Kızlar bebeğim bir haftalık sütümü emdikçe gaz yapıyor sancı oluyor ve ishal oluyor her seferinde neden olduğunu anlamadım bilgisi olan yardımcı olabilir mi lütfen?
Bir hafta önce sezaryen oldum şuan tedavi görüyorum halen antibiyotik kullanıyorum ona bağlı olabilir mi acaba
Canım ishal olduğundan eminmisin günde kaç kez yapıyor?
Dışkısı çok sıvık bayağı ishal yani. Günde yaklaşık 10 kez falan bezini değiştiriyorum
Yeni dogan bebegin diskisi koyu civik olur.
Ilk hafta felan.
sonra ictikce buyudukce acilir
Katilasir.hazir gidaya gecince buyuk insan
Diskisi olur.
Muz yerse siyah noktacik olur
Ve dis cikardigi zaman da siyah yada yesil olur
Meconium atar daha senin bebek simdi
Rengi açıldı ama cıvık bir dışkısı var ne yapacağım bilmiyorum
Sütün yağlımı yoksa su gibimi ,su gibi süt olunca da dışkısı sıvı ola biliyor bebeğin
Civik olmasi normal ilk dogum yaptigim hafta lar eve geliyo ebe bezlerini biriktiriyo bakiyo kac bez dolumu gunde en az 7 gidiyordu agladiginda
Gozunden yas gelmesi lazim dedi eve gelen ebe
Yeterli sivi aldigi icinin kurudugu nu ondan anlarsin dedi
Şuan su gibi akışkan sütüm. Öyle mi peki su gibi olan daha sonra yağlı olabiliyor mu yoksa hep mi böyle kalıyor
Anladım canım teşekkür ederim
Tabiki yağlı olma ihtımali senin elinde.
Her Ezmirme sonrası 1 bardak su içip , 4-5ceviz badem yemek ,anne sütünü yağlandırıyormuş
Çok sağol teşekkür ederim
İshal değil o canım benim oğlumda 40 güne kadar öyleydi günde 8-10 kakalı bezi oluyordu azıcık azıcık yapıyordu. Bende doktora sordum haftada birde yapar günde 10 kerede normal dedi. Bebeklerin kakası cıvık olur süt içiyor zaten nasıl katı olsun. Ayrıca sütte bebeğin ihtiyacı kadar su olur sen ilk emzirdiğin zaman su geliyor onu görünce sütün sulu gibi geliyordur. Ayrıca gündüzleri memedeki su oranı fazla olurmuş geceleri yağ oranı fazla. Bu yüzden gece sütü daha tok tutuyormuş.
Ay çok teşekkür ederim içimi öyle rahatlattın ki Allah razı olsun 🩵 benim oğlumun da 10 tane kadar kakalı bezi oluyor gün içinde. Çevremden sütün yaramıyor lafları duyunca epey üzüldüm anne sütü yaramasa nasıl olacak diye
Hiç bakma onlara herkes bişey söylüyor her annenin sütü yavrusuna yarar. Bazı bebekler az kilo alabilir bu bebeğin yapısıyla ilgili. Ayrıca biz o dönemde pişikten çok çektik her alt değiştirmede bebeğin altını biraz açık tut günde iki kere krem bide alt değiştirmede ıslak pamuk kullan sürekli alt değiştirmeden çocuğun poposu mahvoluyor.
Tamam canım benim teşekkür ediyorum Tavsiyelerin için
Rica ederim canım