyorum biraz. Bir ondan bir ondan verince yiyor. Her lokmada sevdiği tadın gelmesini bekliyor o ümitle yiyor yani. Bir de bebeğim 1 yaşında ama ben pilav,makarna ve ekmek vermiyorum bunlar çok iştahsızlık yapıyor, başka birşey yemek istemiyor.

Evet bende çorbayı yoğurtla veriyorum ama çorba geldiğinde hemen anlıyor açmıyor ağzını :woman_facepalming:t2: henüz 9aylık üstelik

Öyle oluyor malesef ilk yedikleri şeyleri sonradan reddediyorlar. Benim kızım da şu an severek yedigi hicbiseyi yemek istemiyor.

Ne yapacağımı şaşırdım asla ağzını açmıyor :downcast_face_with_sweat:

Benzer bir durumu ben de yaşadım. Sabırlı olun, bebeklerin damak tadı sık sık değişebiliyor. Bir süre çorba ve yemeklere ara verip farklı sunumlar deneyebilirsiniz. Farklı tabak, şekilli yiyecekler bazen ilgilerini çekiyor. Ayrıca ailece sofrada birlikte yemek yemeniz de teşvik edici olabilir. Zorlamadan, yavaş yavaş çeşitlendirmeye çalışın. Geçecektir, endişelenmeyin!

Bizimde el gıdaya başladığında çok güzel yerdi ne yapsam biterdi sonra hastalandi bı isteh gitti daha gelmedi ondan sonra zaten diş başladı yine hastlandi vs derken guniicnde tek öğünde yiyeceği miktarı 2 güne yaydığı oluyo aylardır kilosu sabit kaşığı görünce otomatik reddediyo eline verince mincirip atiyo döküp saçıyor ağzına gören 10 da 1 anca ne yapacağım bende bilmiyorum 14 aylık